възпалени лимфни възли

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

възпалени лимфни възли

Postby juji » Fri Dec 17, 2010 12:13 am

Здравейте! От два месеца дъщеря ми ( която е на 16 години, с тегло 50кг.и ръст 165) има възпален лимфен възел .
Предисторията ни е: септември месец след като си проби ушите случайно забелязахме, че има възпален лимфен възел под лявото ухо. Лекуващия ни лекар ни изписа антибиотик Augmentin 625mg. при което лим. възел малко спадна, но не изчезна (преди антибиотика беше колкото бобено зърно, а сега е колкото грахово). Ноември месец отидохме в раковата болница на ултразвуково изследване на лим. възли и щитовидна жлеза, данните от изследването е:
Дясна слюнна жлеза: с хомогенна структура и малка кистозна формация с размери около 3-4 мм. Лява слюнна жлеза- интактна. По хода на десния м. стерноклейдомастоидеус е налице верига от л. възли с размери около 5 мм- референтни стойности и с хомогенна структура. По хода на левия м. стерноклейдомастоидеус също не се видяха увеличени л. възли. Щитовидна жлеза- двата дяла и истмуса са в граници на норма, едрозърнеста структура, наличие на пръснати кисти с размери под 2 мм.
Ходихме и при хематолог в същата болница, неговото мнение беше, че няма нищо обезпокояващо.
Преди седмица лекуващия лекар ни пусна пълна кръвна картина ( съмненията бяха за кръвна захар) и изследване на хормони, резултатите са тези:
CУЕ( РУЕ)- 14мм/h[/b] ( до 50 год.- (до 12мм))
ПКК:
WBC левкоцити 7.10 ( 4.0-11 )
LY% лимфоцоти 34.3 ( 20.0-50.0 )
MO% моноцити 11.6 ( 2.0-10.0 )
GR% гранулоцити 54.1 ( 30.0-70.0 )
LY# лимфоцити 2.44 ( 0.9-5.3 )
MO# моницити 0.83 ( 0.1-1.1 )
GR# гранулоцити 3.84 ( 1.3-7.4 )
RBC еритроцити 4.67 ( 4.0-5.5 )
Hgb хемоглобин 136 ( 120-160 )
Hct хематокрит 0.41 ( 0.35-0.55 )
MCV ср.обем на еритроцита 89 ( 82.0-98.0 )
MCH ср. Hbg съдърж. в еритр. 29.1 ( 28.0-33.0 )
MCHC ср конц. Hgb в еритр. 326 ( 330-350 )
RDW девиация на ерит. р-ие 14.0 ( 11.6-13.7 )
Plt тромбоцити 271 ( 140-440 )
MPV ср. обем на тромбоцита 8.3 ( 7.5-11.0 )
Pct mp обем/общ обем 0.00 ( 0.0-0.99 )
PDW ширина на mp р-ие 36.6 ( 0.0-99.9 )

ДКК:мануално
St Щаб-пръчкоядрен гранулоцит 0.00 ( 0.00-0.06 )
Sg сегментоядрен гранулоцит 0.40 ( 0.40-0.70 )
Eo еозинофилен гранулоцит 0.00 ( 0.00-0.06 )
Ba базофилен гранулоцит 0.00 ( 0.00-0.02 )
Mo моноцит 0.02 ( 0.01-0.11 )
Ly лимфоцит 0.58 ( 0.20-0.48 )


Хормонален анализ:
FT4 15.79 pmol/l ( 11.00-22.60 )
TSH 3.660 mlU/l ( 0.35-5.00 )


Утре ще ни излезне резултата от урина.
Вчера ходихме на очен лекар тъй като дъщеря ми имаше оплаквания от главоболие в тила и вечер със зачервени очи. Диагнозата на лекаря беше, че е за очила- далече +1.0.
Година и половина беше с брекети, но октомври ги свалиха, правихме и снимки на зъбите и няма проблем.

Моля, дайте мнение за лимфните възли и за по- високите показатели на кръвната картина.
Поздрави!
juji
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 16, 2010 10:20 pm

Return to Форум имам проблем...


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests