Стерилитет при Заушка?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Expozito1609
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Стерилитет при Заушка?

Postby Expozito1609 » Wed Oct 13, 2010 1:44 pm

Здравейте!

Имам следния въпрос. Когато бях на 14 (сега съм на 25) пострадах сериозно от Заушка. Бях 2 седмици в инфекциозно отделение като имах проблеми и с тестесите. Левия тестис беше станал огромен, а десния мисля че и той (не помня добре вече), но 100 % не бе като левия. Още тогава знаех че това може да се отрази на плодовитостта ми, но никога не се съм се изследвал.

Сега реших да отида на доктор за да видя какво ще ми каже и човека ми обясни, че застарховката (в Германия) ми покрива спермограма само ако съм женен и след 1 година опити с жена ми, тя не може да зачене. иначе е 64 евро.... Въпреки всичко човека ме прегледа и каза че левия тестис ми е с нормални размери а десния е по-малък от нормално.
И сега въпросите:
1. Не беше ли нормално единия тестис да е по надолу от другия и да е малко по-голям?
2. Ако в последствие от заушката ми е увреден десния тестис, каква е вероятноста предвид размера на левия, който по мои спомени пострада най-много да е запазил функциите си?
3. Възможно ли е въпреки че десния е по-малък, въпреки всичко да изпълнява функциите си?
4. Каква е вероятността на 14 годишна възраст да съм бил напълно увреден вслествие от заушката?

Благодаря на отзовалите се!

Вижте.... аз съм любознателно момче... имах микроскоп и може би бях на 16 или 17, когато реших да "погледна" спермата си... и тогава видях сперматозоиди, които мърдат с опашки. Разбира се не знам като число колко трябва да бъдат и дали не са прекалено малко или са били нормални... просто споделям опит макар и тотално аматьорски.

Bulgaricus

Re: Стерилитет при Заушка?

Postby Bulgaricus » Sat Oct 16, 2010 10:20 pm

Здравейте,

няма начин чрез отговор тук да си спестите тази сума. Моят съвет е да отидете и да си направите това изследване в Х. Там има университетска болница и достатъчно специалисти.

Конкретно:

1. да;
2. не може да се прецени;
3. да;
4. минимална по принцип, но при описаните симптоми значима.

Поздрави от Мюнстер,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Expozito1609

Postby Expozito1609 » Sun Oct 17, 2010 10:33 pm

Благодаря за отговора !
Ясно, така и ще направя!
А принципно това че съм наблюдавал сперматозоиди с микроскопа когато бях малък (и когато имах значително по-малко количество сперма) може ли да ме успокоява по някакъв начин. Принципно не че съм се притеснил кой знае колко за сега не съм тръгнал да правя деца, но разбира се мисля че е добре да се знае.
Като дори и да са много по малко от нормалното за зачеване, възможно ли е оплождане InVitro?

Поздрави!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Oct 17, 2010 10:36 pm

Това, какво сте видели под микроскопа няма значение, защото не сте познавали факторите, които говорят за годността на материала. Направете си изследването. По-вероятно е всичко да е наред.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”