Здравейте. През месец януари боледувах от ангина и след като пих антибиотик (aугоментин, мисля че беше) предписан ми от личния лекар се оправих но ми се появи усещане за някакво чуждо тяло в гърлото. Ходих при УНГ лекар за това и той ми каза че не съм се оправил още от ангината и ми предписа друг антибиотик – азакс. След няколко седмици след като изпих и този антибиотик усещането за чуждо тяло в гърлото изчезна но от тогава по езика ми се появи бял налеп и вкусовите пъпки са като набъбнали. Ходих при доста УНГ лекари след това и пих доста лекарства - низорал, дактарин гел, микомакс, лактофлор таблетки и разни хапчета и спрейове за гърло. Последното което си направих е изследвания за гърлен секрет и резултата беше че имам масово разпространение на някъква бактерия в гърлото – moraxella catarrhalis. Лекарката каза че няма нужда да пия лекарства и проблема ще отшуми но вече 6 месеца езика ми все още е като покрит с бял нелеп, а вкусовите пъпки набъбнали. Усещам и парене в гърлото и хранопровода като все едно имам киселини. Нямам гастрит или някакви проблеми със стомаха понеже ми казаха че обложения език може да се получи от това.
Според вас има ли нужда да отида да си направя ларингоскопия или някакви други изследвания? Според мен проблема се появи заради антибиотиците които пих заради ангината но мислех че досега вече трябваше да съм се излекувал
Възраст - 33г.
Ръст - 1.78 см.
Тегло - 65 кг.
Благодаря!
Последици от ангина – гъбички в гърлото, обложен език
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
hubabuba88
- Joined: Wed Aug 11, 2010 3:35 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Последици от ангина – гъбички в гърлото, обложен език
Добър ден!Близо от 2 месеца езикът мие обложен с лек налеп,и зъбите ми се отпечатват на езика и бузите,излезнаха ми и някакви като мехурчета около мъжеца и имам проблеми и с гърлото фарингит.Възможно ли е да имам гастрит и за това да имам проблеми с езика?Ходих няколко пъти на УНГ при различни доктори и ми казаха да смуча лукчета и пих и антибиотик Клацид,а след това започнах да кашлям и сега ме мъчи ужасна кашлица.И незнам какво да правя само се притеснявам. Предварително благодаря
Re: Последици от ангина – гъбички в гърлото, обложен език
Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
Return to “Форум имам проблем...”