Продължителна болка в областта на гърдите

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Продължителна болка в областта на гърдите

Postby Mira » Thu Nov 16, 2006 1:20 am

Здравейте,
Бих искала да се консултирам с Вас, тъй като се намирам в чужбина и като че ли нямам доверие на тукашните лекари. Преди един месец някъде се бях простудила, имах взпалени сливици, кашлица, взех си антибиотик и оздравях, след няколко дена обаче ме повтори и се наложи да започна втори антибиотици по предписание на лекар. В същото време имах болка, която чувствах в областта на трахеята, между гърдите, помислих си, че е от кашлицата. Свърших лекарствата и се прибрах в чужбина, след няколко дена отново се разболях с температура, силна кашлица, зачервено гърло, отидох на лекар, предписа ми пеницилин за 7 дена. Като го свърших гърлото и кашлицата ми мина, обаче болката, която чувствам в областта на гърдите продължава и оттогава минаха още две седмици. Пак отидох на лекар за болката в гърдите, той каза, че му прилича на мускулна болка, но ми направиха кръвни излседвания, те бяха наред, изписаха ми някакви лекарства, едното за болката нещо съдържащо кодеин и другото лекарство, което е срещу възпаления. Първото лекарство спрях да пия, защото на следващия ден се почувствах много зле - халюцинации, сънливост, гадене, липса на апетит, дезориентация. Притеснява ме тази болка, която не минава толкова време. Не е постоянна и я усещам в някои положения, като лежа или седя на стол, усещам я в областта на гърдите и по-точно по средата на гърдите и при пипане е някакси много странно го чувствам мястото, някакси чувствително на допир и твърдо. Преди месец, малко преди да започнат болките там за първи месец започнах да приемам ясмин, профилактивно, тъй като имах киста на яйчника. Бих искала да се посъветвам и с Вас, тази болка на какво може да се дължи. Дали е възможно на нервна основа да е, тъй като бях подложена на стрес последните месеци. Ще съм Ви много благодарна, ако ми отговорите. :(
Благодаря предварително.
Mira
 

Болка в гърдите

Postby Али » Thu Feb 01, 2007 3:01 am

Здравейте,за съжаление не мога да помогна нищо по въпроса с болката между гърдите,защотото и аз имам такъв проблем и също търся отговор на какво се дължи това.При мен беше за един ден тази болка,но няколко секунди може би,много силна и и след това утихна,но ме боля през целият ден.Много странно чувство,тъпа болка между гърдите и малко над тях,съветвах се с една лекарка,която каза че било от настинка,но аз определено не бях настинала.Незнам какво е това и дали ще се повтори,ако някой знае нещо,може да го драсне на бързо.Чао за сега.Благодаря Ви!
Али
 

Postby fotografa » Thu Feb 01, 2007 7:27 pm

Най вероятно се дължи на един трахеит и трябва да се лекува с болкоуспокояващи и противовъзпалителни. Диференциалната диагноза на болка в гърдите е доста широка. На колко години сте и правиха ли ви ЕКГ?
fotografa
 
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

болка в гърдите

Postby ali » Fri Feb 02, 2007 2:27 am

Благодаря Ви,много мило че сте писали.
ЕКГ не са ми правили,на 29 години съм,първоначално си мислех ,че е нещо със сърцето,но след това се оказа ,че не е:(
ali
 

Postby fotografa » Mon Feb 05, 2007 11:28 pm

Споменахте, че може да се дължи на стрес. Аз силно вярвам, че това доста допринася за Вашето състояние. Трябва да намерите начин да отведете настрани напрежението. Спорт? Имате ли си хоби?
fotografa
 
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

силна болка над гърдите

Postby али » Tue Feb 20, 2007 2:13 am

нямам, но почнах да ходя на фитнес по често и се чувствам определено добре.Благодаря Ви много! :)
али
 

Postby fotografa » Wed Feb 28, 2007 6:13 pm

:D
fotografa
 
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm


Return to Форум имам проблем...


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 3 guests