Продължителна болка в областта на гърдите

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Mira

Продължителна болка в областта на гърдите

Postby Mira » Thu Nov 16, 2006 1:20 am

Здравейте,
Бих искала да се консултирам с Вас, тъй като се намирам в чужбина и като че ли нямам доверие на тукашните лекари. Преди един месец някъде се бях простудила, имах взпалени сливици, кашлица, взех си антибиотик и оздравях, след няколко дена обаче ме повтори и се наложи да започна втори антибиотици по предписание на лекар. В същото време имах болка, която чувствах в областта на трахеята, между гърдите, помислих си, че е от кашлицата. Свърших лекарствата и се прибрах в чужбина, след няколко дена отново се разболях с температура, силна кашлица, зачервено гърло, отидох на лекар, предписа ми пеницилин за 7 дена. Като го свърших гърлото и кашлицата ми мина, обаче болката, която чувствам в областта на гърдите продължава и оттогава минаха още две седмици. Пак отидох на лекар за болката в гърдите, той каза, че му прилича на мускулна болка, но ми направиха кръвни излседвания, те бяха наред, изписаха ми някакви лекарства, едното за болката нещо съдържащо кодеин и другото лекарство, което е срещу възпаления. Първото лекарство спрях да пия, защото на следващия ден се почувствах много зле - халюцинации, сънливост, гадене, липса на апетит, дезориентация. Притеснява ме тази болка, която не минава толкова време. Не е постоянна и я усещам в някои положения, като лежа или седя на стол, усещам я в областта на гърдите и по-точно по средата на гърдите и при пипане е някакси много странно го чувствам мястото, някакси чувствително на допир и твърдо. Преди месец, малко преди да започнат болките там за първи месец започнах да приемам ясмин, профилактивно, тъй като имах киста на яйчника. Бих искала да се посъветвам и с Вас, тази болка на какво може да се дължи. Дали е възможно на нервна основа да е, тъй като бях подложена на стрес последните месеци. Ще съм Ви много благодарна, ако ми отговорите. :(
Благодаря предварително.

Али

Болка в гърдите

Postby Али » Thu Feb 01, 2007 3:01 am

Здравейте,за съжаление не мога да помогна нищо по въпроса с болката между гърдите,защотото и аз имам такъв проблем и също търся отговор на какво се дължи това.При мен беше за един ден тази болка,но няколко секунди може би,много силна и и след това утихна,но ме боля през целият ден.Много странно чувство,тъпа болка между гърдите и малко над тях,съветвах се с една лекарка,която каза че било от настинка,но аз определено не бях настинала.Незнам какво е това и дали ще се повтори,ако някой знае нещо,може да го драсне на бързо.Чао за сега.Благодаря Ви!

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Thu Feb 01, 2007 7:27 pm


ali

болка в гърдите

Postby ali » Fri Feb 02, 2007 2:27 am

Благодаря Ви,много мило че сте писали.
ЕКГ не са ми правили,на 29 години съм,първоначално си мислех ,че е нещо със сърцето,но след това се оказа ,че не е:(

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Feb 05, 2007 11:28 pm


али

силна болка над гърдите

Postby али » Tue Feb 20, 2007 2:13 am

нямам, но почнах да ходя на фитнес по често и се чувствам определено добре.Благодаря Ви много! :)

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Wed Feb 28, 2007 6:13 pm

:D

turntablism
Posts: 4
Joined: Wed Jun 25, 2014 10:15 am

Re: Продължителна болка в областта на гърдите

Postby turntablism » Sun Oct 19, 2014 1:41 pm

Здравейте! Искам да задам въпроса си в тази тема, защото ако отворя нова тя би била със същото заглавие.

Мъж на 25 години, ~75 кг 1.72см висок.
От няколко дена изпитвам стягаща болка в гръдната област, кяото понякога по протежението на ребрата слиза малко по-надолу, дори бяга в страни и леко към гърба, сякаш си ходи. Най-осезаема и дразнеща е в частта на слънчевия сплит и около диафрагмата. При вдишване и движение се усеща промяна в болката, не спира на пълно просто се изменя сякаш по този начин влияя на източника и.Усещам я като тъпа мускулна болка но не мога да преценя добре. Понякога спира да се усеща, а понякога отново севръща под формата на стягане и парене. Сутрин като се събудя я усещам, т.е. не се получава при натоварване по моя преценка. Нямам кашлица или осезаемо затруднено дишане. Това е така от 3-4 дни. От време на време получавам кратки пристъпи на Предсърдно мъждене и не знам дали това може да образува малък тромб, който да заседне в областта на белтие дробове, просто споменавам информативно. Чувствам се леко отпаднал и уморен. Работя пред компютър и дневната ми поза е седнала и прегъната напред... Чудя се това, което ми се случва невралгии ли са, ортопедичен проблем ли е или нещо свързано с белия дроб. Искрено се надявам да не е перикардит или миокардит и общо взето не знам как да постъпя. Утре (понеделник) мисля да псоетя личния лекар, но ме е страх да не ме отпрати с обикновена рецепта да взема парацетамол и бипрофенид без да направи нужните проверки за по сериозни причинители. Може ли някакво мнение , някаква насока?

turntablism
Posts: 4
Joined: Wed Jun 25, 2014 10:15 am

Re: Продължителна болка в областта на гърдите

Postby turntablism » Fri Oct 24, 2014 1:05 pm


Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Продължителна болка в областта на гърдите

Postby Bulgaricus » Sat Jun 06, 2015 2:10 am

Актуални ли са опракванията Ви?

8.6. Запитванията трябва да за изчерпателни и да съдържат, независимо за какво става дума следните параметри: пол, възраст, тегло, височина, познати алергии и други приемани медикаменти, дали пушите и ако да по колко, дали в последно време сте напълнели или отслабнали! Запитвания, без тези параметри могат да останат без отговор, да бъдат заключени или изтрити.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest