на 30 години съм, 190см, 90 кг, мъж.
Миналата година по това време изпитах болка в десния тестис. Слаба, като седя се появява, като се раздвижа почти отшумява. Не мога да преценя откъде точно идва, усещам я в тестиса, но като че ли е някак си "навътре, към свивката на крака". Тъй като имам дископатия и сравнително чести проблеми с кръста и гърба, реших да изчакам и да видя дали не се е притиснал някой нерв и дали болката ще отшуми от само себе си.
След 2 седмици не беше отшумяла и отидох на андролог. След прегледа - опипа тестиса, направи ехограф, пусна кръв, урина, туморни маркери, заяви, че всичко ми е наред и щяло да мине от само себе си. Аз така и не разбрах, кое е това нищо, което трябва да изчакам да отмине, но... изчаках. Болката постепенно отшумя и нямах проблеми до лятото, когато се появи отново. Отидох на друг специалист - уролог, в Токуда, той отново ме прегледа - пусна и еякулат, на ехографа прегледа и бъбреците. Резултатите бяха наред с изключение на "малко количество кръв в урината", което проверих контролно след месец и всичко беше наред.
През декември, поради други здравословни проблеми отново се налижи да дам кръв и урина, тогава отново имаше "малко количество кръв в урината" - все още не съм ходил за контролни изследвания. Проблемът ми е, че и болката в тестиса се появи отново (вече трета седмица). Ходих на трети уролог, той заяви че отново трябва да си правя изследвания.
Днес излязоха изследванията, които си направих във връзка с моя проблем
Стер. урина-еднокр.
Без бактериален растеж
Еякулят пълно изследване
Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни) - Не се изолират
Изследване за Трихомони - Положителен
Изследване за Гонорея - Отрицателен
Изследване за Mycoplasma hominis - Отрицателен
Изследване за Ureaplasma urealiticum - Отрицателен
Изследване за Candida - Не се изолира Candida spp.
Микроскопски препарат - единични левкоцити
Първо искам да попитам, доколко е възможно в лабораторията да са направили грешка за трихомоните. Изследването е правено в ЦибаЛаб. Прочетох някъде из форума, че много хора, правили изследване в Цибалаб получават тези резултати, а при изследване в друга лаборатория резултатът е отрицателен. Четох, че трихомоните се предават по полов път, а в моя случай това е изключено.
Второ - симптомите, които имам не съответстват много на тази инфекция. Имам само и единствено слаба до умерена, но постоянна болка в десния тестис. Без парене, без често уриниране, мирис и т.н.
Имам записан час при д-р Карачоров (пишеше, че е добър специалист), той има намерение да изследва уретален секрет и простатен секрет. Дали тези изследвания, ще включват и изследване на трихомони, тоест мога ли направо да разчитам на тези два секрета за сравнение или отново трябва да пусна изследване на еякулат в някоя лаборатория (например БодиМед)?
Доколко е възможно тази болка да е провокирана от дископатията, която имам? И защо неврологът при който отидох заяви, че е най-добре да си сменя уролога (за 4-ти път) без дори да ме прегледа (тоест има ли неврологичен преглед, който може да установи проблем в тази област)?
Може ли да е някаква херния? И би ли трябвало урологът да може да я установи или трябва да отида при хирург?
През лятото изкарах един продължителен период с редуващи се отити и фарингити - резултатът е, че в момента имам хроничен фарингит и хроничен отит. Ех да се бяха сетили докторите да пуснат една антибиограма, ама аз като не знаех тогава за съществуването й.... както и да е. Дали е възможно да има връзка? Тоест някакви бактерии от тези инфекции да дават отражение сега? Но пък щяха да ги засекат с тези изследвания нали?
Отчаян съм! Помощ!
Моля за съвет - какво бихте направили на мое място?
Благодаря!
П.П.
Предварително се извинявам, ако има е имало подобна тема във форума - аз не успях да намеря такава, пък и при всеки човек нещата са различни. Отново благодаря!