Болка в десния тестис - без други симптоми.

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Болка в десния тестис - без други симптоми.

Postby minzuhar » Wed Feb 24, 2010 8:40 pm

Здравейте,
на 30 години съм, 190см, 90 кг, мъж.
Миналата година по това време изпитах болка в десния тестис. Слаба, като седя се появява, като се раздвижа почти отшумява. Не мога да преценя откъде точно идва, усещам я в тестиса, но като че ли е някак си "навътре, към свивката на крака". Тъй като имам дископатия и сравнително чести проблеми с кръста и гърба, реших да изчакам и да видя дали не се е притиснал някой нерв и дали болката ще отшуми от само себе си.
След 2 седмици не беше отшумяла и отидох на андролог. След прегледа - опипа тестиса, направи ехограф, пусна кръв, урина, туморни маркери, заяви, че всичко ми е наред и щяло да мине от само себе си. Аз така и не разбрах, кое е това нищо, което трябва да изчакам да отмине, но... изчаках. Болката постепенно отшумя и нямах проблеми до лятото, когато се появи отново. Отидох на друг специалист - уролог, в Токуда, той отново ме прегледа - пусна и еякулат, на ехографа прегледа и бъбреците. Резултатите бяха наред с изключение на "малко количество кръв в урината", което проверих контролно след месец и всичко беше наред.
През декември, поради други здравословни проблеми отново се налижи да дам кръв и урина, тогава отново имаше "малко количество кръв в урината" - все още не съм ходил за контролни изследвания. Проблемът ми е, че и болката в тестиса се появи отново (вече трета седмица). Ходих на трети уролог, той заяви че отново трябва да си правя изследвания.

Днес излязоха изследванията, които си направих във връзка с моя проблем

Стер. урина-еднокр.
Без бактериален растеж

Еякулят пълно изследване
Изследване на патогенни микроорганизми (аеробни) - Не се изолират
Изследване за Трихомони - Положителен
Изследване за Гонорея - Отрицателен
Изследване за Mycoplasma hominis - Отрицателен
Изследване за Ureaplasma urealiticum - Отрицателен
Изследване за Candida - Не се изолира Candida spp.
Микроскопски препарат - единични левкоцити

Първо искам да попитам, доколко е възможно в лабораторията да са направили грешка за трихомоните. Изследването е правено в ЦибаЛаб. Прочетох някъде из форума, че много хора, правили изследване в Цибалаб получават тези резултати, а при изследване в друга лаборатория резултатът е отрицателен. Четох, че трихомоните се предават по полов път, а в моя случай това е изключено.

Второ - симптомите, които имам не съответстват много на тази инфекция. Имам само и единствено слаба до умерена, но постоянна болка в десния тестис. Без парене, без често уриниране, мирис и т.н.
Имам записан час при д-р Карачоров (пишеше, че е добър специалист), той има намерение да изследва уретален секрет и простатен секрет. Дали тези изследвания, ще включват и изследване на трихомони, тоест мога ли направо да разчитам на тези два секрета за сравнение или отново трябва да пусна изследване на еякулат в някоя лаборатория (например БодиМед)?

Доколко е възможно тази болка да е провокирана от дископатията, която имам? И защо неврологът при който отидох заяви, че е най-добре да си сменя уролога (за 4-ти път) без дори да ме прегледа (тоест има ли неврологичен преглед, който може да установи проблем в тази област)?
Може ли да е някаква херния? И би ли трябвало урологът да може да я установи или трябва да отида при хирург?
През лятото изкарах един продължителен период с редуващи се отити и фарингити - резултатът е, че в момента имам хроничен фарингит и хроничен отит. Ех да се бяха сетили докторите да пуснат една антибиограма, ама аз като не знаех тогава за съществуването й.... както и да е. Дали е възможно да има връзка? Тоест някакви бактерии от тези инфекции да дават отражение сега? Но пък щяха да ги засекат с тези изследвания нали?

Отчаян съм! Помощ!

Моля за съвет - какво бихте направили на мое място?

Благодаря!

П.П.
Предварително се извинявам, ако има е имало подобна тема във форума - аз не успях да намеря такава, пък и при всеки човек нещата са различни. Отново благодаря!
minzuhar

Re: Болка в десния тестис - без други симптоми.

Postby Experta43 » Wed Feb 24, 2010 8:58 pm

Здравейте,моля Ви чак толкова не се панирайте,изследването за трихомони в случая е положително и не е задължително да сте правили полов акт,за да ги придобиете.Те се появяват също така и при отслабена лична хигиена или имунитет.За целта Ви съветвам да си направите простатен и уретрален анализ и с това ще се разбере дали е засегната Вашата полова система.Ако отново се окаже положителен резултат за трихомони то според мен един Трихомонацид или ко-тримаксозол ще Ви помогне.Смятам ,че колегите от лабораториите си вършат съвестно работата и не би могло да се окаже положителен за трихомони резултат при тяхната липса.Незнам досега приемали ли сте някакъв антибиотик.Същото така от колко време неправите секс или мастурбация.Тези неща са също важни ,за да се разбере причината и заболяването.
Experta43

Postby minzuhar » Wed Feb 24, 2010 11:34 pm

Здравейте,
благодаря Ви за отговора - притеснил съм се, защото нямам идея как може да съм лепнал трихомони. Но още повече, че причината да направя изследванията е болка в десния тестис, която продължава и в този момент, а от симптомите, които предизвикват трихомоните няма и следа. Тоест - намериха ми нещо, което не знам как може да съм хванал, а за това за което отидох на лекар нямам диагноза.
За този проблем не съм приемал никакъв антибиотик - преди този уролог ходих при двама други специалисти в рамките на една година, които ми казвааха, че всичко ми е наред и ме изпращаха вкъщи да си самовнушавам че не изпитвам болка (и двата пъти отшумя за няколко седмици...)
Относно верността на изследванията - не казвам, че в лабораторията са объркали резултата нарочно, но днес прочетох за 20-30 случая на положителни резултати при изследвания на трихоми, правени в ЦибаЛаб конкретно, а в други лаборатории излизат отрицателни - как си го обяснявате? Единственото логично обяснение е в ЦибаЛаб да разполагат с техника и методи за диагностика, за които другите лаборатории не са и чували, но малко се съмнявам да е това. Като нищо може да се окажа поредния случай. Затова утре ще повторя изследването в БодиМед. Но се чудя какво ще правя ако от там ми дадат отрицателен резултат.

Секс правя - 1-2 пъти седмично. Написах, че няма как да съм лепнал нищо по полов път, защото ползвам само презервативи и спазвам лична хигиена (аз съм от 5-те процента мъже, които си мият ръцете преди да влязат в тоалетната например).
Относно антибиотика - за този антибиотик четох, че не е особено ефективен - за справка проверете в интернет колко стотици хора са лекувани с това лекарство от трихомони и при тях заболяването е хронифицирало и е причинило какви ли не вреди и след месец-два въпросните трихомони се появяват отново. Имало ефективни антибиотици, но не можело да се купят в България. Вярно ли е?

Благодаря Ви!
minzuhar

Postby Glacier » Thu Feb 25, 2010 1:10 am

Здравейте,
29 години, 193см, 100кг
и аз имам горе долу същият проблем. Имах болки или по-точно дискомфорт между тестисите и ануса. Отидох на уролог и той ме прати на невролог, но ми изписа офлоксин 200, нистатин и б комплекс 20 дена. Около 10 дена след антибиотика се получи парене по уретрата и главичката. Следва друг уролог. Откриха ми 2 камъка в левия бъбрек и следва нов антибиотик монурал. Паренето не отмина. Следва стерилна урина, еякулат микоплазми, хламидия - нищо не се изолира. Каза,че се дължи на песъчинките и ме препрати евентуално към кожен. Там нови изследвания на еякулат за трихомони, уретрален секрет - нищо. Появиха се и болки в тестисите и ниско долу в корема. Личния лекар ми предписа бисептол-10 дена. Сега съм на седмия ден и паренето си стои и имам и сърбеж към ануса и лек по тестисите, както и отслабена ерекция. Не знам какво да правя и към кой да се обърна за съвет. При друг уролог ли да ходя.
Благодаря предварително.
Glacier

Postby minzuhar » Thu Feb 25, 2010 2:04 am

Изписали са ти антибиотик без изследвания?
minzuhar

Postby Glacier » Thu Feb 25, 2010 8:38 am

Ми аз пия вече трети на базата на предположения. От всичките тези изследвания няма открит причинител или те са грешни или съм луд. Само простатен секрет не са ми взимали, ама мисля, че еякулата показва и за простата. Нещо някъде се изпуска, ама аз съм прост инженер, не медик.
Относно твоя проблем имаш ли антибиограма за трихомоните. Отиващ при уролога да ти изпише адекватен антибиотик и се молиш да не е хронифицирал. Симптоми при нас от трихомони може и да няма, така че е напълно възможно изследванията да са вярни. Споко ще се оправиш, поне знаеш какво имаш. :wink:
Glacier

Postby minzuhar » Thu Feb 25, 2010 12:02 pm

Здравей,
тъжно е когато двама инженери търсят взаимопомощ по форуми за медицински проблеми - това е показателно за здравната ни система :(
Относно простатния секрет - доколкото знам това изследване е по-информативно и намриране на бактерии или микроорганизми в простатния секрет е доказателство за инфекция стигнала до половите пътища.
Така като те слушам, не е ли възможно от антибиотика да си лепнал някакви гъбички от които да идва паренето? Тоест - витамин Б комплекс да не се е справил напълно със задачата си?
Изследвай простатен секрет - друг избор имаш ли?
Поздрави и дано се оправиш и то за постоянно (без хронифициране на заболяването!)
minzuhar

Postby Glacier » Thu Feb 25, 2010 2:41 pm

Здравей.
То не само това ами и болките в задните части, ама това предполагам е от седенето. Та да попитам може ли пък да съм прецакал някои нерв или нещо де да знам кво. Пиши като разбереш с твоите изследвания, а аз ще чакам някои да обърне внимание на тази тема.
Glacier

Postby minzuhar » Tue Mar 02, 2010 3:58 pm

Здравейте отново,
направих три изследвания на еякулат и урина:
две положителни за трихомони и едно отрицателно.
в едното е упоменато s. epidermis в референтни граници, другите две не го споменават.

Има ли лаборатория на която мога да се доверя? Защо излизат различни резултати? Да вярвам ли на резултатите? Защо симптомите ми не съответстват на описаните при заразяване с трихомони? И може ли мъж да се зарази по друг начин освен по полов път (дори чисто теоритично)? Защото няма как да е по полов път при мен. Моля за съдействие. Благодаря.

Поздрави
minzuhar

Re: Болка в десния тестис - без други симптоми.

Postby Dion » Fri Jul 30, 2010 7:52 pm

Здравейте,

на 35 съм, 180 см., 105 кг. Прочетох темата изцяло и видях, че не сте доволни от българската медицина. Да ви кажа аз живея от три години в Англия и при мен няма кой знае какъв резултат при подобен проблем.

Накратко: преди месец имах кръв в спермата като свърших без да имам други симптоми. След ден-два тя намаля до пълно изчезване, но въпреки това аз отидох на уролог. Той ми изследва само урината и каза, че хематоспермията е много широко разпространена и не се знаело какво я причинява. После след около месец пак имах, но този път придружена с дискомфорт в десния тестис и около апендикса. Пак ходих на лекар - пак ми опипаха простатата, тестиси, урина... изследваха за хламидия, други ифекции... всичко отрицателно :shock: дадоха ми един английски антибиотик - Trimethoprim. Аз го пих седем дни и се оправих. След седмица обаче пак се появи дискомфорта, този път малко по-силно. Усеща се предимно като сядам... Сега пък нямам кръв в спермата :roll: Не знам какво да правя вече... Мислих си да няма нещо злокачествено. Макар че повечето случаи говорят за доброкачествен изход при такива симптоми. Моля споделете Вашето мнение.

Благодаря,

С.
Dion

Return to Форум имам проблем...

Similar topics