Моля помогнете ми

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Моля помогнете ми

Postby Raineto_sexy » Sat Feb 20, 2010 11:00 pm

Здравейте,обръщам се към Вас с надеждата да ме насочите към какъв лекар да се обърна.На 18 години съм и от два месеца имам остри коремни болки.Не мога да определя точно къде,защото ме боли ту долу в дясно,ту долу в ляво,ту при жлъчката или път на целия корем за няколко секунди остра и свиваща болка.Много често тя се появява преди да отида по голяма нужда.
Отидох при личната изписа ми квамател.Като преди известно време лекувах колит.Незнам каква ми е диагнозата,защото и тя не откри такава-просто изписа тези хапчета.Незнам дали да не отида на гиниколог,въпреки че цикъла ми идва или на гастроентеролог.Преди няколко месеца бях при гастро-не откри нищо,но болките си продължиха.Моля Ви посъветвайте ме какво точно да направя и с какъв лекар да се консултирам,защото от тези при които съм била не съм особено доволна,просто защото болките продължават.(Между другото когато си натисна корема долу в дясно имам болка отсреща=в ляво и на няколко пъти ми се случва и при свиването на левия крак да ме боли долу в ляво)Благодаря Ви предварително.
Raineto_sexy

Postby Bulgaricus » Sun Feb 21, 2010 6:43 am

Отговорен е гастро-ентерологът.

Не сте дали задължителните за отговор параметри, съжалявам.
Bulgaricus

Postby Raineto_sexy » Sun Feb 21, 2010 11:41 am

Според Вас къде е проблема?И на какво се дължат болките?Знам че не може така да се отговори без преглед,но поне да знам горе долу къде да търся проблема
Raineto_sexy

Postby ptomoff » Sun Feb 21, 2010 10:00 pm

Raineto_sexy, четеш ли изобщо какво се пише?
Bulgaricus wrote:Не сте дали задължителните за отговор параметри, съжалявам.
ptomoff
Site Admin

Postby Raineto_sexy » Mon Feb 22, 2010 12:08 am

Да,прочетох какво се пише!Човекът каза,че не разбира въпроса и аз уточних какво точно ме интересува-а именно на какво може да се дължи болката и с какъв лекар да се консултирам!
Raineto_sexy

Postby Bulgaricus » Tue Feb 23, 2010 3:01 am

Здравейте,

отговарям кратко, понеже много въпроси се натрупаха.

Когато преценяме какво и как да отговорим трябва да си направим картина за Вашите основни медицински параметри. Важно е да знаем колко сте висока и колко тежите, защото, съгласете се, че ако тежите 150 кг и сте висока 160 см е вероятно да има една причина, а ако тежите 50 кг и сте висока 170 см е вероятно да има друга причина.

Сега ще Ви отговоря с голяма възможна неточност, защото не сте дали тази информация.

Ключова е болката преди ходене по голяма нужда, както и тази при движение на левия крак в посока към корема. От тези две оплаквания се поражда възможност да имате някаква лека коремна херния.

Ако имате лек запек или изпражненията са много твърди е възможен и друг проблем. Ако това е случаят, то можете да пробвате лечение в следната комбинация:

протонен блокатор (пантопрацол 20-0-0 мг) /2-3 месеца/+ пробиотик на таблетки (Saccharomyces boulardii или бирена мая) /3-6 месеца/ + лактулоза (в доза по листовка вечер преди лягане) /1 месец/.

Освен това трябва да Ви се направи колоскопия, за да се види, ако горепосоченото не е дало резултат, дали няма някакъв анатомичен причинител.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby Raineto_sexy » Tue Feb 23, 2010 5:35 pm

Здравейте отново,много се извинявам,че не съм дала точните параметри(незнаех че така е редно).На 18 съм 45 кг,162 см.Вчера бях на гиниколог-не ми откриха нищо там.Насочи ме към гастроентеролог.Преждевременно се консултирах с личния лекар-според нея това е на нервна почва и ми изписа валериан 3 по 2.Болките уредяха за сметка на "силата им".Започна да ме боли ил вечер или сутрин.Много стягаща болка целия корем.Ако мога така да се изразя-все едно някой е застанал зад мен и ме е стиснал през корема до такава степен че се получава ужасна болка.Получавам я като на кризи,но когато заболли не мога дори да си поема въздух,защото болките се усилват
Raineto_sexy

Return to Форум имам проблем...