Видях я клиниката. Ако можем само въз основа на интернет страницата да си вадим заключения, то ако лекарките си разбират от работата, може да се обърнете към тях. За съжаление не ги познавам и не знам до колко страницата е показателна за качествата им на лекари и не мога да Ви дам препоръка. Лазер е по-ефективно, доколкото знам. Но с тези методи различни типове белези при различни пациенти се терапират и това трябва лекарят-оператор да го прецени. За съжаление няма как да Ви препоръчам нещо, с което не съм запознат. Трябва Вие сама да си направите опитът и може да се похвалите или оплачете в другия форум за похвали и оплаквания.
@justanuser
Здравейте,
Ако сте прочели внимателно публикациите сте щели да видите, че изотретиноин е само последно възможно лечение, след като нищо друго не е помогнало. Не само, че ще може, но и ТРЯБВА да опитате първо с локална и антибиотична терапия и пилинг, да кажем.
За съжаление не може да се направи прогноза за процентов шанс да се излекувате с посочените две процедури. При повечето хора не са ги излекували напълно, но това не значи, че трябва директно на изотретиноин да се “хвърлите”. Има много видове пилинг и много видове лекарства, които се използват. Всичко зависи от това, дали лекарят си разбира от работата.
Моят съвет е да ги започенете и след лятото, ако положението остава неприемливо и след пилинга са минали три месеца, може да мислите пак за изотретиноин. А него го има и като гел.
Проблемът с пъпките е физиологичен и пилинг сам по себе си помага, когато не е чак толкова сериозен. Фитнесът влошава акнето, но не бива да се отказвате по тази причина.
@Roaccutane
Да, разбрах Ви изречението, но това не отговаря на въпроса на хората, за съжаление. Най-малкото общо кратно, ако се търси за всеки, то означава, че няма да е най-доброто за всички, а само за повечето пациенти... Аз не мога да дам друго решение.
@justanuser
Пилингът е химическо умъртвяване на част от кожата с органична киселина, което води до нейното лющене и израстване на нова с надеждата, че новата няма да има пъпки. Ако се лекувате с доксициклин задължително си купете вносен, защото на евтините български има много странични ефекти при прием повече от един месец.
@pesho
С голяма вероятност ще помогне. Въпросът е само при каква доза и с какви странични ефекти, а те могат да са сериозни.
@Gadnqrkata
Да, това лечение, ако не се комбинира с изитретиноин е правилно, без значение от пола. Може и 10 капсули да се разтворят.
@tlepach
Уви, нямам представа. Лечението не бива да прекъсва.
@gabriela_91
Да, и според мен дерматоложката е била права.
Те могат само от немски сметки да теглят и пращат само в Германия, без човек в Германия няма да стане. Обикновенно това теглене става две седмици, след като сте получили медикамента, т.е. не е предплащане и точно при тази аптека не може с кредитна карта да се плати.
Рецептата се праща в плик. Нормално е на рецептите да се пише име и адрес на получателя, там се изпраща с безплатна пратка и лекарството.
Това, което аз бях предложил е в изключителни случаи, ако някой има рецепта да му ги изпратя, но тук идват въпросите кой колко е готов да чака и да плати за пощенските разходи.
Поздрави,