@ramzess
Да, можете да продължите да ги ползвате, щом лекарят така Ви е казал. Аз няма какво друго да Ви кажа, щом вече има предписано лечение, освен че то трябва да се следва.
Въпреки всичко 60 мг дневна доза изотретиноин, съчетана с комбиниран препарат от еритромицин и сапун + още едно лечебно средство ми се струва много „ударна”. Въпросът е колко тежко Ви е акнето и какви резултати искате да постигнете за какво време. Eucerin имат 30 различни продукта, Вие този с урея ли приемате?
@jjjay
За процедури много сме писали досега. Основно са две – с лазер и химическа и зависят от степента и дълбочината на засегнатите участъци. Във всеки случай се прави всичко при дерматолог, а не при козметик.
@pesho
Здравей,
няма протеинна хранителна добавка, която да е напълно безрискова. Хормонните препарати, които са лекарства, а не хранителни добавки са много по-опасни.
Всеки трябва с оглед на информацията, която е медицински от значение да си прецени, дали иска да поема риск и ако „да”, то до колко и при какви условия.
Никога не съм препоръчвал прием на добавки, но ако някой се е решил твърдо да ги приема е добре да си избере най-малко вредния вариант.
1. Зависи за кои хранителни добавки говорим – бирената мая е хранителна добавка и тя има действие срещу акнето. Когато се приемат протеини е много важно те да са в 100,00%-това чистота, дори и 1% странични вещества имат много лошо действие върху бъбреците и черния дроб. Важно е и да се приемат само проеини, а не да кажем яйца – които съдържат в по-голямата си част холестерин и в по-малката си част протеин. Добре е протеинът да е западноевропейски – холандски или немски. Те се произвеждат най-масово и имат най-доброто съотношение между цена и качество. На тази страница напишете creatin:
http://www.sanicare.de и каквото продават, всичко е приемливо. Не знам как ще го намрите в България, но в България няма собствено производство, така че няма да е трудно.
2. Няма директна връзка между протеин и акне, НО колкото повече потене, т.е. спорт, толкова повече пъпки ще се появяват. И въпреки всичко това не е причина да не се спортува. За качване на тегло можете да приемате 2 г креатин преди и 2 г след спорт, съчетани с някое средство за отслабване, като „Алмазед”, например, като препоръчаната доза за единичен прием я делите на две равни части преди и след спорта – 20 мин преди и веднага след спорт се приемат тези добавки. Добавката за отслабване, води до покачване на протеинното тегло, ако се приема по този начин, без да се пропуска ядене. Важно е да правите малки серийки с голямо тегло, а не обратното. Загряването е ключовият момент и ако не внимавате, можете да пострадате, не забравяйте, че 2/3 от всички наранявания идват при спорт.
3. Общите препоръки са, че с всеки грам креатин трябва да се пие по един литър вода на 24 часа, за да се намали опасността за бъбреците. При мускулни проблеми, можете да приемате магнезий и калций в препоръчаната дневна доза преди спорт, без други витамини.
4. Акнето също е „вътрешно” заболяване.
Поздрави,