жена съм на 27 г., ръст 173, тегло 60 кг. От няколко месеца ( началото на септември) ми излезна ужасно акне. Използвала съм всички възможни мазилки и препарати ,които съществуват -ефект никакъв. Обиколила съм много дерматолози, беше ми предписан и антибиотик Азитрокс, които биех около месец, без ефект. Докато накрая една дерматоложка ми предписа Роакутан. Направих си предварително чернодробни изследвания и след като всичко беше наред в края на месец октомври започнах лечението. В началото акнето ми се влоши, но след 1 месец, настъпи видимо подобрение, лицето ми почти се изчисти. Този период обаче траеше около 10-15 дни, след което отново започнаха да ми избиват пъпки, упорити, често без връх и горе - долу на едни и същи места, най-често в областта на бузите. Странното е че избиват по няколко много близо една до друга, примеврно 3-4 в една редица, по едно и също време. Няма да описвам, какво ми коства да се държа псиохически при тази гледка. Аз съм млада жена, преди съм имала много хубава кожа и се харесвах. Сега съм толкова отчаяна и обезверена, че не ми иде да се самоубия. Психически неиздържам. Знам че Роакутан е последното и най-силно средство. Аз го пия вече 2 месеца и 15 дни. А подобрение вече няма. Лицето ми е почти в първоначалния си вид, преди да почна да го пия.
Обръщам се към Булгарикус, моля да ми помогнете. Внимателно чета написаното от вас и установих, че съм допускала някои грешки досега - 1во стискала съм пъпките, но вече престанах, след като прочетох форума. 2ро - след като пих 1.5 месеца Роакутана и подобрението изчезна се обадих на дерматоложката ми и обясних че пъпките продължават да избиват, тя ми предложи да се мажа с Акне Б5 ( ползвах го преди лечението с Роакутан), но само вечер. Сега след като четох форума, престанах. Въпроса ми е бъркам ли някъде в лечението или просто попадам в онези 10 % при които то не действа. Четейки тук написаното, забелязвам, че останалите пишат, че кожата на лицата им видимо е много по-суха, а моята не е много суха, след приемас на Роакутан. Устните ми се напукват уьасно, но кожата на лицето - не. Значи ли това че нещо не е наред. Забравих да напиша пия 2 таблетки дневно по 20 мг. 1 сутрин, 1 вечер. купувам си го от БГ. Нещо , което ме усъмни днес е, че 1вия месец опаковките, които си купувах бяха с надпис на английски отпред. Тези , които взимам сега, пакй от същата аптека, но надписа е с български превод. Има ли значение това ? Какво мога да направя за да подейства лечението, моля ви отчаяна съм помогнете ми