Стафилококова инфекция?!

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

iida
Posts: 2
Joined: Tue Jan 05, 2010 8:15 pm

Стафилококова инфекция?!

Postby iida » Tue Jan 05, 2010 8:27 pm

Здравейте. Моята история е следната. На 31 години съм и винаги съм имала акне, но не е било чак такъв проблем. Преди два месеца обаче лицето ми пламна ужасно без причина с огромни, дълбоки, подкожни и болящи пъпки по бузите и врата. Правих си хорнонални изследвания и бяха в норма. Правих и посявка от пъпките, която също беше нормална.
Отидох на известен дерматолог, който веднага каза, че според него имам СТАФИЛОКОКОВА ИНФЕКЦИЯ. Предписа ми 20 дни Вибромицин и 10 Циплофлоксацин, като каза, че това са единствените антибиотици, които влияат върху този вид стафилококи. Никой обаче не ми направи антибиограма, за да установи, от какво се повлияват точно моите пъпки.
Назначените два антибиотика не дадоха резултат. Както и многобройните мазила, с които се лекувах. Отново избиват ужасни бабуни. Незнам какво да предприема оттук нататък. Къде мога да отида, за да се отнесе някой сериозно и да ми направи антибиограма, изобщо необходима ли е тя, тъй като досега лекарите твърдят, че не е.
Дори не знам дали имам точно стафилококова инфекция, тъй като на посявката тя не излезе. Само по секрет от пъка ли може да се установи или има и кръвно изследване? Въобще куп въпраси, на който никой лекар не отговаря. Вече си мисля да ходя и в Анаста, въпреки негативните мнения. Дайте ми съвет.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Tue Jan 05, 2010 10:14 pm

Може да пробвате и с други антибиотици, може преди това да се направи посявка, аможе да се приложи и стафилококов анатоксин по схема.

iida
Posts: 2
Joined: Tue Jan 05, 2010 8:15 pm

Postby iida » Tue Jan 05, 2010 11:29 pm

Вече си правях посявка, която даде нормален резултат. Трябва ли да си правя втора? И въпроса ми е къде - защото никой лекар не ме праща никъде.
Какво ще рече "стафилококов анатоксин по схема" - какво представлява и кой го прави?
Разбирате ли, в пълно неведение съм какво и къде да отида, защото лекарите досега не са ме пращали никъде и дори са твъряли, че няма смисъл да си правя посевки и антибиограми, което е много странно. На своя глава отидох в Центъра по паразитология, за да питам може ли там да си направя изледване и там също казаха, че нямало особен смисъл и да съм си намерила добър дерматолог. Но такъв май ня

Виждам, че никой не ми отговаря... Моля ви кажете поне какво е професионалното ви мнение за Анаста, защото смятам да ходя там, след като нищо не помага.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sat Feb 13, 2010 3:51 am

Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests