болки в гърба и слабост в крайниците

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

vasileva0
Posts: 8
Joined: Fri Dec 25, 2009 11:07 am
Location: varna

болки в гърба и слабост в крайниците

Postby vasileva0 » Sat Dec 26, 2009 9:56 pm


Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Jan 03, 2010 8:34 am

Здравейте,

симптомите, които описвате имат няколко основни “насоки”.

От една страна имате неясно лумбално костно заболяване, което обаче всеки втори го има, стига да се изследва достатъчно подробно.

От друга страна имате загуба на сила и явно Ви е правена кръвна картина, така че са изключени някакви дребни и банални причинители.

Виждам две основни причини, които са възможни:

1) цялостно костно заболяване, свързано с възпалителен процес, остеопороза или някакъв генетичен колагенен дефект;

или

2) нервно дегенеративно заболяване, като множествена склероза, например.

Уви, второто е мноооооооого слабо вероятно и не бива да се плашите, защото то прогресира и е необратимо, а явно при Вас няма останали трайни смущения във финната моторика на горните крайници.

Какви кръвни изследвания са правени точно?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

vasileva0
Posts: 8
Joined: Fri Dec 25, 2009 11:07 am
Location: varna

Postby vasileva0 » Thu Jan 07, 2010 11:43 pm


vasilevaa
Posts: 1
Joined: Sun Jan 10, 2010 1:36 am

Postby vasilevaa » Sun Jan 10, 2010 1:43 am


vasileva0
Posts: 8
Joined: Fri Dec 25, 2009 11:07 am
Location: varna

Postby vasileva0 » Wed Jan 13, 2010 1:10 am

Днес направих и тези изследвания.
хормоналните изследвания ги направих заради кисти в яйчниците и съмнение за поликистоза.
TSH 2.131mU/l 0.35 - 5.00


Prolactin 133.45mlU/l М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)


LH 3.99IU/l М(1.0-5. Ж(фол 1.9-8.0; овул 11.3-59.0; лут 0.8-


FSH 3.25IU/l М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3; лут 0.6-


Правени са на 3 ден от месечния цикъл.


ПКК 22 с автоматично ДКК *
Профил Виж по-долу

WBC (левкоцити) 6.41
x10^9/L 4.0 - 11.0

NEU% (гранулоцити) 64.2
% 30.0 - 70.0

LYM%(лимфоцити ) 24.6
% 20.0 - 50.0

MONO% 8.64
% 0.1 - 12.0

EOS% 2.04
% 0.01-7.0

BASO% 0.51
% 0.01 - 2.0

NEU# (гранулоцити - бр.) 4.11
x10^9/L 1.3 - 7.4

LYM# (лимфоцити - бр.) 1.58
x10^9/L 0.9 - 5.3

MONO# 0.554
x10^9/L 0.05 - 0.90

EOS# 0.131
x10^9/L 0.01 - 7.00

BASO# 0.03
x10^9/L 0.01 - 0.20

RBC (еритроцити - бр.) 4.43
x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

Hgb (хемоглобин) 135
g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.402
L/L 0.35 - 0.55

MCV (ср. обем на еритроцита) 90.8
fL 82.0 - 98.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 30.5
pg 28.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 336
g/ L 330 - 350

RDW (девиация на ерит. р-ие) 13
% 11.6 - 15.7

Plt (трoмбоцити) 223
x10^9/L 140 - 440

MPV (ср обем на тромбоцита) 7.85
fL 7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем) 1.75
% 1.2 - 4.0

PDW (девиация на тромбоцити) 16.7
0.0 - 99.9

Ревма фактор(количествен) 5.81IU/l до 8

vasileva0
Posts: 8
Joined: Fri Dec 25, 2009 11:07 am
Location: varna

Postby vasileva0 » Wed Feb 10, 2010 11:09 pm



Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests