мистериозен сърбеж + други екстри

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

мистериозен сърбеж + други екстри

Postby doom10 » Mon Dec 14, 2009 8:39 am

Здравейте, пиша ви относно много странен мистериозен сърбеж по цялото тяло.
Първо да кажа,че съм на 20 години 1,82 , 68 килограма, без сериозни прекарани заболявания досега,не пия медикаменти... алергичен съм единствено мисля към оспамокс .. затова пия оспексин .. явно пеницилимна.. не си спомням да съм ял мухлясъл хляб(тва сериозно) ,както съм и неженен и неосъждан. В кръга на шегата разбира се.
Значи как започна всичко. Един ден както се къпех и забелязах точно под главичката на пениса в заголено състояние имам някъкви ситни мехурчета с водица..(Струва ми се че бяха прозрачни),но те лично не ме сърбят. И така.. ден след това почнаха тези мистериозни сърбежи по цялото тяло и когато ги разчеша местата стават едни ситни червени точици като от ухапвания.... това вече от седмица насам...чудя се някоя алергична реакция от прах за пране ли било .. какво ще е .. много съм озадачен.. Между другото друго което забелязах е че не се предава този сърбеж на други хора..само мой си е... та въпроса ми е..какво се случва с мен.... имам чувството че на произволни места ме хваща сърбежа.. просто ей така.. като на нервна основа.. решава и ме подхваща на лявата плешка примерно..малко по късно ме хваща дясното бедро и главата... някъкви такива аномалии.. ще лудна.Друго което забелязвам много се раздразняват от топла вода.. откача просто... Незнам незнам.. ако може някой да спомене за какво може да иде реч... та поне да съм подготвен.. преди малко прочетах едно умно изказване,че всички сърбежи по тялото са в следствие на камъни в жлъчката и чернодробно заболяване и щях да си глътна граматиката... помагайте моля ви..
Благодаря предварително.И извинявайте за романа ако някой реши да издава бестселър .. да ме спонсорира ще му дам 30 процента от печалбата..
doom10

ПС:

Postby doom10 » Sat Dec 19, 2009 6:46 am

Ходих на лекар-специалист и оттам ми казаха,че това се дължало на топлата вода и било кожен ортикарий ... на въпроса ще се оправя ли ..ми казаха "ше видим" ... от какво се е получил .. предполага се от топлата вода... нали се сещате когато няма научно обяснение хващат първата улика която са чули от вас... и така ... изписаха ми някъкви лекарства на стойност 50 лв и ... сега действам ... пък ще видим докъде и докога... и дали ще се оправи.Относно другия проблем това са били жлезички и нямало нищо лошо,ще си останат доколкото съм чел но дано не зазлеят че ще го отрежа буквално!
doom10

Postby Bulgaricus » Sat Dec 26, 2009 8:40 am

Здравейте,

по така описаните оплаквания няма логика за някакво конкретно заболяване, освен краста, но щом сте ходили на лекар и той Ви е прегледал, значи тази диагноза е изключена.

Произволните и несвързани симптоми по-скоро говорят за някакъв психичен причинител. Разбира се, че и поставената Ви диагноза си е напълно възможна, а дали ще се оправите, ако е тя и кога ще стане това са въпроси, на които медицината не може да Ви отговори със сигурност.

Поздрави,
Bulgaricus

PS:

Postby doom10 » Sat Dec 26, 2009 3:19 pm

Bulgaricus wrote:Здравейте,

по така описаните оплаквания няма логика за някакво конкретно заболяване, освен краста, но щом сте ходили на лекар и той Ви е прегледал, значи тази диагноза е изключена.

Произволните и несвързани симптоми по-скоро говорят за някакъв психичен причинител. Разбира се, че и поставената Ви диагноза си е напълно възможна, а дали ще се оправите, ако е тя и кога ще стане това са въпроси, на които медицината не може да Ви отговори със сигурност.

Поздрави,

Благодаря за отговора Ви.
Значи по моя логика аз разтърсих в интернет за мистичните ми обриви ... и попаднах на... розов лишей.... симптомите съвпадат до един... асиметрия на обривите... каквото го имам на едната половина това имам и на другата.В случая права излезе докторката,че е от топлата вода..грешка че съм се изкъпал с гореща вода и съпуни..но аз лично имам суха кожа.. и няма как да забележа за "медальона" който се образува в случая (майката)... въпреки,че сега такъв не забелязвам... обрива продължава... не ми стана ясно как да се предпазя и каква процедура да спазвам защото четох че това отшумява най късно след месец два.. и след това организма си има перманентна имунизация.Розов розов... но не си личат много ..само след третиране с вода или днес пробвах да ги натрия със етилов медицински спирт.И порозовяват(червен отенък) на дадените места където усещам сърбеж.Бяха ми казвали че ако ги изчистя със спирт минавали .. и да ви кажа че където съм минал със спирта засега не усещам сърбеж.Ще се полея целия тия дни със спирт и ще кажа резултати.Може би това да е решението което още не е открито от медицината.
doom10

Postby Bulgaricus » Sun Jan 03, 2010 8:37 am

Проблемът ми се струва по-скоро не в медицината при Вас, а в неточното изследване. Нямате друг избор, освен да чакате да Ви мине, а "розов лишей" нищо не ми говори. Къде го видяхте точно?
Bulgaricus

Postby doom10 » Mon Jan 04, 2010 12:23 am

Bulgaricus wrote:Проблемът ми се струва по-скоро не в медицината при Вас, а в неточното изследване. Нямате друг избор, освен да чакате да Ви мине, а "розов лишей" нищо не ми говори. Къде го видяхте точно?

Значи ето една статия за розовия лишей.
doom10

Postby Bulgaricus » Sat Feb 13, 2010 3:28 am

Здравейте,

да, запознах се със статията.

Не знаех, че така се казва на български език.

За съжаление няма ефективно лечение и причините са все още непознати. Предполага се, че става дума за херпесоподобна вирусна инфекция.

Не се препоръчва терапия. Дълго стоене във вода и сауна трябва да се избягват.

За облекчаване на симптомите се използват глюкокортикоидни кремове.

Поздрави,
Bulgaricus

ре

Postby doom10 » Sun Mar 21, 2010 11:12 pm

Значи,освен това вече съм доста объркан...4 месеца по-късно ми се обажда компанията и ми казва че сега те са пипнали такова чудо ... и казаха че с акарол се оправяло положението уж... възможно ли е да е някакъв вид краста,която да не се разпространява у всеки ... защото нашите не прихванаха и грам..аз ще пробвам тия дни с акарол и ще видя реакция.
doom10

Return to Форум имам проблем...

Similar topics