Здравейте,извинявам се за поредният въпрос по тема,обсъждана хиляди пъти от вас,но виждам,че сте доста компетентни,за разлика от лекарите,които съм посещавала... Аз съм на 28 години,висока съм 1,70 и тежа 55 кг.От 1 година живея в Кипър.До преди 3 месеца взимах хапчета Ясмин,заради поликистозни яйчници,които впоследствие се оказа,че не са поликистозни,а кистата е само една! Тук съм ходила при двама гинеколози,единият каза да не взимам никакви хормонии ми предписа витамини,които взимам по тази схема:от първият до 14ият ден на цикъла взимам Витамин С-1000мг. , Витамин Е , Калций+Магнезий+Цинк , Витамин Б комплекс. От 14ият до 28ият ден съм на М+К+Ц + Л-Глутамин. Другият доктор,при който хидих,казва,че е хубаво да взимам хормони и че може би съм била алергична към тези хапчета точно...Но аз съм решена да НЕ взимам,заради ужасните странични ефекти! Но все пак имаше и добра страна,кожата ми например винаги е била чиста и нормална,но месец след като спрях хапчетата,започнаха проблеми като: ранички по главата,косопад,пъпки по гърба и лицето,повечето от които са подкожни и не минават със седмици! Направих си пълни кръвни изследвания и всичко е в норма. Но реших да отида на дерматолог,заради тези пъпки и раничките по главата,той ми каза,че имам лека форма на стафилококова инфекция,но не каза нищо повече като например,какъв вид стафилококи са! Каза,че понеже е лека форма,нямам нужда от антибиотично лечение.Изписа ми само крем Фуцикорт-7 дни,сутрин и вечер и хапчета Спорал-4 за 1 ден и това е! Искам да ме посъветвате,понеже досега не съм се сблъсквала с подобни проблеми,какво е нужно да се направи като изследвания,а и възможно ли е тези стафилококи да се пренесат в други части на тялото и да имам и вагинална инфекция например? Мога ли да ги предам на приятеля си,много ме е страх,направо се отвращавам от себе си,защото макар и малко,тези пъпки и ранички са адски неприятни и грозни! А и още нещо,което дерматологът ми каза...че имам този проблем,защото организмът ми не можел да свикне с климата тук,но аз живея тук вече една година,а сега се появява това нещо!