Пъпки окосмената част на главата, моля помогнете..

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Postby Bulgaricus » Sat Feb 13, 2010 6:21 am

Здравейте,

само за пъпки по главата съветвам да не приемате изотретиноин, Гошко. Много тежко лекарство е и освен това секрецията на кожата на окосмената част на главата много по-зле се влияе от това лекарство.

@К.Димирев

Може да са я дезинфекцирали пробата, да.

Не, направената антибиограма е трябвало да бъде за всички антибиотици, не само за осем, защото R са резистентни, а другите не ги знам до колко са чувствителни.

Сребърна вода е правилна, защото има дезинфикциращо действие.

Това, което още е възможно е салицилов спирт с 10 разтворени капсули хлорнитромицин в едно шишенце със спирт.

В крайна сметка сега идва времето за лечение и то трябва да е локално и поне пер орално, защото тези участъци на кожата много трудно се лекуват.

Вие на какво се решихте в крайна сметка?

Поздрави,
Bulgaricus

Postby K.Dimirev » Tue Feb 16, 2010 12:27 am

Здравей Bulgaricus,

Значи за сега не съм предприел никакво лечение, с изключение на това, че продължавам всеки ден да си пия сребърната вода по 2-3 пъти на ден и смея да твърдя, че пъпките се влияят изключително добре( ..и предполагам ще е така докато продължавам да я пия). Единственото, за което съжалявам, към момента, е че явно тя няма да им подейства пагубно (няма да ги унищожи) :( По главата ми останаха може би 5-6 пъпки всичко на всичко като гледката смея да твърдя е впечатляващо добра в сравнение с това какво е било !! Просто по някое време изчезват една две и се появяват други, това е. Причината, поради която все още не съм потърсил помощ от специалист, е че започнах да губя доверие в тях. :( .. жалко наистина, но това е реалността. От един друг форум ми препоръчаха някаква специалистка в София и ще си запиша някой ден час, за да видя как ще се произнесе и тя... и така. Просто ми писна да ходя по лекари, да давам пари и да не си вършат работата, карайки ме да приемам перорално и да се мажа с всякакви антибиотици и всичко това да няма и да няма ефект ( с изключение на този в/у ЧЕРНИЯ МИ ДРОБ). Та, засега предпочетох да си продължа с водата, хомеопатично, а като имам път към София ще отида при тази лекарка. Ще пробвам и тази смеска, за която ти каза ( от сал. спирт и другото нещо). Като има развитие отново ше пиша :]

Благодарности
K.Dimirev

Postby Bulgaricus » Tue Feb 23, 2010 7:59 am

Успех желая!
Bulgaricus

Re: Пъпки окосмената част на главата, моля помогнете..

Postby MonikaE » Thu Apr 29, 2010 12:46 am

Здравейте,извинявам се за поредният въпрос по тема,обсъждана хиляди пъти от вас,но виждам,че сте доста компетентни,за разлика от лекарите,които съм посещавала... Аз съм на 28 години,висока съм 1,70 и тежа 55 кг.От 1 година живея в Кипър.До преди 3 месеца взимах хапчета Ясмин,заради поликистозни яйчници,които впоследствие се оказа,че не са поликистозни,а кистата е само една! Тук съм ходила при двама гинеколози,единият каза да не взимам никакви хормонии ми предписа витамини,които взимам по тази схема:от първият до 14ият ден на цикъла взимам Витамин С-1000мг. , Витамин Е , Калций+Магнезий+Цинк , Витамин Б комплекс. От 14ият до 28ият ден съм на М+К+Ц + Л-Глутамин. Другият доктор,при който хидих,казва,че е хубаво да взимам хормони и че може би съм била алергична към тези хапчета точно...Но аз съм решена да НЕ взимам,заради ужасните странични ефекти! Но все пак имаше и добра страна,кожата ми например винаги е била чиста и нормална,но месец след като спрях хапчетата,започнаха проблеми като: ранички по главата,косопад,пъпки по гърба и лицето,повечето от които са подкожни и не минават със седмици! Направих си пълни кръвни изследвания и всичко е в норма. Но реших да отида на дерматолог,заради тези пъпки и раничките по главата,той ми каза,че имам лека форма на стафилококова инфекция,но не каза нищо повече като например,какъв вид стафилококи са! Каза,че понеже е лека форма,нямам нужда от антибиотично лечение.Изписа ми само крем Фуцикорт-7 дни,сутрин и вечер и хапчета Спорал-4 за 1 ден и това е! Искам да ме посъветвате,понеже досега не съм се сблъсквала с подобни проблеми,какво е нужно да се направи като изследвания,а и възможно ли е тези стафилококи да се пренесат в други части на тялото и да имам и вагинална инфекция например? Мога ли да ги предам на приятеля си,много ме е страх,направо се отвращавам от себе си,защото макар и малко,тези пъпки и ранички са адски неприятни и грозни! А и още нещо,което дерматологът ми каза...че имам този проблем,защото организмът ми не можел да свикне с климата тук,но аз живея тук вече една година,а сега се появява това нещо! :cry:
MonikaE

Re: Пъпки окосмената част на главата, моля помогнете..

Postby K.Dimirev » Sun May 02, 2010 9:23 am

Ако имаш време прочети цялата тема, всичко изписано откакто съм я пуснал. Има интересни неща, ще видиш за антибиограмата и т.н. Успех с лечението ;)
K.Dimirev

Previous

Return to Форум имам проблем...

Similar topics