Базедова болест, подагра, хипертония и шипове

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

werewolf_
Posts: 51
Joined: Sun Dec 28, 2008 6:34 pm

Базедова болест, подагра, хипертония и шипове

Postby werewolf_ » Wed Dec 09, 2009 3:18 pm

Здравейте отново,
този път става дума за баща ми -мъж, 52г., 80кг, 175см.
намериха му въпросните болести - подагра, базедова болест, шипове, това на костите и хипертония на сърцето. Лкеарствата които взима са - Монозит за сърце, Метизол за базедовата, Милорит и Колхицин за подаграта.
Днес му правиха изследвания, заключението на които са:

Магнитнорезонансно изследване
техника: SAG T1, SAG T2, AX T2
пиша само заключението, защото другото са 2 страници непонятни за мен думи - Авансирали дегенеративни спондилоартрозни и остеохондрозни промени в шиен и лумбален сегмент на гръбначен стълб.
Дискови хернии на нива С4-С5, Л3-Л4 и Л4-Л5
Дискови протузии на нива Л1-2 и Л5 Ес1.


Какъв е пътят оттук нататък? Искат да го взимат за операция (даже 2 операции), но не дават никакви гаранции. Консултирали са се с 2ма доктори неврохирурзи и утре май с 3ти. Какво можем да очакваме от операцията? Има ли излекуване или ще е само временно подобрение? С тези показатели може ли да се пенсионира по болест, защото той фактически е нетрудоспособен - не може да седи, нито да вдига каквото и да е. Някакви препоръки? Относно финансовата част - той е здравно осигурен, обаче всеки се е натиснал да го оперира и изследва на частно, а отидоха 300лв само за изследванията. Там как да процедираме и ако има някой наясно с тези операции къде е най-добре да се направят.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Dec 27, 2009 7:16 am

Здравей,

жалко, че трябва да го кажа, но това са лоши диагнози.

Няма нужда да казвам, че ако пуши и пие, трябва да спре.

За подаграта има диета, но тя сигурно ви е известна и няма нужда пак да я описвам, но ако не е, пиши тук и ще отговоря.

Хипертония имат почти всички и като си пие лекарствата, няма да се влоши.

Не знам за правните аспекти за пенсионирането. Трябва някой специалист да питате кога и при какви условия стават тези неща.

Нямам и съвет.

Херниите няма да се оправят от само себе си, а ако го оперират, може окончателно да не може да се мръдне вече никога или след операцията, ако не му дават достатъчно хепарин да получи инсулт или инфаркт.

Единствено тесен специалист по гръбначна хирургия може да види снимките и да даде препоръки.

Познавам един такъв немски професор, който понякога ни консултира, но в крайна сметка той може да даде само вещо мнение и няма да знае оператьорът дали е с две леви ръце.

Трябва да се оперира в болница, където тази операция се прави всекидневно.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

werewolf_
Posts: 51
Joined: Sun Dec 28, 2008 6:34 pm

Postby werewolf_ » Sun Dec 27, 2009 4:23 pm

Да, за диагнозите разбрахме че са едни от най-лошите, цигарите ги отказа преди 8-9години за пиенето пие по една чашка и то с повод. За диетата я знаем и я спазва стриктно, понякога даже от 1 парче месо ама малко му се подува лявата ръка. Сега са започнали някаква терапия с "озонови инджекции" в гръбнака сега ще му бият и във врата. Слагам го в кавички защото така ни го обясниха на прост език инак имаха друго име. След първата процедура няма никакво подобрение, но една дама споделила че е имала подобен проблем, но колко е бил подобен не се знае и са я излекували с лазер. Сега имам 2 въпроса:

- има ли ИЗЛЕКУВАНЕ този проблем или само могат да се облекчат симптомите?
- от гореизброените - операция, озонови инджекции и лазерна терапия кое е най-подходящо, ако има немски специалисти не е проблем да се оперира и в Германия.

Явно докторите са нясно че това няма излекуване и се натискат кой да го оперира и преглежда, защото една такава операция варирала от 5000 до 20000лв. в зависимост къде я правят и какви ли не терапии препоръчват, но никой не дава гаранции. Твоето мнение какво е?

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Mon Dec 28, 2009 3:44 am

Ако не може така да живее с болките, то трябва да се оперира с ясното съзнание, че има риск от операция. Естеството на операцията е такова, че няма някой, който да може да даде гаранция. Това не е от простотия, а от несигурността на методите.

Няма начин да се оправи, без операция. Операцията стабилизира тези пролапси и ако не нарани страничните нерви, то ще има подобрение след нея, а ако ги нарани ще се инвалидизира и ще остане на легло.

За тези инжекции не знам и трябва точно да ти кажат какво съдържат, тогава ще пиша какво мисля за тях.

Немски специалисти има, които по цял ден само това правят, но такава една операция ще е много скъпа, защото той и в болницата ще трябва да лежи, което ще е по-скъпо от операцията.

Да кажем конкретно в тази болница има отделение само по гръбначна хирургия: www.sfh-muenster.de и имат добро име, но и те няма да дадат гаранции.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

werewolf_
Posts: 51
Joined: Sun Dec 28, 2008 6:34 pm

Postby werewolf_ » Mon Dec 28, 2009 8:43 pm

Благодаря отново за изчерпателния отговор! Бях се усъмнил по едно време, но наистина самия метод е рискован, а не че докторите са некадърни, просто всеки се юрна да го оперира без да даде даже надежди и затова малко със съмнение подходих :) Това, което пише в епикризата е: Ход на операцията: под обща венозна анестезия и рентгенов контрол с "С" рамото с игла ЧИБА G 22 се направи перкутанна дисколиза на нива L3-4, L4-5 като се инфилтрира 40 сс озон и дексаметазон. Около L4 i L5 коренче се инфилтрира озон и дексаметазон. Стерилна превръзка. Не знам така добиваш ли представа, защото сега по празниците не можем да намерим докторите да ги питаме... все пак и вие сте хора, и вие празнувате :) Инак за по-точно съставките евентуално след новата година мога да измъкна повече инфо.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Tue Dec 29, 2009 4:41 am

Сега разбирам за какво става дума. Тази терапия не е от заплащаните от немските законови каси, т.е. не е еднозначно ефективна. Авторите и твърдят, че има подобрения от гледна точка на облакчаване на болката от 67% до 80%. Това е един вид евтината алтернатива на операция. Трябва да изчака, за да види, дали ще подейства. Тук има информация за метода по принцип: http://www.ozonosan.de/images/upload/Fi ... y_2006.pdf.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests