епидидимит..

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

епидидимит..

Postby problemenn » Thu Oct 29, 2009 12:39 pm

Здравейте.. Преди около 3 седмици получих болки и зачервяване в левия тестис и по точно горе в надсеменника.. Отидох веднага на уролог но според него нямало нищо... Та каза да слагам студени компреси и да търпя, ако не мине да отида на кожен лекар. Така и направих на 5 ден Отидох на Кожен лекар(Кожни и венерически болести ) .. Лекарката направо беше шокирана. Постави ми диагноза Епидидимит причинен от полово предадена инфекция .. Та започнахме лечение: Ихтиол не болезненото място и още 2 мазила.. Пих 5 дни Азатрил по 1 таблетка и 7 дни бях на Гентамицин ... Болките не изчезнаха след това ми изписа 5 инжекции ТЕРЦЕФ, но болката си остана и каза че било нормално да ме боли.. но ето че вече мина една седмица след това лечение и болакта си остана.. прати ме на нагревки, но ми каза също така, че е по-вероятно да навредят отколкото да помогнат тъй като сам в процес на растеж.. Та имам няколко въпроса : Нормално ли е да я имам тази болка особено при опипване и при някакво стръскване ? И ако не се оправи това... Води ли до стерилитет тъй като другият ми тестис е опериран от ХИДРОЦЕЛЕ ?

Благодаря предварително..
problemenn

Postby ptomoff » Fri Oct 30, 2009 10:26 am

Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
ptomoff
Site Admin

Postby problemenn » Fri Oct 30, 2009 10:45 am

17 години , 177 см , 60 кг ... Имам възпаление на стомаха от 3 месеца също... поне така ми казаха и, че всичко било от епидидимита. Бил стар и се е пренесал към стомаха.. Но нито едното нито другото се оправя..
problemenn

Postby Bulgaricus » Sun Nov 08, 2009 7:08 am

Да, така често ставало, че инфекцията след операцията се пренасяла, особено, когато не е оперирано много чисто, но това не е сигурно. Преди да мога да кажа каквото и да било трябва да бъде известен точният причинител, чрез микробиологично изследане.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby problemenn » Thu Nov 12, 2009 6:34 pm

така значи.. Ходих на лекар отново за всеки случай.. Този път в ВОЕННА БОЛНИЦА в Варна.. Казаха ми, че поради неточно лечение вече е станало двустранен хроничен епидидимит и така щяло да си остане.. Изписа ми да пия УРОСТИМ и СПИМЕН.. Другото което ме интересува е.. докога не трябва да имам полов контакт.. и защо толкова често... получавам нещо като "мокри сънища".. Те проблем ли са?

Благодаря..
problemenn

Postby stoqnov_s » Thu Dec 17, 2009 7:27 pm

Да те попитам при кой доктор ходи в Военна болница и дали си се излекувал вече,
понеже и аз сам с епидимит и се лекувам от месец и половина но за сега без напредък
След като усетих че имам някакъев проблем отидох на Уролог, диагнозата беше епидимит на
десният над-семенник изписаха ми 'Duracef'и след него 'ципрофлоксацин' отокът спадна и се възстанових
след 15дена без проблеми усетих че пак имам проблем със същият тестис пак отидох на лекар и ми предписаха 'ципрофлоксацин'
пих го 10 дни при което се оправих след около 15 дни от вчера пак усещам удебеляване обаче вече на двата надсеменика
и лек дискомфорт от дясната страна на корема в областта на апендисита. Утре ще ходя пак на лекар но на друг, защото май вече като чета постовете в интернет
съм се сдобил с двустранен епидимит.
На 27г. 180сн. 73кг.
stoqnov_s

Return to Форум имам проблем...