Изследвания за щитовидна жлеза

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Изследвания за щитовидна жлеза

Postby rosi » Fri Oct 23, 2009 5:19 pm

Здравейте!
Аз съм момиче на 18 години, ръст 176см., тегло 57кг. Наскоро при преглед личната ми лекарка установи, че имам доста увеличена щитовидна жлеза и ми назначи изследвания на хормони fT4, TSH, и атни TPO. По принцип нямам други оплаквания, освен, че почти всеки ден получавам сърцебиене - най-често вечер преди да заспя. Но това не е отсега, може би от около 2 години. Въпросът ми е дали то може да има нещо общо със жлезата или не. А относно изследванията сутрин на гладно ли трябва да се направят?
Благодаря!
rosi
 
Posts: 11
Joined: Sun Sep 20, 2009 9:43 am

Postby betigm » Sat Oct 24, 2009 1:56 pm

Да може да има нещо общо със жлезата а ИЗСЛЕДВАНИЯТА СЕ ПРАВЯТ ПО-ВСЯКО ВРЕМЕ не на гладно
betigm
 
Posts: 7
Joined: Wed Nov 26, 2008 3:24 pm

Postby Bulgaricus » Sun Oct 25, 2009 6:06 am

И аз се присъединявам към горното мнение. Изчакайте резултатите и до тогава не се притеснявайте.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Bulgaricus
 
Posts: 3384
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна

резултатите

Postby rosi » Sun Nov 01, 2009 7:01 pm

Здравейте отново!
В понеделник си направих изследванията и резултатите са следните:

fT4 17.14 pmol/l Референтни стойности 12.0 - 22.0
TSH 5.33 mlU/ml Референтни стойности 0.27 - 4.20

За анти-ТРО се наложи втори път да ми вземат кръв, защото резултатите излезли особени, не както трябва. Резултатите обаче ще излязат чак в четвъртък и тъй като в петък ще пътувам, ще мога да ги занеса на личната си лекарка чак в понеделник. Бих искала да Ви попитам тези резултати добре ли са и ако не, какво може да означават? А относно анти-ТРО малко се притесних, какво може да не е в ред?

Благодаря предварително за отделеното внимание!
Поздрави!
rosi
 
Posts: 11
Joined: Sun Sep 20, 2009 9:43 am

Резултати

Postby rosi » Thu Nov 05, 2009 6:54 pm

Здравейте!
Днес ми излязоха резултатите за МАТ ТРО: 320.00 референтни стойности до 32.
Така като гледам са доста завишени и предполагам, че ще трябва да взимам някакви хапчета. Бих искала да попитам това автоимунно заболяване ли е и цял живот ли ще трябва да пия лекарства /това съм чувала за хипотиреоидизма/.
Благодаря!
rosi
 
Posts: 11
Joined: Sun Sep 20, 2009 9:43 am


Return to Форум имам проблем...

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 3 guests