Кръв в изпражненията - Причина?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Кръв в изпражненията - Причина?

Postby MYSELF^ » Wed Oct 21, 2009 6:06 pm

Здравейте, имам проблем от известно време и ви моля за помощ...

Преди около месец ме хвана сезонния грип с диария, гадене и температура. Лекувах го няколко дни и поотмина...седмица по-късно отново ме хвана грипа...пак със същите симптоми :? лекувах се и се оправих. За диарията взимах Лопедиум понеже трудно се спираше (не съм прекалявала с дозата дори винаги съм взимала по-малко от колкото пише за да не стане обратния ефект, а просто да ме "стегне" малко). Така стана че след диарията ме хвана запек...няколко дни без да мога да отида по голяма нужда :? Когато все пак отидох изхождането беше много трудно, с болка, фекалиите бяха твърди и мисля че от тях стана нещо като разраняване на ануса от което се появи и кръв... От тогава насам всеки път когато отида до тоалетна по голяма нужда и се появява кръв (аленочервена) върху тоалетната хартия и раздразнение на ануса. Мажех го с крем Бочко (дето се препоръчва при бебенцата за подсечено дупе) и нещата се поуспокояваха до следващата дефекация, когато процеса пак беше болезнен и с кръв. От известно време ми се появи и силен сърбеж около ануса (дори и малко по-надолу около влагалището) което предполагам е от някаква възникнала инфекция от ануса (понеже гъбички Кандида никога не съм имала до сега и не е имало място от където да се заразя в момента така да се каже). В момента изпитвам болка около ануса, която е най-силна след дефекация и по-слаба през останалата част на деня и парене и сърбеж пак около ануса и около влагалището.

Моля за мнение на какво може да се дължи това (гъбички, хемороиди, фисури, възпаление или нещо друго?)

Само да спомена че от около 5 години и половина съм с дуоденална язва (открита чрез рентгеново изследване с бариева каша) и с ГЕРБ 4 степен, нямам хеликобактер пилори(установено чрез кръвно изследване преди 5 години и нещо). В началото когато започнах да ходя по разни доктори за проблемите със стомаха всеки казваше различно нещо, един казваше от рентгеновата снимка че имало 2 малки язви, друг казвапе че нямало язви, а само ГЕРБ, трети казваше "нервен" стомах...та в крайна сметка от много специалисти и обиколки из цяла България пак не беше много ясно всичко защото всички казваха различно :? Още тогава се започнаха разни лечения с какви ли не препарати от които повечето нямаха никакъв ефект, а някой имаха едва лек облекчаващ ефект на болките и киселините. Тогава за месец и половина качих 20кг (не знам на какво да отдам това рязко качване на теглото...предполагам че е заради лекарствата :roll: ) В момента лекарствата които пия за тия проблеми се свеждат до антиацидни хапчета (Стопацид) и ампули против повръщане когато ми се гади (Натриев цитрат, Церукал или Деган). Вземам от време на време и пробиотици с лактобацили за нормализиране на чревната флора (но не е много редовно...)

В момента съм висока 176см и тежа около 69кг и съм на 24 навършени години.

Моля ако имате някакво мнение или препоръки да ми пишете. Също ме интересува на какъв доктор мога да отида за проблемите ми с кръвта в изпражненията.

Благодаря за търпението :wink:
MYSELF^

Postby Bulgaricus » Sun Oct 25, 2009 7:16 am

Здравейте,

проктологът е отговорен за тези оплаквания.

В крайна сметка какво приемате за гастрита? Какво Ви предписаха тогава?

За Вашите сегашни оплаквания можете да пиете по едно пакетче от разтворимия Мовикол, който ще облекчи изхождането и така разраняването ще зарастне по-бързо.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby MYSELF^ » Mon Oct 26, 2009 12:16 am

Здравейте, за гастрита нищо не приемам общо взето (то уж беше хроничен гастрит преди около 7 години като го диагностицираха, после ходих на други лекари и преди 5 години някъде беше като ми говореха за 2те язви и за ГЕР-а...та в крайна сметка не знам кое е и какво е защото всички казват различно и само ме объркват). Единственото което приемам е антиацидни хапчета (ако се налага) и нещо против гадене....минах през всякакви лекарства в началото и никое от тях сякаш не оказваше много ефект....ето някой от лекарствата които си спомням: Ранитидин, Фамултран, Циметидин, Омепразол, Де Нол, Левопрайд, Париет, Улкопрол и май имаше още някое ама вече ми изчезват от акъла....

В момента не вземам от тези препарати и гледам стомаха ми да не остава никога празен, защото боли, сутрин задължително закусвам, кафе на гладно не пия, гледам да ограничавам пърженото, мазното и газираното, люто не ям, алкохол не пия вече....
MYSELF^

Postby Bulgaricus » Tue Oct 27, 2009 11:30 pm

Съжалявам че се свързвам с вас на ЛС но не ми дава нито да си едитна мнението, нито да постна друго след моето...темата е тази: http://bggp.net/viewtopic.2846.html

Исках да попитам за някакъв друг препарат различен от Мовикол, понеже тук никъде не го намирам и не са го чували....предполагам че може и да го няма в БГ още....и ако можете да ми кажете някакво мазило с което мога да се мажа за облекчаване, дезинфекция или за по-бързо зарастване...мерси предварително...

Администраторът да погледне какъв е проблемът, моля.

Има го в България. Някой вече ми бе писал, че го е намерил и затова писах търговското му име, а не съставката му. Тя е "полиетиленглюкол". Вижте дали ще го намерите под друго име. Лактулоза в краен случай. Важно е не количеството, а редовността, с която се приема, т.е. вечер по една препоръчана доза, но за сметка на това всеки ден. Предполагам, че до седмица ще изчезнат ректалните оплаквания.

Не виждам дали в цялата Ви картина е правена гастроскопия с вземане на проби за хеликобактер и други патологични промени?
Bulgaricus

Postby ptomoff » Wed Oct 28, 2009 11:59 am

Bulgaricus wrote:Съжалявам че се свързвам с вас на ЛС но не ми дава нито да си едитна мнението, нито да постна друго след моето...
Няма проблем, точно така действа форума - длед пускане на мнение, в рамките на 24 часа може да го редактирате, а в раммлите на 72 часа не можете да пускате ново мнение, ако някой друг не е отговорил. Така се справяме с бземисления флуд/бъмп/ъпване на темите.
ptomoff
Site Admin

Postby MYSELF^ » Thu Oct 29, 2009 12:48 am

за хелокобактер както споменах е правена само кръвна проба и беше отрицателна...не е правена гастроскопия...само рентген и ехограф...другото никой не го е изискал докато все още обикалях по доктори :?

Ще потърся и на други места за Мовикол..мерси за разяснението :wink:

п.с. @ptomoff не можах да го едитна, нито да постна друго...беше минало около 2 дни, но изглежда е трябвало да са 3 :lol: Мерси за инфото :wink:
MYSELF^

Return to Форум имам проблем...

Similar topics