Здравейте, имам проблем от известно време и ви моля за помощ...
Преди около месец ме хвана сезонния грип с диария, гадене и температура. Лекувах го няколко дни и поотмина...седмица по-късно отново ме хвана грипа...пак със същите симптоми

лекувах се и се оправих. За диарията взимах Лопедиум понеже трудно се спираше (не съм прекалявала с дозата дори винаги съм взимала по-малко от колкото пише за да не стане обратния ефект, а просто да ме "стегне" малко). Така стана че след диарията ме хвана запек...няколко дни без да мога да отида по голяма нужда

Когато все пак отидох изхождането беше много трудно, с болка, фекалиите бяха твърди и мисля че от тях стана нещо като разраняване на ануса от което се появи и кръв... От тогава насам всеки път когато отида до тоалетна по голяма нужда и се появява кръв (аленочервена) върху тоалетната хартия и раздразнение на ануса. Мажех го с крем Бочко (дето се препоръчва при бебенцата за подсечено дупе) и нещата се поуспокояваха до следващата дефекация, когато процеса пак беше болезнен и с кръв. От известно време ми се появи и силен сърбеж около ануса (дори и малко по-надолу около влагалището) което предполагам е от някаква възникнала инфекция от ануса (понеже гъбички Кандида никога не съм имала до сега и не е имало място от където да се заразя в момента така да се каже). В момента изпитвам болка около ануса, която е най-силна след дефекация и по-слаба през останалата част на деня и парене и сърбеж пак около ануса и около влагалището.
Моля за мнение на какво може да се дължи това (гъбички, хемороиди, фисури, възпаление или нещо друго?)
Само да спомена че от около 5 години и половина съм с дуоденална язва (открита чрез рентгеново изследване с бариева каша) и с ГЕРБ 4 степен, нямам хеликобактер пилори(установено чрез кръвно изследване преди 5 години и нещо). В началото когато започнах да ходя по разни доктори за проблемите със стомаха всеки казваше различно нещо, един казваше от рентгеновата снимка че имало 2 малки язви, друг казвапе че нямало язви, а само ГЕРБ, трети казваше "нервен" стомах...та в крайна сметка от много специалисти и обиколки из цяла България пак не беше много ясно всичко защото всички казваха различно

Още тогава се започнаха разни лечения с какви ли не препарати от които повечето нямаха никакъв ефект, а някой имаха едва лек облекчаващ ефект на болките и киселините. Тогава за месец и половина качих 20кг (не знам на какво да отдам това рязко качване на теглото...предполагам че е заради лекарствата

) В момента лекарствата които пия за тия проблеми се свеждат до антиацидни хапчета (Стопацид) и ампули против повръщане когато ми се гади (Натриев цитрат, Церукал или Деган). Вземам от време на време и пробиотици с лактобацили за нормализиране на чревната флора (но не е много редовно...)
В момента съм висока 176см и тежа около 69кг и съм на 24 навършени години.
Моля ако имате някакво мнение или препоръки да ми пишете. Също ме интересува на какъв доктор мога да отида за проблемите ми с кръвта в изпражненията.
Благодаря за търпението