Моля за мнение към кой да се обърна ?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Моля за мнение към кой да се обърна ?

Postby thuggame » Mon Oct 19, 2009 2:27 pm

Възраст 22 ръст 186 тегло 88 пушач съм но в момента съм в процес на отказване :D Здравейте отново :) моля ви някой да ми каже към кой да се обърна преди 5 месеца полъчих сърцебиене и от тогава почнаха ядовете минах през 5 кардиолога и невролог и нищо правиха ми Хормонални изследвания ,ЕКГ,ЕХОКАРДИОГРАФ,ХОЛТЕР сичко точно само лек пролапс и пулс ускорен пих Атенолол 1 месец не усетих разлика после друг кардиолог изписа Небилет и него 1 месец по добре беше но ми каза след месец да се спре на контролен преглед минах сичко ОК кръвно 120/80 пулс 76 слуша сърцето дробовете. И така проблема е в това че от време на време полъчавам екстрасистоли холтера за 24 часа засече само 1 аз повече ги осетих не ми е предписано нищо в момента не пия лекарства ама понякога чусвам дискомфорт вечер като лягам и сутрин като ставам и все още усещам " прескачане " немога да сложа снимки да се видят изследванията.

Кръвните изследвания са: 21.05.2009
------------------------Patient Limits
WBC 6.2 x10'3/uL----3.5 10.5
RBC 5.22 x10'6/uL----4.20 6.20
Hgb 147 -g/L -------120 180
Hct 44.7 %----------36.0 54.0
MCV 85.5 fL-----------82.0 92.0
MCH 28.1 pg-----------27.0 31.0
MCHC 328 g/L---------295 360
Plt 298 x10'3/uL-----150 450

FT4 17.1 (N 8.0-19 pmol/L)
TSH 0.67 (N 0.3-4.4 uU/ml)
Glucose 4.5
MAT 4.0 au/ml (норма до 20.0 au/ml)

Четох някакви статии за тромби и тем подобни дето запушвали артериите и от това се притеснявам.
На моменти се чуствам ужасно а според лекарите няма причина ...
Благодаря предварително!
thuggame

Postby thuggame » Fri Oct 23, 2009 1:02 pm

има ли опция да си изтрия постовете ?
thuggame

Postby ptomoff » Fri Oct 23, 2009 2:55 pm

Не, няма такава възможност. А, защо искаш да изтриеш мненията си?
ptomoff
Site Admin

Postby thuggame » Fri Oct 23, 2009 3:08 pm

Еми глегам никой не отговаря явно ви е писнало от глупави вапроси за което ви разбирам :) и от друга страна да не зимат място но щом не е проблем нека седат
thuggame

Postby ptomoff » Fri Oct 23, 2009 9:23 pm

Не че са глупави въпросите, ами Булгарикус е зает и отговаря, когато има време.
ptomoff
Site Admin

Postby thuggame » Fri Oct 23, 2009 9:31 pm

Разбирам нормално човека работа си има не е като мене да виси 24/7 по "интернет пространството" :D не вися толко но така да се каже хумор да има :)
А иначе аз попитах един кардиолог от квартала и тои ми каза кво що.

И ако не е проблем да ви попитам 2 неща

1. Вие лекар ли сте и каква специалност
2. Каква е разликата между ЯМР и Скенер :D само информативно че ми е интересно
thuggame

Postby ptomoff » Sat Oct 24, 2009 10:56 pm

1. Не, не съм лекар. Инженер съм ( а като се знам какъв съм инженер, чак ме естрах да ида на лекар :), това във връзка с хумора)
2. Някое от медицинските лица да отговори.
ptomoff
Site Admin

Postby Bulgaricus » Sun Oct 25, 2009 6:00 am

Здравейте,

обикновенно отговарям събота вечер или неделя сутрин, ако има такава възможност.

- Въпросното Ви заболяване не може да се излекува медикаментозно. Медикаментозно може единствено да се намалят симптомите и да се намалят до минимум възможните опасности от заболяването.

Медикаментите, които са Ви били предписани подтискат симптомите, а не водят до изчезване на заболяването, т.е. действат само, докато ги приемате и спират да действат, когато не ги приемате.

Дали пролапсът е опасен, трябва да реши сърдечен хирург.

Това, което сте чули за тромбовете е правилно. Смята се, че половината от инфарктите и инсултите се получават именно от такива нелекувани сърдечни проблеми, защото те предразполагат за съсирване на кръвта, която запушва кръвоностни съдове. Случаите на доказани инсулти при хора с този проблем, които лично познавам са необратими. Хората или са починали, или са приковани на легло, или са с хемипареза.

Тук трябва да Ви кажа, че не трябва да се плашите, въпреки горните ми думи, защото въпросните лица са на над 35 години и са имали по-сериозни проблеми от Вас. В случай, че не може да се направи хирургична намеса терапията е с два медикамента - бета блокер и втори медикамент, който да намали възможността за образуване на тромбове. Такива са например Аспирин, Плавикс и Маркумар, но и с тях трябва да се внимава, защото при редовна употреба причиняват почти винаги язва на стомаха. Лекарят трябва да прецени от коя болест сте по-застрашен.

- Изследванията са Ви много добри, но те не са сърдечни по принцип...

- Ако не знаете каква е разликата межди скенер и ЯМР, можете да прочетете във Википедия. Тук проблеми обсъждаме, за другото има енциклопедии. И все пак ЯМР е метод за изследване, който си служи с УКВ радио-магнитни вълни, като тези на БНР, да кажем, а CT или "скенер", както го наричаме в Б-я е радиоактивен метод, който си служи с гама-лъчение за изобразяване на органи и процеси.

Ако имате още въпроси, пишете.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby thuggame » Sun Oct 25, 2009 11:52 am

Мерси за инфото за ЯМР и Скенра :) а относно пролапса ходих в 3-та градска на преглед и ми казаха че това бил незначителен пролапс и нямало място за притеснение също така казаха че не би трябвало да ми прави никакъв проблем и всяка година да ходя на профилактично ЕХО а това с прилошаването и екстрасистолите било на нервна почва защото в нас е много напрегнато бабми е с старческа деменция а и година и нещо работих по гейм клубове и там много ядове... а лекарства ми изписаха Ксанакс 0.25мг вечер да пия и Конкор 2.5 мг
През толкова лекари минах за толкова отрицателно време мисля че трябва вече да съм спокоен че нищо ми няма :)

А също да ви питам някакъв лек щум в ушите имам така и не се разбра от какво е ни ГП-то ни УНГ :) възможно ли е да е от силна музика защото аз като излизам по задачи някаде винаги ходя с MP3 плейр или да зема да си направя една пълна кръвна картина ?
thuggame

Postby Bulgaricus » Sun Nov 08, 2009 6:19 am

Щом сте минали през толкова много светила и експерти, то е трябвало да ги попитате и как да си лекувате тинитус-а (шум в ушите). А за слушалки, мнението ми е да не се ползват по принцип. Не, кръвната картина няма отношение с шума в ушите.
Bulgaricus

Postby thuggame » Sun Nov 08, 2009 3:45 pm

Аха еми то аз ги питам ама никой не ми казва аз ги питам "какво да направя за да спре " отговора е " нишо ти няма " :D ше си седим и ше си шумим явно :) :D Мерси за отговорите :)
thuggame

Return to Форум имам проблем...

Similar topics