Разгъвно сухожилие на малка фаланга пети пръст лява ръка.

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

емил
Posts: 1
Joined: Sat Oct 17, 2009 11:37 pm

Разгъвно сухожилие на малка фаланга пети пръст лява ръка.

Postby емил » Sun Oct 18, 2009 12:13 am

Здравейте аз съм на 35 години, ръст 177см, тегло 72 кг живея в град Варна. На 18.09.2009 при битова злополука пострада петият пръст на лявата ми ръка. Видимо последният сегмент стоеше увиснал надолу и не можех да го движа. Посетих лекар. Той поогледа пръста и ме изпрати на снимка. От снимката установи, че пръстът не е счупен и ме изпрати да си ходя. Болката беше силна и реших да посетя ортопед травматолог. Ортопедът реши, че имам скъсано разгъвно сухожилие на малката фаланга. Каза, че за сега няма нужда да се прави операция и ми постави шина за обездвижване с която трябва да престоя 21 дни. След 21 дни ми свали шината. Пръстът ми беше ни жив ни умрял. Подпухнал сплескан и неподвижен. Докторът ме поогледа и каза: нищо ти няма оправил се е. Постой няколко дни у вас и ако не увисне пак ела значи всичко е ок. Но не те съветвам да правиш операция. Ако беше моя пръст бих го оставил така. Сухожилието там е като косъм. Дребен козметичен дефект. Много се разочаровах от това негово становище... От тогава изминаха 5 дни. Последният сегмент на кутрето стои увиснал на 45 градуса надолу. Движи се надолу и съвсем малко нагоре(което ми говори че сухожилието е някакси зарастнало но можеби неправилно). Не мога да изправя последният сегмент така, че пръстът да се изпъне както си беше. Възможно ли е да се направи операция? В България извършват ли се успешно такива операции? Има ли надежда този пръст да се възстанови. Ако можете да дадете координати на лекари в България или чужбина ще съм ви благодарен.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Nov 08, 2009 4:37 am

Здравейте,

историята с проблеми по ръката е много сложна. Има специални хирурзи, които след като са станали хирурзи по 5 години специализират именно хирургия на ръката и само с нея се занимават. Който си няма понятие да не Ви пипа пъката.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest