Bulgaricus wrote:Здравейте,
не виждам проблем. Средният българин бил висок 1,75 м, т.е. Вие вече сте над тази стойност и имате около 2 години още да растете. Няма стимуланти. Щом сега "не Ви се занимава", то няма и да имате друг шанс, защото по-късно и да Ви се занимава вече, няма да има възможност повече да се направи нещо.
Поздрави,
Здравейте и от мен...
Аз също се интересувам за ръста, но за ускоряването му... Аз съм 189 и съм на 18 и 1 месец... знам, че се расте до 22-23г възраст, но няма да изпадам в такива надежди, а мойте са до 20 години и това е...
Знам, че начини са много, но кои са ефикасни?
Приемането на Калции и фосфор
Спорт (за предпочитане включващ скачане, висене и т.н) защото стимулирал хормона на растежа...
Витамини Д,А,Е
Много протеин... яйца, месо,риба ... млечни продукти...
Без кафета, въглехидрати включващи захар.. освен мед-а защото знам, че има много аминокисели и хубави благинки в него...
Много спане пак зареди ХР-то удвоява се генерирането му..
Така, че сабирам информация...
И най-вече въпроса ми е какъв е шанса ми да се издължа за следващите 2 години???, ако спазвам всичко това? Заслужава ли си да си го причинявам за нещо което няма да се случи например? Поне мисля, че е здравословно и най-малкото работя за себе си, но, ако дръпна с + - 1 см... не мисля да си правя труда... Защото баща ми е 194, а аз 189... и няма да доживея деня в който ще се гледаме поне на равно ниво...