здр.
преди около 2-3 седмици ми се възпали гърлото(много ме болеше като преглътвам и направо не можех да ям) не боледувах от нищо друго единствено гарло не отидох на лекар взех си стрепсилс за смучене и за 2 дни ми мина но в сащото време започна да ме боли езика и да ми щипе при хранене като и това продалжи 2-3 дни, от около седмица всичко ми мина но ме притеснява вида не езика ми. Не знам точно как да го опиша но са се появили налепи или нещо подобно бели на цвят, приличат на губички наи много личат като се опитам да ги остържа... и още нещо няколко дни преди да започне всичко това излизах с едно момиче възможно ли е да ме е заразила с нещо?
побелял език
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Bulgaricus
Здравейте,
да, по описаните от Вас симптоми може да се направи предположение, че гъбичната (микотична) инфекция е най-вероятна. Тези инфекции не са за пренебрегване и могат да засегнат други органи. Лекуват се трудно.
Съветвам Ви преди да се съгласите на каквото и да е било лечение еднозначно да определите причинителя, чрез посявка от култура на езика. Така причинителят ще може да се пребори според антибиограмата, съответно с антимикотикум.
Поздрави,
да, по описаните от Вас симптоми може да се направи предположение, че гъбичната (микотична) инфекция е най-вероятна. Тези инфекции не са за пренебрегване и могат да засегнат други органи. Лекуват се трудно.
Съветвам Ви преди да се съгласите на каквото и да е било лечение еднозначно да определите причинителя, чрез посявка от култура на езика. Така причинителят ще може да се пребори според антибиограмата, съответно с антимикотикум.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”