Oстра болка в дясната половина на гръдния кош

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Petrov15
Posts: 2
Joined: Sat Sep 26, 2009 12:34 am

Oстра болка в дясната половина на гръдния кош

Postby Petrov15 » Sat Sep 26, 2009 1:25 am

Добър Вечер!
Пише ви мъж на 20 год. 170см/57кг.
От около година имам остра болка в дясната половина на гръдния кош, изразява се по-силно високо областта на гърдите и подмишницата минаваики нагоре през рамото... или по скоро през шията - много прилича на схващане но съм убеден, че не е това (също няма видимо подуване) . Болката се засилва когато поемам дълбоко дъх - иначе е слаба но постоянна. Преди месец ходих на лекар, той каза че има възможност да е междуребрена невралгия, направихме снимка и кръвна проба, оказа се че белия ми дроб е чист (не пуша от около 2 месеца, пия от време на време и то само в компания и в повечето случай по поводи) незнам как го е остановил, след като каза, че снимката е почти изгоряла и той самия се взираше в нея доста време... с кръвта също всичко е наред, в следствие на това ми поставиха диагнозата междуребрена невралгия. Изписаха ми хапчета и мехлем с който да се разтривам на мястото на болката, по 2 пъти дневно - не се сещам за името на лекарствата. Когато прекратих лечението (свърших хапчетата) болката премина, но не дълго след това се появи отново. Иначе работя - барман съм на 12 часов работен ден, ако това ще ви улесни да прецените, не тренирам нищо, прекарвам повечето време прав, засядам се за по дълго на компютъра само през почивните дни - общо взето движа се доста. Надявам се тази информация да е достатъчна да ми дадете поне още една възможна причина - от какво може да бъде породена тази болка, тъй като нямам особено доверие точно на лекуващият ми лекар, а съм силно заинтересован дали не е нещо сериозно!
Благодаря Ви предварително!

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Sep 27, 2009 5:06 am

Здравейте,

за съжаление поставената диагноза звучи най-вероятната и според моето скромно мнение.

Обърнете внимание, че описанието Ви за Вас самия не е точно - употребявате редовно алкохол и сте все още пушач. Че не сте пушач можете да казвате, когато времетo, в което не сте пушили надхвърли това, в което сте пушили.

Това са медицински критерии, а не разговорни и затова исках просто да Ви обърна внимание на тях.

Ако искате да потвърдите диагнозата можете да си направите скенер или ЯМР на въпросните части от гръбначния стълб.

Поздрави,
Last edited by Bulgaricus on Sun Sep 27, 2009 5:43 am, edited 1 time in total.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Petrov15
Posts: 2
Joined: Sat Sep 26, 2009 12:34 am

Postby Petrov15 » Sun Sep 27, 2009 5:31 am

В такъв случай просто ще се консултирам с лекаря дали да продължа да приемам предписаните ми медикаменти.


Благодаря Ви за отделеното време и внимание! Найстина оценявам мнението Ви!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests