Гърч при дете

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Гърч при дете

Postby Пламенка » Wed Sep 23, 2009 12:22 am

Здравейте, синът ми е на 6 години. Преди 5 дена имаше болки в стомаха и повърна, след което се успокои. Това беше към 9 часа вечерта. През нощта беше спокоен. Когато се събудих към 5 часа сутринта го видях с отворени очи, гледаше нагоре - целия се тресеше и не беше адекватен. Не ме чуваше и не ме виждаше. Нямаше температура - поне не висока/доколкото установих с ръка/. Веднага тръгнахме за спешно отделение. По пътя за болницата повърна пак и се успокои. Започна да ме чува. Приеха ни в детско отделение в интензивен сектор. Направиха скенер на главата. Лекарите казаха че няма никакви изменения и снимките са чисти. Изследванията на кръв и урина също бяха в норма. След което от детско отделение ни преместиха в инфекциозно със съмнения за минингит и започнаха лечение с Роцефин и Дексаметазон. Вече 5 дни сме в болницата и синът ми няма никакви симптоми на болен от менингит. Единствената повишена температура беше измерена в спешно отделение 37,4 градуса. От тогава не се е повишавала. Лекарите не могат да ми дадат обяснение за случилото се.
ЕЕГ е правена преди 6 месеца, тъй като синът ми се оплакваше от чести леки главоболия. При изследването не бяха отразени отклонения. След това направихме консултация с очен лекар и се установи че има далекогледсто 0,50 диоптъра. Личната лекарка отдаде главоболията на проблема с зрението.
На какво може да се дължи този гърч? Ако е необходимо какви други изследвания трябва да направим? Към какъв специалист да се обърнем?
Пламенка

Postby fotografa » Wed Sep 23, 2009 12:49 am

Може да се мисли за епилепсия, но подчертавам, че единична проява не потвърждава такава диагноза. Вероятно е някакво инцидентно състояние, което трудно може да се назове.
fotografa

Postby mama Mimi » Wed Sep 23, 2009 9:24 am

Ама как ще го лекуват за менингит без нищо-някъде са видели нещо ,пункция правиха ли....
При деца 4есто се слу4ват подобни неща и също така доста 4есто няма при4ина.Говоря от опита на майка......
Отивай и питай ,защо ,на каква база ги дават тия лекарства-не позволявай да го блъскат с лекарства БЕЗ при4ина......
От София ли си,в коя болница е това......
mama Mimi

Postby Rose Byrne » Wed Sep 23, 2009 11:00 pm

Впредвид възрастта на сина ви и споделеното от вас ви съветвам задължително да направите ЯМР на главата плюс повторно ЕЕГ.
Няма как да знаете дали сина ви наистина е с менингит, но при всички положения лекарите са постъпили точно със започване на антибиотика.Повярвайте ми, няма да искате да видите разкърната клинична картина на менингит, така че добре е,че са започнали терапия възможно най-скоро. В никой случай не е нормално дете да получава гърч.Дали е епилепсия ще покажат изследванията (ЕЕГ-то). Но за мен е задължително да направите ЯМР!!!
Rose Byrne

Return to Форум имам проблем...

Similar topics