Нормално ли е да се приемат два антибиотика едновременно?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Нормално ли е да се приемат два антибиотика едновременно?

Postby akilina » Tue Sep 22, 2009 4:48 pm

Здравейте!
На 29 г съм, 89кг, 177 см
от пет дни имам ужасни болки в гърлото и отпадналост, втория и третия ден от въпросните пет имах и температута над 38градуса и силна треска. От три дни пия Augmentin 625mg- по 1 табл на 8ч. Като резултат само температурата ми спадна, болката в гърлото не намалява, сега вече имам и силна болка в гърдите, странното е и че ме тресе без да имам повишена телесна температура :roll: Днес лекаря ми, без да ми пусне рентген примерно, реши да добави в лечението като съпътстващ антибиотик Sumamed 500mg по 1таблетка на 24часа. Стори ми се много странно, но все пак започнах да го пия.
Кажете си, моля Ви, мнението, никога досега не бях чувала да се пият по два антибиотика едновременно :?
akilina

Postby Rose Byrne » Tue Sep 22, 2009 5:29 pm

Ние не само сме чували, но сме и виждали по два-три антибиотика наведнъж.Съвсем друг е въпросът дали при вас е подходящо това лечение.Лично според мен да се комбинира Сумамед с Аугментин не е удачно.Но след като сте започнали вече да ги пиете е по-добре да продължите, отколкото да спрете. Аугментина е по-лек антибиотик с по-постепенно разгръщане на действието.Сумамеда е хубав антибиотик, но неговото действие също настъпва по-бавно, за сметка на това действа повече от седмица.Ефекта при вас ще дойде, но по-бавно.Не се притеснявайте,че приемате два препарата едновременно.
Rose Byrne

Postby akilina » Tue Sep 22, 2009 5:43 pm

Rose Byrne wrote:Лично според мен да се комбинира Сумамед с Аугментин не е уачно.

в смисъл, че не удачна комбинация или че може да даде алергична реакция?
да, наистина, започанах го и честно да си призная, за момент се покелебах дали да не спра Сумамед-а, понеже ме заболя стомаха от него. Иначе се опитах да отдалеча према на двата антибиотика, т.е. изпих Сумамед-а в средата на осемчасовия интервал между двата приема на Аугментина
akilina

Postby Rose Byrne » Tue Sep 22, 2009 10:44 pm

akilina, това е лично мое мнение,което не бива да ви тревожи.Не съм го казала в смисъл,че може да даде алергична реакция.Всяко нещо може да даде алергична реакция,гаранции нямаме за тези неща. Гадене е съвсем възможно да имате, опитайте се да ги приемате след лека храна,не яжте пикантни неща,избягвайте яйца,шоколад,алкохол.
Rose Byrne

Postby Bulgaricus » Sun Sep 27, 2009 5:35 am

Аз само иронично ще допълня, че звучи вече като бронхит и пневмония Вашето заболяване и е трябвало, преди да Ви тъпчат с два антибиотика да пуснат една антибиограма, че да знаят с какво се борят, а не дирекно да Ви дават ултимативната доза за влошаване на бъбречните показатели... Сега трябва в никакъв случай да не спирате лечението, докато не сте ги изпили.
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics