Проблем с кръвните показатели "Ly" и "Neut"

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Проблем с кръвните показатели "Ly" и "Neut"

Postby magrto » Fri Aug 21, 2009 8:06 pm

Здравейте! Моля за диагноза на дъщеря ми на 16 години. /163cm 50kg/ :?:

Хематологията е следната :

Левкоцити - 4,9 / 3,5-10,5 /
Еритроцити - 4,68 / 4,20-5,40 /
Хемоглобин - 140 / 120-160 /
Хематокрит - 0,416 / 0,37-0,44 /
МСV - 88.9 / 82-98 /
MCH - 29.9 / 27-33 /
MCHC - 337 / 310-350 /
Тромбоцити - 196 / 140-440 /
---------------------------------------------------------------

Neut - 29.3% / 50-70 / ????????????

Ly - 64.9% / 22-40 / ????????????

Mo - 3.7% / 4-8 /
Eo - 1.8% / 0-4 /
Ba - 0.3% / 0-1 /

----------------------------------------------------------------
TSH - 2.00 / 0.27-4.20 /
fT4 -20.10 / 12.00-22.00 /

Няма увеличени лимфни възли или вирусна инфекция,проблем с
белите дробове също.При преглед на органите с ехограф всичко
е много добре. :?:
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Postby ptomoff » Fri Aug 21, 2009 9:52 pm

Диагноза по интернет не се дава. Може да получите консултация, но трябва да има споделен проблем. Само с кръвна картина не става.
ptomoff
Site Admin
 
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm

Postby Bulgaricus » Fri Aug 21, 2009 11:01 pm

Да, симптоми трябва да напишете и оплаквания. Това не е задача с неизвестно по кръвна стойност, като в математиката.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Bulgaricus
 
Posts: 3385
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна

Проблем с кръвните показатели "Ly" и "Neut"

Postby magrto » Fri Aug 21, 2009 11:05 pm

Намалени неутроцити -Neut - 29.3% / 50-70 / и Увеличени левкомицити -
Ly - 64.9% / 22-40 / - това не е ли ПРОБЛЕМ :shock: И няма оплаквания :roll:
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Postby ptomoff » Sat Aug 22, 2009 12:01 am

Добре, да започнем от начало - по какъв повод са правени изследванията? Явно е имало оплаквания.
ptomoff
Site Admin
 
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm

Проблем с кръвните показатели "Ly" и "Neut"

Postby magrto » Sat Aug 22, 2009 5:45 pm

Ами започна да получава сърцебиене -115 / не е постояно/ и направихме хормони на щитовидната жлеза.
Те се оказаха в норма,както и жлезата.Обаче показателите на кръвта *Ly* и *Neut * не са добре :?: :!: :cry: А детето е здраво :(
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Postby Bulgaricus » Sun Aug 23, 2009 5:01 am

Здравейте,

лимфоцитите са увеличени, но това увеличение, без други симтоми не може да доведе до съмнение за левкимия, защото там са налице много други симптоми. Вероятно става дума за възпаление.

В комбинация с намалените други показатели е забелязана зависимост от стресови фактори, особено и когато говорим за тахикардия.

Трябва да изчакате и да повторите изследванията след 4 седмици да кажем. А кои точно изследвания на щитовидната жлеза са правени?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Bulgaricus
 
Posts: 3385
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна

Проблем с кръвните показатели "Ly" и "Neut"

Postby magrto » Sun Aug 23, 2009 10:43 am

Благодаря Ви много :) Това са хормоните:

TSH - 2.00 / 0.27-4.20 /
fT4 -20.10 / 12.00-22.00 /

А относно възпалението няма никакви оплаквания,освен бяло течение и акне :? Когато получава тахикардия има и болка в ляво под или над сърцето, Не мога да разбера дали не е далак, но прегледа на ехограф показа всичко ок, Тази сутрин към 6,00 както спи и се събуди със сърцебиене :( А стреса си го има по наследство :cry: Но сега живее в прекрасно семейство - няма причина за такъв :?
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Postby Bulgaricus » Sun Aug 23, 2009 11:36 am

"Сега" - тази дума еднозначно доказва предистория в тази насока.

Далак няма как да е. Не надценявайте ехофрафа. Той може да покаже само грубо контурите и плътността на органите.

Акнето също е възпаление. А със стомаха сигурно също има проблеми, или греша?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Bulgaricus
 
Posts: 3385
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна

Postby magrto » Sun Aug 23, 2009 2:11 pm

Bulgaricus wrote:"Сега" - тази дума еднозначно доказва предистория в тази насока.

Далак няма как да е. Не надценявайте ехофрафа. Той може да покаже само грубо контурите и плътността на органите.

Акнето също е възпаление. А със стомаха сигурно също има проблеми, или греша?


Предисторията е свързана с мен ,а не с нея - по време на бременноста имах проблем с баща ми - алкохолик :( И тя ката бебе много плачеше и не спеше,но сега е добре, не знам откъде се получи това сърцебиене - от пуберитета ,от какво ли :?: Акнето няма какво да го правим :roll:, а със стомаха няма проблеми засега :)
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Postby Bulgaricus » Sun Aug 30, 2009 2:04 am

Във всеки случай не виждам възможност да е от изследваните стойности, при условие, че ЕКГ е правено и там всичко е наред. Тези стойности сами по себе си не показват заболяване.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Bulgaricus
 
Posts: 3385
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна

Postby phen » Sun Aug 30, 2009 5:42 pm

magrto,
не съм лекар, можете мигновенно да повторите ДКК(левкоцити, лимфоцити, моноцити, гранулоцити) едновременно в две различни лаборатории на гладно разбира се, и ако пак има дисбаланс - повишени лимфоцити и понижени моноцити и повиш неутр., то пак ще мерите след 2 седмици. Хематолозите ги интересуват или симптоми или динамика в картината ..а от едно мерене нищо не значи ..може да е грешка на лабораторията. Също високопланинска разходка може да раздвижи картината, така че като мерите се сетете да обсъдите с лекаря си - дали сте ходили на екскурзия.
phen
 

Postby magrto » Mon Aug 31, 2009 8:19 pm

Днес се върнахме от море и сърцето е по-добре,а като повторим изследванията ще решим какво да правим :?
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Postby Bulgaricus » Sun Sep 06, 2009 7:24 am

Че преди какво му имаше на сърцето и как заключихте, че е по-добре сега?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Bulgaricus
 
Posts: 3385
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна

Postby magrto » Sun Sep 06, 2009 11:36 am

Bulgaricus wrote:Че преди какво му имаше на сърцето и как заключихте, че е по-добре сега?

Ами получаваше тахикардия - 115 удара и болка в сърдечната област и под нея, но от време на време/непостоянно/, Засега това изчезна , но пие Валериан-3х2 :?
magrto
 
Posts: 8
Joined: Fri Aug 21, 2009 7:48 pm
Location: Полски Тръмбеш

Next

Return to Форум имам проблем...

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron