Здравейте. От 3 дни имам висока температура, която не пада под 38 градуса. Обикновено е около 38.4, но първият ден достигна и до 39.2. Още веднага почнах да пия парацетамол, аналгин, аспирин, витамини и изобщо обичайните неща в такива ситуации. Но температурата не пада вече трети ден. Вероятно е някакъв летен грип, но това което ме притеснява е, че не кашлям, нямам носни секрети, нито стомашно-чревни проблеми, не ме боли гърлото и дори не кихам. Само температурата и от вчера лека, не точно болка, но нещо като парене в горната част на гърдите и то не при вдишване или нещо такова, а периодично и не знам от какво точно се поражда (може би при преглъщане, но не мога да определя). А да и обичайните гадене и загуба на апетит.
Знам че ще ме посъветвате да отида на лекар, но проблемът е, че съм с прекъснати здравни осигуговки, а и рядко боледувам и не знам към кого точно да се обърна. А и в момента съм малко финансово скучен така да се каже, криза. Затова въпросът ми е, шансът да е нещо друго, различно от грипен вирус голям ли е и мога ли да си взема антибиотици направо от аптеката (и какви точно) и да прибегна до самолечение?