относно температура

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

относно температура

Postby юлиа » Wed Jul 15, 2009 5:03 pm

Кога е най-добре да се мери телесната температура
А може ли температура от 37,2-37,4 да е нормална и ако не към какъв специалист да се обърна ,защото нямам личен лекар.
юлиа

Postby fotografa » Wed Jul 15, 2009 11:11 pm

Това е повишена температура. Вземете аналгин или парацетамол, а ако не спада се обърнете към интернист или общопрактикуващ. Защо нямате семеен лекар? Та системата съществува от 2000 г !?
fotografa

Postby юлиа » Thu Jul 16, 2009 6:22 am

а вие не можете ли да ми кажете какви иследвания трябва да имам преди да отида при този интернист .На какво може да се дължи тази температура.
юлиа

Postby юлиа » Sat Jul 18, 2009 5:23 am

Днес бях при един общопрактикуващ лекар с платен прием.Той ми назначи някакви кръвни иследвания,но всичко ми е в норма.Аз му обясних че се притеснявам най вече тази температура да не е следствие на една от ППБ(хив,хепатит„сифилис),макр че на последните тестове който правих на 3.06.09 всичко ми беше отрицателно а не съм имала рикови контакти от година и половина.Той иска да ги направя на ново,а това може да стане чак в понеделник като отвори лабораторията.Толкова се притеснявам да не би да не са ми отчели вярно
юлиа

Postby Bulgaricus » Sun Jul 19, 2009 7:07 am

Не е статистически вероятно да има грешка. Продължавайте да търсите най-вероятната причина, т.е. инфекция. Това, ако можем да предположим, че температурата Ви е патологично висока, разбира се.
Bulgaricus

Postby юлиа » Mon Jul 20, 2009 12:14 am

винаги съм харесвала отговорите ви :roll: но ,извинявам се този път не разбрах всичко ,освен да продължавам да ходя по доктори.
юлиа

Postby Bulgaricus » Mon Jul 20, 2009 12:46 am

Бързам да отговоря и не остава време за подробно писане, но за втори път не ме разбират, така че по-подробно ще трябва да пиша. :)

Казвах, че не е вероятно от чисто статистическа гледна точка да са грешни изследванията.

А Вие какви оплаквания имате? Отклонения в някои стойности не са задължително заболявания.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby юлиа » Thu Jul 23, 2009 4:21 pm

Здравейте,
моля за съвет.Както вече казах температурата не спада .Заспивам с нея и час -два след ставане от сън е пак с мен.Пак ходих при лекаря който ми пусна кръвната картина и го попитах не трябва ли да правя и други иследвания ,още повече че урината ми стана много тъмна,а той ме обвини че съм хипохондричка и едва ли не ме нахока защото изказах съмнение да нямам хепатит или хив,а той ми бил пуснал необходимото.
Посъветваите как се казват иследванията за черния дроб.Какво да правя.
юлиа

Postby Bulgaricus » Fri Jul 24, 2009 11:06 pm

Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате. Пушите ли? Страдате ли често от главоболие или от болки в очите? Рентген на главата правен ли е? Замайване имате ли? Посявка от гърлен и носов секрет правена ли е?

Поздрави,
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics