Здравейте!

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Мими Иванова
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Здравейте!

Postby Мими Иванова » Sun Jul 12, 2009 7:18 pm

Пиша Ви с надежда някой да ми даде отговор от какво получавам това непрекъснато замайване и погледът ми както се казва не е "бистър" не мога да го съсредоточа в близки предмети и сега дори с тредност пиша.
Нещата при мен започнаха през 2003 г.След множество стресови ситуации започнах да се чувствам нервна, неспокойна, замаяна. Лекарте в началото казваха, че съм здрава и нищо ми няма. После след като нещата се влошаваха започнаха да ме лекуват различни невролози, психиатри за депресия.Пих десетки видове успокоителни и антидепресанти.Те единствено ме караха да спя и не помагаха.Тази депресия не отмина.
През 2005 г. септември реших да отида в София на пълни изследвания и тогава ми откриха завишение в хормона Пролактин 6 пъти.След ЯМР се установи наличие на аденом на хипофизата с размери под 5мм. Назначиха ми да вземам Достинекс , които пия около 3,5.Междувременно на следващите ЯМР не се виждаше динамика в образа на аденома. Но на последния ЯМР преди 20 дни се установи неговото нарастване почти двойно .Станал е с размери 8,7 на 6,1.След консултация с неврохирург, които е на мнение за операция , а лекуващия ме досега лекар настоява да продължа лечението още 6 месеца и тогава пак да правя ЯМР аз съм на кръстопът.
Въпросът ми е замайването от аденома ли е? Кои начин да избера за лечение оперативния или чрез лекарства при моето състояние и какви са последствията от една операция за премахване на аденома.
Ще бъда радостна ако някои ми отговори!

rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Mon Jul 13, 2009 11:36 pm

Аденом на хипофизата

Аденомите на хипофизата представляват доброкачествени тумори на хипофизната жлеза. Хипофизната жлеза секретира хормони, които оказват влияние върху всички ендокринни жлези (жлези с вътрешна секреция) в човешкия организъм, както и такива хормони, които оказват директно въздействие върху човешкия организъм. Такъв хормон е разтежния, който оказва влияние върху разтежните хрущяли.

.

Return to “Форум имам проблем...”