подути лимфни възли и синузит

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Nik
Posts: 2
Joined: Mon Jun 29, 2009 10:33 pm

подути лимфни възли и синузит

Postby Nik » Mon Jun 29, 2009 10:38 pm

Здравейте,
През декември 2008 получих силен зъбобол - вляво горе, но за няколко дена отшумя и не отидох на зъболекар.
Имам изкривена носна преграда и често страдам от стичане на секрет в гърлото от носа. През февруари този секрет се увеличи значително.
Тогава претърпях и операция от херния, като след операцията самолекувах стичането на секрет с капки и сироп за кашлица с цел да не започна да кашлям защото болките бяха ужасни.
През март усетих слаба болка в лявата част на гърлото при гълтане на големи хапки. Личният лекар ми изписа биопрамокс. Никакъв резултат.
В края на май болката в горните зъби отляво се появи отново и тогава вече отидох на зъболекар. Той ми направи снимка, но каза че не вижда там сериозен проблем. Още повече , че не можахме да разберем кой зъб всъщност ме боли. Затова зъболекарят ми развали стара пломба и ми направи две нови пломби. Ремонтира ми 3 зъба, като два от тях с най-малки кариеси , най-много ме боляха, но той ти затвори веднага.
В същото време се простудих и ми се наду шиен лимфен възел отляво със страхотна болка в гърлото. Всъщност това беше болка на същото място, където отдавна ме болеше при гълтане на големи хапки. Отидох на УНГ и той ми каза , че нямам проблем с гърлото, а ми откри маскиларен синузит в лявата околоносна кухина - остър или хроничен. Пих три вида антибиотик - аугментин - 3 дни, амоксиклав - 7 дни и Панцеф - 5 дни, и разни други мазила и хапчета, в комбинация с нагревки. 5 дни след началото на лечението изчезна острата болка в гърлото. Единствените симптоми на острия синузит ми бяха - стичането на безцветен секрет в гърлото и лека болка при навеждане в лявата скула.
В момента 25 дни след откриването на синуита болката при навеждане в лявата скула изчезна, но задното стичане на безцветен секрет в носа остана. Ренгеновата снимка показа , че от синузита е останало съвсем малко. В момента спрях всякакви лечения по настояване на УНГ доктора.
Проблемът ми обаче с подутите лифни възли си остана. Дори стана по-лошо - надуха се и двата възела под ушите. Шийният лимфен възел ми причинява болка в гърлото, а тези под ушите - чувство за стягане на врата и напрежение в ушите. Забелязах, че лимфните възли ми се подуха веднага след простудата - първо най-големия, този на шията, а след няколко дни и тези под ушите. От тогава те си стоят такива и не намаляват. Дори при провокации, като цигари, алкохол или безсъние - се увеличават повече.
Ходих на хематолог, който ми назначи изследвания на кръвта и ехография на останалите лимфни възли по тялото. Резултатът от изследванията показвал вирусна инфекция. При тези изследвания ми откриха високо съдържание на цитомегаловирус, но никой доктор не каза нищо за това. Според хематолога няма необходимост на този етап от биопсия и трябва да се лекува инфекцията в синусите. Но пък тази инфекция уж взима да минава, а намаляване на лимфните възли не се наблюдава.
Тъй като един от направените ми вече зъби ме понаболява при дъвчене на твърда храна отидох на втори зъболекар. Той ми направи панорамна снимка на зъбите и ми каза, че нямам проблем със зъбите и най-вероятно тази болка е свързана със синузита.
Някой има ли идея дали тези подути лимфни възли са само в следствие на синузита и кога да очаквам да ми минат?
Предварително благодаря!

afraid
Posts: 9
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 pm

Здравей

Postby afraid » Sun Jul 12, 2009 11:10 pm

Здравей, пиша ти не защото имам отговор или обяснение на твоите проблеми, а защото и аз имам подобни като твоите. Да си споделим тревогите по този повод. Теб поне са те приели на сериозно, като си потърсил помощ, мен не. Отидох да си направя тест за хив просто така в кабинет в риокоз, нямала съм оплаквания или причини за притеснение, но човик никога не знае. След това на вторият ден след теста се започна едно страшно схващане, подуване на лимфни възли, болки в гърлото и направо повсеместно в областта на врата. Притесних се да не са ме заразили там и се започна едно лудо обикаляне при тях, при джипи и унг специалист. После на зъболекар. Нищо ми нямало, някаква настинка и това е, никой не прие страховете ми сериозно и сега сама се опитвам да стигна до истината. За това ме интересува какво са ти казали на теб, при мен болките не изчезват, вече 45 дни ме болят тези лимфни възли под ушите, повече вечер и се подуват леко. Челюстта от време на време и под нея лемфните възли и мускулите на шията, а и иглички в ушите, но не постоянно. Лошото, е че вече на трети път се опитва да ме боли гърлото и страховете ми стават все по големи. Казаха, че може да е от климатик, от течение, настинка и т.н., ама 45 дни извинявайййй. Ако имаш някакви въпроси пиши, не че мога да съм много от полза, но пък знае ли се. Ти ако имаш теория за мен пиши, за което благодаря предварително.

rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Mon Jul 13, 2009 10:57 pm

Цитомегаловирус - IgG - положителен:

Кръвни изследвания за хламидия:
IgA - остра фаза на инфекцията
IgM - пресен имунен отговор, вдига се след заразяване, след това спада
IgG - стар имунен отговор - високо след преболедуване (лечение) или по време на напреднала инфекция, спада бавно.

За най-ясна картина на положението се правят и трите. Ако се наложи - 30 дни след лечение се повтаря за следене на стойностите. Ако имаш съмнение в лабораторията - правиш и в друга. Случвало се е в рамките на 2 дни от 2 различни лаборатории да се получат резултати, които нямат нищо общо.

Успех и полека с антибиотиците!


Хламидия – тихата епидемия


Бактерията предизвикваща хламидия е chlamydia trachomatis. Тази зараза се предава най-вече полов път (PID). Хламидийната зараза може да бъде в жената през цялото време, което да не й причинява никаква вреда, но може и да показва наличието си чрез определени симптоми. Жените с хламидия могат да имат увеличено или променено влагалищно течение и получат вагинална инфекция, която може да се разпространи в половите органи.

Цялата статия.

Nik
Posts: 2
Joined: Mon Jun 29, 2009 10:33 pm

Postby Nik » Wed Jul 15, 2009 8:22 am

Благодаря, rose from stars. Ще си направя повторни изследвания.

Здравей, afraid,
Вчера бях в София и писетих проф. Кунев от ИСУЛ. Той е изключително зает и обръща по много малко време. Предложи ми да ми извади най-големия лимф и да го изследва. Според него това не е от синузита.
От ИСУЛ отидох директно в Националния център по хематология в Дървеница. Там ме прие д-р Хрисчев. Опипа ми всички достъпни лимфни възли, видя ми кръвните изследвания и ми каза, че на този етап нямало нужда да се вади лимф, защото бил много малък. Много ме успокои и ми препоръча след 2 месеца да ме прегледа отново.
По отношение на оплакванията, забелязах, че лимфните възли ми се подуват повече при стоене на течение, на климатик, дълго пътуване, спортуване, особено при напиване. Болката в гърлото ми се усилва, когато то е възпалено и ми намалява , когато излекувам инфекцията с гаргара от лайка. Гърлото ми се възпалява , или когато пия нещо малко по-студено, или когато ми се увеличи секретът от синузита.
Когато се увеличат лимфните възли в следствие на гореизложените фактори, не мога да спя вечер от стягане и притеснения и тогава ми се завива свят.
Смятам да си правя ежемесечно изследване на кръвта, за да си следя показателите и да се наблюдавам докато се появи и друг симптом. Ще правя и периодични прегледи при хематолог, за да ми следи размерите и броя на лимфните възли.
Моля и ти да ме държиш в течение за твоето развитие на "болеста".

rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Wed Jul 15, 2009 9:00 am

Защо ли е излязла тази статия, имах предвид друга подобна .... явно модератора нещо.... ама и тази става, само че е за жени, но по начало тази "зараза" я има и при мъжете. Провери се за хламидия пак.

afraid
Posts: 9
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 pm

Postby afraid » Wed Jul 15, 2009 9:26 am

Здравей, искам да ти кажа, че при мен немога да кажа от какво се усилват симптомите. Добре е, че ти поне си намерил причината. При мен също може да е от климатици, защото работа в завод и там са доста големи, а също и от течение, но не е сигурно. Мен вече трети път започва да ме боли гърлото, запушва ми се носа, и което най много ме тревожи, е че като ми се подуят лимфните възли под челюстта и си мърдам главата сякаш ми дърпат, боцкат и ми пречат. Така се паникьосвам, че започвам да треперя, схваща ми се челюстта и ми почервеняват бузите. Лекарите ми казаха, че не били в патологични размери, ами аз ако чакам да станат патологични трябва да се отпиша. Дано сме здрави и да не е нещо сериозно. Следи си състоянието, явно си намерил съвестни лекари и дано намерят причината и да ти помогнат. Аз само ще чакам ще си пусна един тест, а после и гърлен секрект, както ме посъветваха. Ако имаш някакви идеи, а и новини пиши. Успех.

rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Wed Jul 15, 2009 9:57 am

Ей, хора.... Оставете малко работата, забравете климатиците и отидете на море! Попечете се на плажа, къпете се в солената морска вода и пак се пържете на плажа за да може да си излекувате синузита поне до есента!

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Mon Jul 20, 2009 2:10 am

Посявка и антибиограма, няма какво да го овъртаме.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests