подути лимфни възли и синузит

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Nik
Posts: 2
Joined: Mon Jun 29, 2009 10:33 pm

подути лимфни възли и синузит

Postby Nik » Mon Jun 29, 2009 10:38 pm


afraid
Posts: 9
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 pm

Здравей

Postby afraid » Sun Jul 12, 2009 11:10 pm

Здравей, пиша ти не защото имам отговор или обяснение на твоите проблеми, а защото и аз имам подобни като твоите. Да си споделим тревогите по този повод. Теб поне са те приели на сериозно, като си потърсил помощ, мен не. Отидох да си направя тест за хив просто така в кабинет в риокоз, нямала съм оплаквания или причини за притеснение, но човик никога не знае. След това на вторият ден след теста се започна едно страшно схващане, подуване на лимфни възли, болки в гърлото и направо повсеместно в областта на врата. Притесних се да не са ме заразили там и се започна едно лудо обикаляне при тях, при джипи и унг специалист. После на зъболекар. Нищо ми нямало, някаква настинка и това е, никой не прие страховете ми сериозно и сега сама се опитвам да стигна до истината. За това ме интересува какво са ти казали на теб, при мен болките не изчезват, вече 45 дни ме болят тези лимфни възли под ушите, повече вечер и се подуват леко. Челюстта от време на време и под нея лемфните възли и мускулите на шията, а и иглички в ушите, но не постоянно. Лошото, е че вече на трети път се опитва да ме боли гърлото и страховете ми стават все по големи. Казаха, че може да е от климатик, от течение, настинка и т.н., ама 45 дни извинявайййй. Ако имаш някакви въпроси пиши, не че мога да съм много от полза, но пък знае ли се. Ти ако имаш теория за мен пиши, за което благодаря предварително.

rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Mon Jul 13, 2009 10:57 pm

Цитомегаловирус - IgG - положителен:

Кръвни изследвания за хламидия:
IgA - остра фаза на инфекцията
IgM - пресен имунен отговор, вдига се след заразяване, след това спада
IgG - стар имунен отговор - високо след преболедуване (лечение) или по време на напреднала инфекция, спада бавно.

За най-ясна картина на положението се правят и трите. Ако се наложи - 30 дни след лечение се повтаря за следене на стойностите. Ако имаш съмнение в лабораторията - правиш и в друга. Случвало се е в рамките на 2 дни от 2 различни лаборатории да се получат резултати, които нямат нищо общо.

Успех и полека с антибиотиците!


Хламидия – тихата епидемия


Бактерията предизвикваща хламидия е chlamydia trachomatis. Тази зараза се предава най-вече полов път (PID). Хламидийната зараза може да бъде в жената през цялото време, което да не й причинява никаква вреда, но може и да показва наличието си чрез определени симптоми. Жените с хламидия могат да имат увеличено или променено влагалищно течение и получат вагинална инфекция, която може да се разпространи в половите органи.

.

Nik
Posts: 2
Joined: Mon Jun 29, 2009 10:33 pm

Postby Nik » Wed Jul 15, 2009 8:22 am


rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Wed Jul 15, 2009 9:00 am


afraid
Posts: 9
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:53 pm

Postby afraid » Wed Jul 15, 2009 9:26 am


rose_from_stars

Postby rose_from_stars » Wed Jul 15, 2009 9:57 am


Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Mon Jul 20, 2009 2:10 am

Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests