Следоперативни усложнения при карцинома корпорис утери

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Следоперативни усложнения при карцинома корпорис утери

Postby darkroze » Sat Jun 13, 2009 10:13 am

На 21.05.2009 г ми бе направена тотална хистеректомия с аднексите -диагноза карцинома корпорис утери. Ето извадката от оперативния протокол; Матка едроватана срез без видим тумор,но ляв кант с полипозно изменение-иод негативна зонаАднекси-б.о .Сраствания в ляво -отстраниха се. Поради кървене от вагинатаустановено при изтопяването и-видя се при ревизия на аркуса зонас не общиталигавица на вагината,в дясно и назад, Същата зона под контрола на валви, след иодиранесе общи сс викрил-продължителенкато кървенето се преустанови напълно. Хист.резултат:аднекси-бяло тяло и кръвоизливи мат.щиика-овула наботи и левкоплакия.мат.тяло-ендометриален аденокарцином Г1 а 1/2 инфилтрацияна миометриума.коремен смив- отрицателен за Ту клетки Въпроса към Вас ми е за рака ми е ясно щом диагнозата е карцином но нищо останало нито от оперативния протокол нито от хистологията не мога да си разтълкувам а и никои не бе така добър да поговори с мен и да ми обясни кое и що е. Също веднага след операцията получих прозрачно течение без мирис и цвят което според акушерката били някакви гъби а според доктора било нормално .Питам и за това дали е нормално да го има все оше на 22 ден от операцията. Благодаря предварително че ще ми отговорите и нека Бог е с вас още дълго да помагате на такива като нас:)
darkroze

Postby Bulgaricus » Sun Jun 14, 2009 4:51 am

Здравейте,

в ОП-протоколът правилно са описали уролозите какво са правили. То е стандартно. Нищо особено или обезпокояващо. Не става ясно за хистологията. Няма за съжаление как тук да Ви отговорим на въпроси от компетенцията на оператьорът.

Бихте могли да имате гъбички до към 20 дни след приключване на антибиотика. Ако се задържат, то трябва да предприемете и лечение срещу тях.

Поздрави,
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics