by Herbaliser » Sat Jul 11, 2009 4:16 pm
Здравейте!
Аз съм с подобен проблем от 3 месеца вече. Откриха ми MRSA St.Aureus в урина/еякулат след оплакване от парене,неразположение,остатъчна урина.Имах антибиограми,пих 2 пъти антибиотици по антибиограмата(Forcid Salutab 1000мг. за 7дни първо,а сега завърших 2 седмици курс Ofloxine 2х200мг).Подобрение нямаше и сега се чудя каква да е следващата стъпка.
@godwill:Радвам се се за теб(а и за мен,защото си мислех че няма оправия това нещо). Къде си си правил изследванията,микробиологията,антибиограмата.Питам,защото виждам,че е направена много точно и са приложени много точно насочени към St.Aureus антибиотици.
С какво в крайна сметка се лекува,как ти беше изписано?Освен това по както съдиш,че си излекуван вече,понеже това може да се каже най-малко 7-10 дни след лечението.
Моята първа антибиограма показва това:
Penicilin - R
Оксацилин -S
Цефуроксим -S
Aмокси/Клавулан-S
Клиндамицин - R
TMP/SMX бисептоп - R
Рифампин -S
@Bulgaricus
170см съм/ ~70кг. Някакъв съвет или примерно лечение може ли да ми кажете.Разбира се другата седмица смятам да ходя на уролога ми за вторичен преглед,но ми прави впечатление,че нашите лекари не са много наяясно как да лекуват тази бактерия.Това ми е втория доктор,който твърди,че най-вероятно ми е била замърсена пробата и не вярва много много в това да ми е проблема.Сътветно ми предписват твърде леко лечение и единствено правим бактерията още по-резистентна...
Интересно,че примерно Forcid Salutab-a беше токолкото си спомням точно Амоксицилин + клавулан....обаче го пих само 7дни.Възможно ли е антибиотика да е бил който трябва,но курса да е бил прекалено кратък ...понеже си спомням,че имах подобрение,но 4-5 дни след като спрях всичко се върна...