Стафилококи Ауреус в простатата!

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Стафилококи Ауреус в простатата!

Postby godwill » Sat May 23, 2009 2:20 pm

Здраве и успехи на Вас доктори и на всички останали...
Имам запитване към вас...
След еяколация имах кръв...отидох при специалист уролог...
Прегледа показва увеличена простатна жлеза...
Изследва ме със секрет от нея,урина и канала...
Резултата е Стафилококи Ауреус с биограма:

penicilin -r
cotrimoxazole -r
gentamicin -r
erythromycin -r
clindamycin -s
tet/cyclines -s
minocycline -s
vancomycin -s
teicoplanin -s
rifampicin -s
levofloxacin -r
fusidic acid -s
goag oxacillin -?
oxacillin -s
nitrofurantoin -s
quinupristine-dalfo -s

Прочетеното до сега говори че тази бактерия може да бъде навсякаде по тялото,но не срещнах моя вариянт в простатната жлеза...
Какво лечение ми препоръчвате предвид теста за чувстветилност на бактерията???
Благодаря Ви предварително....
godwill

Postby Bulgaricus » Sat May 23, 2009 9:06 pm

Възраст, други заболявания, килограми, височина? Няма да се уморя да повтарям, че без тези данни само шамани могат да отговорят...
Bulgaricus

Postby godwill » Sat May 23, 2009 10:31 pm

27г., 173см., 90кг., хепатит А (жълтеница), без данни за алергии.
godwill

Postby Bulgaricus » Tue May 26, 2009 2:55 am

Два от антибиотиците в комбинация, към които няма резистентност. Най-добре е единият да е интрамускулно.
Bulgaricus

Postby godwill » Wed May 27, 2009 4:48 pm

Кои препоръчвате да бъдат? ( Само да спомена че Оxacillin е бил спрян от производство 2005г. Така ме информираха когато тръгнах да го търся)И кои от тях да е мусколно приеман? Начин на прилагане на лечението? Срок на прилагане на лечението?
godwill

Postby Bulgaricus » Sun May 31, 2009 7:40 am

Здравейте,

оксацилин не е спрян от производство. Има го все още.

Препоръката може да е само една: ванкомицин или тейкопланин, но тук говорим за вероятно 1000 лв курс на лечение.

Алтернативно на тях могат да се приложат рифампицин + оскацилин в доза, предписана от лекуващият лекар под наблюдение на ченодробните показатели. Няма смисъл да Ви казвам доза, трябва лекуващият да реши, въз основа на много параметри, които не са ми известни за Вас. Това, при условие, че нямате чернодробни увреждания. Алтернативно и тетрациклин, вместо оксацилин може. Дозата се определя на кг тегло в зависимост от тежестта на инфекцията.

Ако ми пишехте от пустинята, без лекар в радиус от 1000 км щях да Ви кажа дозировка, но не искам да насърчавам самолечението и затова се въздържам.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby godwill » Sun May 31, 2009 11:41 am

Предписан ми е Форсид Солутаб 1000мг + някои витамини....
Този Форсид дали 6те окаже нужното действие ?
godwill

Postby Bulgaricus » Sun Jun 14, 2009 3:28 am

Здравейте,

не е възможно да се направи компетентно изказване, дали медикаментът ще Ви излекува. Въпросният антибиотик е широкоспектърен пеницилин.

Не считам това предписание за "първи избор", според антибиограмата Ви и имам обосновано съмнение, че е предписаното лечение не е от най-оптималните, поради принципната пеницилинова резистентност, която е дадена по-долу.

Би трябвало да го доизпиете до края на курса на лечение в прием от 1000 мг 2 до три пъти на ден, според предписанието.

Поздрав,
Bulgaricus

Postby godwill » Sun Jun 14, 2009 12:48 pm

В курса на лечение приемах антибиотика в прием по 2 пъти дневно както ми бе предписано...
Периода на приемане приключи и сега съм в 10 дневен период на пауза след което ще се направи ново изследване за анализ на лечението....
Ще напиша резултата тук...
godwill

стафилококус ауреус

Postby staff83 » Mon Jun 29, 2009 12:13 am

здравейте аз съм 26 годишен млад мъж на около 90кг... с подобен проблем с стафилококус ауреус...... проблема ми почна може би преди 8 години...и през това време водя борба с тая патогенна бактерия но за сега безуспешна! множество антибиограми.... - съотвестващи на тях по 2-3 антибиотика на курс съм взимал.... по 10-14 дни .... понякога и по дълги курсове ,аугментин, зиннат,гентамицин,тетрациклин,доксициклин,клиндамицин,суммамет,ципрофлоксацин,офлоксацин,ампицилин и още много други по антибиограмите, хранителни добавки, мазила за мазане на члена външно, дезинфектанти за външно приложение,инжекциозно лечение с 2 венозни антибиотика проведено в моя град ,множество витамини всичко това нещо е за хиляди левове лечение за тия години и без положителен резултат т.е. - оздравяване!..от тия стафилококи получих стеснение на уретера ....в софия - александровска ми правиха цистоскопия - с дилатация - сцепиха каналчето да може да се разшири и да не затруднява уринирането...след тая операция имах 10 дни антибиотик за да не се получи нова инфеция от нея- като спрях антибиотика пак се върнах в предишното състояние.....и пак ми беше зле....имам вече хроничен простатит от стафилококовата инфекция ,който много ме измъчва и затруднява ме и в секса.......
staff83

Postby rose_from_stars » Thu Jul 09, 2009 2:30 pm

УУУУУУуууффф гадна тема..... :cry: съжалявам ви всичките....
Затова има само едно лечение, чрез което няма да заразявате никой и ще сте полезни и за себе си и за обществото, няма да имате и проблеми със секса и това е.........

СТАВАТЕ МОНАСИ !!!!!!!!!

и така отстранявате проблемите със секса......
rose_from_stars

Postby godwill » Thu Jul 09, 2009 4:45 pm

Здравеите!
Искам първо да се изкажа относно предишния отговор: Блаодаря за чудесното пожелание,смятам да се вслушам в съвета ти. Ще постъпя в манастир и ще се моля да не се налага някои ден тебе да съжаляваме по същия начин!

Относно стафилококите резултатите от последното изследване са отрицателни!!!
Тоест НЕ са открити Стаф. Ауреус!!!
Не мога все още да повярвам и смятам да си направя нови изследвания за проверка!
Ще споделя отново резултата тук!
godwill

Postby Herbaliser » Sat Jul 11, 2009 4:16 pm

Здравейте!

Аз съм с подобен проблем от 3 месеца вече. Откриха ми MRSA St.Aureus в урина/еякулат след оплакване от парене,неразположение,остатъчна урина.Имах антибиограми,пих 2 пъти антибиотици по антибиограмата(Forcid Salutab 1000мг. за 7дни първо,а сега завърших 2 седмици курс Ofloxine 2х200мг).Подобрение нямаше и сега се чудя каква да е следващата стъпка.

@godwill:Радвам се се за теб(а и за мен,защото си мислех че няма оправия това нещо). Къде си си правил изследванията,микробиологията,антибиограмата.Питам,защото виждам,че е направена много точно и са приложени много точно насочени към St.Aureus антибиотици.
С какво в крайна сметка се лекува,как ти беше изписано?Освен това по както съдиш,че си излекуван вече,понеже това може да се каже най-малко 7-10 дни след лечението.
Моята първа антибиограма показва това:
Penicilin - R
Оксацилин -S
Цефуроксим -S
Aмокси/Клавулан-S
Клиндамицин - R
TMP/SMX бисептоп - R
Рифампин -S

@Bulgaricus
170см съм/ ~70кг. Някакъв съвет или примерно лечение може ли да ми кажете.Разбира се другата седмица смятам да ходя на уролога ми за вторичен преглед,но ми прави впечатление,че нашите лекари не са много наяясно как да лекуват тази бактерия.Това ми е втория доктор,който твърди,че най-вероятно ми е била замърсена пробата и не вярва много много в това да ми е проблема.Сътветно ми предписват твърде леко лечение и единствено правим бактерията още по-резистентна...

Интересно,че примерно Forcid Salutab-a беше токолкото си спомням точно Амоксицилин + клавулан....обаче го пих само 7дни.Възможно ли е антибиотика да е бил който трябва,но курса да е бил прекалено кратък ...понеже си спомням,че имах подобрение,но 4-5 дни след като спрях всичко се върна...
Herbaliser

Postby godwill » Sun Jul 12, 2009 2:56 am

Здравей
Надявам се да се оправиш възможно най-скоро!
Значи аз пих този Forcid Solutab x1000mg 15 дена! Като го приемах х1 на 12 часа. Комбиниран със Мега-цинк х1-24ч.,Стрес Мениджмънт Б -Комплекс х3 на ден и Про Стеит Пауър 12ч.
Изследванията са ми правени в София от уролога при които ходех (той ги носеше в лаборатория,която не знам каде е и коя е).
Последната биограма е правена 15 дена след лечение.
Но както казах по горе мисля да си направя нови изследвания за по сигурно.
Когато имам резултат ще го обявя тук.
Късмет на всички в борбата с тази твар!
godwill

Postby Herbaliser » Sun Jul 12, 2009 2:35 pm

Мдаа...и аз усещах че Forcid-а наистина върши работа,ама тоя хитрец как може да ми изпише 7дни за толкова упорита гадина.Трябваше да си го пия повече.Сега само дето е станала резистентна бактерията и трябва да ги мисля някакви други варианти.
А другите неща дето си ги пил за какво се изписват,какво представляват?

П.С:@bulgaricus:
Съдейки по първата антибиограма и разглеждайки възможностите за лечение искам да питам комбинация от Cefuroxime+какъв друг продък би била ефективна?Доколкото видях Teicoplanin може да се намери в бг но при цена 60/70лв. таблетката мисля,че не ми е по джоба.Затова питам за тези алтернативи.
Herbaliser

Next

Return to Форум имам проблем...

Similar topics