Кожна екзема - МЕЛЕДА

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Aksi64
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Кожна екзема - МЕЛЕДА

Postby Aksi64 » Fri Feb 27, 2009 9:10 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Feb 28, 2009 4:03 am

Здравейте,

да, темата е сложна и заболяването е рядко. Вероятно говорим за: http://www.infocompu.com/adolfo_arthur/ ... meleda.jpg ?

Терапията е, както Ви е известно неефективна. Става дума за генетично предавано заболяване.

Има 3 официални препоръчани терапии:

1. крем, в който се съдържа салицилова киселина;

2. систематично Acitretin (Retinoid);

3. PUVA-терапия.

При 3. става дума за терапия с т.нар. псоралени (= псорали), при която тези вещества се вкарват чрез крем, вода или пер орално в кожата. Тези вещества се съдържат основно в етеричните масла.

Отново трябва да кажа, че става дума за генетично заболяване и терапията е само симптоматична. За псоралените можете да прочетете под: , но само на няколко езика,сред които не е българският.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

eltoni

Postby eltoni » Thu Mar 05, 2009 5:29 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Mar 13, 2009 2:06 am

Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

eltoni

Postby eltoni » Mon Mar 23, 2009 11:14 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Mar 24, 2009 2:17 am

Да, или човек умира. Едно от двете.
Поздрави, Bulgaricus

d.milen

Re: Кожна екзема

Postby d.milen » Sat Jul 17, 2010 12:03 am

Здравейте и от мен М.Чакъров,на 24г.(75кг,180см)
Специални поздрави отправям към Bulgaricus! Прочетох темата за акнето и съм впечатлен от метода на лечение.Заслужавате голямо БРАВО за всеотдайността,търпението и професионализма Ви!
Пиша неслучайно в тема свързана с кожни екземи,тъй като аз страдам от екзема от 3-4 годишна възраст,след като съм се завърнал от почивка от морето с родителите ми.Непомня първите белези на екземата,но сега тя се състои в избиване на мехури,пълни с вода (пот) по твърдите участъци на дланта,както и в основата на пръстите,върху пръстите -отгоре и отстрани,на двете ръце.Особеното е,че екземата не е на всичките тези места едновременно,а се локализира на различните места по ръцете,като през годините променя положението си по всички пръсти.
Първоначалните прегледи от дерматолози определят заболяването ми като някакъв вид "влажна" екзема и ми е изписан мехлем аз мазане -внос от Австрия..(съжелявам,но не мога да назова лекарството,тъй като отдавна съм го ползвам -на възраст бях около 7г.).Следва кратка редица от "народни лечители"с препоръки за спазване на определени хранителни режими.След това ми е изписан Тетрациклин.Той се справя със засегнатите места ,но пресушаваше твърде много и образуваше твърда коричка,върху вече заздравялата отдолу кожа...замислих се,че ми е силен и го спрях.(Както се разбира нищо не довежда до окончателно излекуване-симптомите се повтарят седмица след спиране на лечението).
На 17г. ми казаха ,че това е от пубертета и ще отмине...изписаха ми Абрикорт N.Сега използвам обикновения Абрикорт (маз).Това е мехлемът,който най-добре ми помага за успокояване на "язвите" причинени от спуканите мехури.Последния ми преглед от дерматолог (без изследвания) установиха,че това е :"..екзема,причинена от невъзможността на потните жлези да изхвърлят секрета..".Според думите на лекаря -лек нямало ,просто е била необходима хигиена - да използвам сапун и крем Eucerin.
И така МОЛЯ,всеки запознат в областта с подобен тип екземи,нека напише накратко какво мисли относно заболяването.
МОЛЯ специално Bulgaricus да помисли и отвърне на запитването - възможно ли е да има сходство между акнето (аз също така имам средно-силно изразено акне по гърба и гърдите и леко-изразено върху лицето) и екземата на ръцете ми,и има ли шанс методът за лекуване на акне да помогне на затихване на екземата?
Поздрави на всички и благодарности за полезния сайт!!!
Благодаря!

Return to “Форум имам проблем...”