by n » Tue Feb 24, 2009 4:34 am
и аз имам проблем с лимфни възли на врата но се развиват повече от 8 месеца като вече наболяват и в статично състояние, бях на ехограф но за няколко седмици ми се струва че има рязко развитие.
Вече мина година и няколко месеца след инфекциозната мононуклеоза която ме изтрещя.
Не съм сигурна дали бих изпила 10 дни АБ за да стигна до биопсия според регламента на касата, а непременно такъв ли е регламента?
Моля, разкажете ми за тънкоигленната биопсия - няколко ли такива тънкоигленни можа да се правят на един и същ възел?,
Защото доколкото се ориентирам от други форуми и литература флоуцитометрията е за втора биопсия, а за първа е само на микроскоп ли? Какво предствалява първата биопсия, какво се гледа ..как.. прилага ли се някакъв химикал ..какъв. Има ли възможност за грешка от първата биопсия, например ако процеса е бавен?
А втората биопсия - с флоуцитометрия, кои маркери се изследват, тя дава ли се реално от касата.
Субфебрилна съм от както ме изтрещя моното до сега, отхвърлила съм пролетта на '08 - ТБ..спин..сифилис ..токсоплазмоза..токсокароза. Тогава беше повече на към стрептококов артрит приличаше заради ставна болка с висок титър антитела, но сега антителата са на горна граница като се приемат за норм.
Ретикулоцитите ми много играят..ту понижени ту повишени, на 27г съм.
Тъй като от теста ми за токсоплазмоза е минало почти година, сега трябва ли да се провери за нова инфекция, беше ми абсолютно отрицателно..т.е. не съм имала такава инфекция, а сега дали по каса ще ме изследват за токсоплазмоза или ще ме задължат сама да платя такъв тест антиген, предполагам за да спестят пари затова искат да се пие антибиотик..зорлем да не се оръси касата с 5 лв та затова да се товарим с АБ, теста би струвал на пациента 15 лв но на касата струва под 5 лв...струва ли си за тези 5 лв спестени да се губи време - две седмици и влошаване на биохимични показатели от антибиотика.
Имам талон за хематолог, не съм решила точно къде да отида. Много съм песимист че все ще ми итърват нещо по диагноза. Къде са най-щедри в изследвания. Очаквам че в Дървеница най-не биха ми обърнали внимание поради натоварването им.
Благодаря предварително