първо е необходим общ ортопедичен преглед - телосложение, положение на тялото и походка (обикновенно по долни гащи се прави
Това с фитнеса е много хубаво. И аз ходя и знам за какво говорите. Но като се замисля за повечето спортували българи на по 30-40 г. не познавам нито един, който да не се е "сецнал" на младини и това да му е останало за цял живот, уви.
Диклак е Волтарен. Ако не искате да си разваляте стомаха, което е вероятно (правилно Ви е казала майка Ви), можете да си намерите лепенки - така ще се ресорбира през кожата веществото, без да минава през стомаха.
Трябва рентген на целия гръбначен стълб и на рамото и тогава ще може да се каже повече. С такава предистория бих Ви препоръчал колаген на таблетки за дъвчене - Kollagen-Hydrolysat поне 4-5 месеца. При спорта увеличете загрявката, яжте по един банан преди тренировка и може да си разтворите 250 мг аспирин в шишето с вода 1 л или колкото пиете и да го приемате по време на тренировката.
Така вероятността за допълнителни наранявания се намалява, но от натоварващите лумбалната област упражнения бих се отказал засега. Бицепс, трицепс, гръдни и раменни, можете да си тренирате, че да не излезете от форма.
За моите препоръки можем дълго да дискутираме, но можете и просто да ми повярвате и да опитате как ще Ви се отразят.
Поздрави,