Цветна или истинска бременност

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

великолепната

Цветна или истинска бременност

Postby великолепната » Tue Jul 18, 2006 11:26 pm

Здравейте, имам съмнения за цветна бременност, имам и всички симптоми за истинска бременност. Правих си кръвен тест - беше отрицателен. Въпросът ми е до колко е сигурен кравния тест? Ако няма наличие на бременност, на какво могат да се дължат симптомите?

Предварително благодаря.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Fri Oct 06, 2006 2:43 pm

Ето един въпрос, на който явно сме били заети да отговорим. Сто процента сигурни тестове няма. Тестовете с урина обяче са много лесни и с висок процент достоверност.

Деси

Postby Деси » Mon Dec 04, 2006 10:48 am

Здравейте момичета!
Имам съмнения за цветна бременност и много ще се радвам,ако си кажете мнението.Значи мензиса ми е много странен,имам по 3-4 капки на ден,а пък като се избърша има леко розово или кафяво и много рядко червено и то е някакси по-тъмно и нямам абсолютно никакви болки.Такова нещо никога не ми се е случвало и това ме накара да се осъмня,а всъщност съмненията за бременност започнаха от преди това,защото:
-последната ми менструация беше на 2 ноември и от 16 започнаха да ме болят яйчниците и особено десния,а понякога имяше някакви като пробождания в средата където е матката
-гърдите ме болят и определено са станали малко по-голями,горещи са и вените са изпъкнали,зърната ми също са станали голями
-често пишкам
-имам много голям апетит и дори сега кагато съм в ''мензис'' а иначе в това състояние нямам никакъв апетит
-имаше една сутрин когато се сабудих с главоболие и ми стана много неприятно от една миризма
-понякога страшно много ми се спи и се чувствам така все едно цял ден не съм сядала,а всъщност нищо не съм правила.Моля ви кажете според вас дали е бременност

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Dec 04, 2006 5:47 pm

Ами направи си тест.

Танина
Posts: 74
Joined: Thu Dec 14, 2006 1:48 am

Postby Танина » Tue Dec 19, 2006 12:28 am


fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Fri Jan 19, 2007 8:36 pm

Тест, тест, тест! Направете си тест. Толкова е просто! Ако има проблем - има и гинеколог. Не мислете, че в самото начало видеозона върши работа. Плодът е много малък и може да не се види.

Guest

Postby Guest » Fri Feb 02, 2007 11:18 am

МоЖе ли да карам цветна бременност ако имам цикъл и той не е по слаб от преди но много често ми се ходи до тоалетната по малка нужда.възможно ли е да е цветна бременност или просто съм настинала?

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Feb 05, 2007 11:21 pm


Guest

Postby Guest » Thu Mar 08, 2007 1:21 am

на прятелката ми и се наложи да пие постинор.. после и доиде след 8 дена.. но и 9 дена преди деня в които трябваше да и доиде.. проблема е че още преди да и дойде там започна да я боли мн. мн. вече е 8 ми ден откакто е в цикъл (болките продължават) и още днес каза че е бил мн странен на цвят червено и бяло ( ако не бъркам)и за 1 ви път и се случва така... цветна бременност??

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Fri Mar 09, 2007 9:37 pm



fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Mar 26, 2007 11:08 pm

Ами според мен не е възможно. При някои жени може леко да прокърви и те да се заблудят, че това е менструация. Затова най - добрата диагностика си остава теста, а след няколко седмици плодът се визуализира и на ехограф.

слънцето

Postby слънцето » Wed May 16, 2007 11:03 pm

Здравейте ! Значи искам само да попитам при цветната бременност кога тече кафеникаата течност в малки количества ? Смисъл след кой месец ? Защото правих c*кc на 16 април за пръв път и сега ми дойде преди 4 дни и ми е много слабо и едно такова никакво :( Цикъла ми по принцип никога не е бил нормален . Имах си много проблеми с него . Идваше ми по 2 седмици и отгоре ( но не обилно ) и никога не ми е почвало така както сега ... Слабо и някво такова розово .. кафяво и малко червено . Използвахме кондоми , но знае ли човек . Може да не сме разбрали , че се скъсал ( ако се е скъсал ) :( Много съм уплашена . Ще си взема тест , но просто искам поне да знам . Хубаво е човек да знае колкото се може повече ! Ще съм ви благодарна ако ми обърнете внимание :wink: :(

petito_

Postby petito_ » Mon Nov 19, 2007 12:27 am

ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!НЕ СЪМ МНОГО КОМПЕТЕНТНА В ТАЗИ ОБЛАСТ И ЗА ТОВА СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ВАС С МОЛБА ЗА СЪВЕТ!ЦИКАЛЪТ МИ ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕ НА 13.11.НО ОТ 3-4 ДНИ МИ ЦАПА САМО ТУ КАФЕНИКАВО,ТУ РОЗОВО.НЕ ЗНАМ НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ТОВА НО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА Е ЦВЕТНА БРЕМЕННОСТ?ПРАВИХ СИ ТЕСТ НА 14.11 НО БЕШЕ ОТРИЦАТЕЛЕН.МОЛЯ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ!!!

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

Лекар

Postby ZdraveiGP » Thu Nov 22, 2007 2:02 am

Момичета,
Явно всички имате сходен проблем - бременна ли съм или не?
Първо правило - не се шашкайте, а изчакайте спокойно 5-7 дена след датата на очакваната менструация - ако все още няма менструално кървене, зарежете вайкането по форуми, а направете следното:
- най-простото нещо - отивате до най-близката аптека и си КУПУВАТЕ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ!!! ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ изключително висока чувствителност - над 99%, но има ситуации макар и редки, при които могат да дадат неверни резултати. Затова - най-добре след 7-10 дни повторете теста. При това положение вероятността за грешка е пренебрежима.
- ако сте направили по-горното, имате два пъти отрицателен резултат/първи тест(-) и контрола след 7 дни отново(-)), но все още имате съмнения за бременност - трябва да се посъветвате с гинеколог - той ще ви разпита за датата на последната менструация и с физикален и инструментален прелед(ехография) ще установи окончателно наличието или не на бременност. За последното трябва време. Ако сте направили горното с такава последователност, вече се предполага, че ще е минало достатъчно време, за да може гинеколога да определи окончателно липсата/наличието на бременност.
Естествено, посещението при гинеколог е задължително, ако сте имали положителен резултат - макар също относително рядко, това отново не означава 100% налична и запазена бременност - понякога яйцеклетката е била оплодена, но е отпаднала/не се е развила и всъщност бременността е била прекъсната.
Псевдоменструално кървене/тези кафеникави, розови и т.н. зацапвания/може да се получи от много други процеси - ако продължават необичайно дълго задължително потърсете консултация.
Изобщо - Интернет е готино нещо да се образова и ориентира човек, но когато има реален проблем, който го тормози и изисква решение - ВИНАГИ ТЪРСЕТЕ РЕАЛЕН КОНСУЛТ С ЛЕКАР!!!
Айде берекет и по-голяма плодовитост, като му дойде времето:)))
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests