Зачервен тестис

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Зачервен тестис

Postby urku » Sat Dec 27, 2008 2:08 am

Отдолу тестиса ми е зачервен на 15 съм и ме е срам да кажа на родителите ми щото са малко ... От време на време ме сърби а самата кожа където е зачервено е леко по твърда само кожата не тестиса и на другия ми е така но сърбежа спря и мисля че зачервяването отминава но не съм сигурен.

Докато четох насам натам из форума видях 2-3 доста добри лекари много ги моля в отговора си ако могат да сложат снимка за да съм сигурен дали е същото.

Благодаря предварително.
urku

Postby Bulgaricus » Sat Dec 27, 2008 3:14 am

Здравей,

е, ти на лекар можеш и без родителите си да отидеш. Няма нужда да им се събличаш. Това между другото е тема, която в България е много неприятна - голотата, като нещо срамно.

В по-студените части на Европа е нормално например в събота да се ходи на сауна семейно или с колегите и колежките от работа. Там деца, мъже и жени са всички заедно и голи. Бански не се носят, заради потта. В България това няма традиция, уви.

Разбираш, надявам се, че няма как да ти пратя снимка на това, което ти имаш на тестисите си... :wink:

Нито мога да заменя прегледа при личен лекар или при дерматолог.

Най-вероятно става дума за инфекция или за алергична реакция.

Инфекцията може да е придобита от заразяване, от полов контакт, но и от моментно занижена хигиена, спарване, бръснене. Има бактерални, вирусни и гъбични инфекции, които се лекуват с напълно различни медикаменти. Ако не се постави правилната диагноза и се ползва някакво мазило просто, може да стане по-зле.

Алергията може да идва от нови дрехи, от храна, от смяна на бельото, от прах за пране.

Поздрави,
Bulgaricus

Postby urku » Sat Dec 27, 2008 3:21 am

Благодаря. А за голотата знам че е нормално ама просто като видиш 5-10 човека които се крият и на теб си става неудобно.

А алергия след колко горе долу се появява защото майка ми почна да пере дрехите с някакъв нов прах за пране преди 1 седмица а това започна преди 3-4 дни някаде просто любопитство.

В понеделник отивам на лекар. Личния дали ще може да помогне или да ходя при специалист ?
urku

Postby Bulgaricus » Sat Dec 27, 2008 4:45 am

Ако е алергия, зависи кога ще се появи от степента на непоносимост на веществото за организма. Може до 7-8 часа, може веднага, може след 4 дни. Личният лекар трябва да е компетентен по въпроса. Това влиза в специалността му.
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics