by malice7003 » Sat Feb 13, 2010 2:33 am
Здравейте,
Възраст 25г, тегло: 57 кг , ръст 157 см
Имам същият проблем, моят обрив е точно като този, който последно сте присъединили.Разликата е че при мен се намира главно по ръцете. След като се почеша започва да почервеняват и да излизат червени петна на горе по цялата ръка последвани със силен сърбеж. Проблема ми дойде след като преди около няколко седмици ми излязоха вътрешни хемороиди. Започнах самолечение с прокто-гливенол, от който имах усложнения от рода на силен сърбеж, зачервяване и отичане на входа на ануса. В последствие това зачервяване и сърбеж започна да се разпростира на по-голям периметър и достигна до външната част на срамните устни. Предприех мерки за промивки със смрадлика и още на следващият ден хемороидите бяха затихнали, както и намаля силата на сърбежа и периметъра. Промивките траеха 3-4 дена. На 09.02 след като се изкъпах и обръснах всичко беше нормално и от 10-ти започнаха да излизат тези малки пъпчици по ръцете и обривът около ануса се увеличи. Така до днес вече е обхванал почти целите ми ръце, крака, като най-силно изразени са върху кожата на ръцете от външна страна. Какво бихте ме посъветвали и какъв точно е проблема според Вас? На лекар не съм ходила поради причината, че съм неразположена и изчаквам да ми мине периода, за да отида. Ще ви бъда благодарна за отговора Ви.