Към какъв лекар да се обърна при температура 37.3 - 37.7?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
mimsixx

Към какъв лекар да се обърна при температура 37.3 - 37.7?

Postby mimsixx » Fri Nov 21, 2008 12:44 am

Искам да попитам кам какъв лекар трябва да се обърна имам температура от 2-3 месеца която е 37.3 и понякога става 37.7 дори сега съм с толкова ходих на доста лекари иследвания много и нищо казват че всичко е нормално сега вече незнам каде да отида просто ако някой знае от каде може да е тази температура нека да ми пише и да ми каже към какъв лекар да се обърна благодаря предварително

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Nov 21, 2008 6:47 pm

Здравейте,

ако не Ви е правена посявка и антибиограма от носов и гърлен секрет, то сега е дошло времето. Повишенате температура е признак за течаща инфекция.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Nov 23, 2008 3:24 pm

Здравейте,

Запознах се с въпросните епикризи.

От тях не личи да има сериозни отклонения от нормалните стойности.

Това, което мен ме обезпокои е, че след такава дълга предистория и необяснимо висока температура никой в никой момент не е направил посявка с антибиограма. Всяка температура си има причинител и този причинител почти винаги е бактериален и може да се третира с антибиотици, но трябва да се знае с кои точно.

Личният лекар и въпросната гинеколожка е добре да направят посявка и антибиограма от устата, носа и от влагалището. След излизане на резултата трябва да предпишат лечение според антибиограмата.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

mimsixx

Postby mimsixx » Fri Dec 05, 2008 9:24 pm

здравейте
направих това за което ми казахте но и там нищо няма всичко е нормално
преди 2-3 дни вдигнах 38.6 и така 2 дена без да спадне и имах много силни болки в един зъб отидох на зъболекар нищо направи ми снимка и отделно една панорамна но всичко е нормално и когато казах на личната тя само се чудеше от каде идва тази температура и ми даде да направа снимка на синус дори се чудеше защо УНГ не са ме пратили когато я направих се оказа тази диагноза ''Синуитис максиларишс декстра супуратива'' може ли да ми кажете възможно ли е от тожа толкова далго време да се подаржа температура ?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 10:06 pm

Здравейте,

трудно ми е да повярвам, че с хронична вече висока температура и две посявки от нос и гърло са негативни.

Но, добре. Ако има абсцес или синузит също е възможно, но при синузит поне посявката от носа би била положителна.

Сега не Ви остава нишо друго освен да лекувате синозита с инхалации на париот морска вода и билки всекидневно с уред по план от УНГ-то.

Същевременно може и широкоспектърен антибиотик да приемете.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

obraten_efekt
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby obraten_efekt » Fri Dec 05, 2008 11:58 pm

А защо тази темепратура е толкова опасна? Поне с такова впечатление съм останала от един мой познат, който ми го каза..

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Dec 06, 2008 1:54 am

Поздрави, Bulgaricus

fotografa

Postby fotografa » Sat Dec 06, 2008 7:22 pm

mimsixx

Postby mimsixx » Mon Jan 05, 2009 12:57 am

искам да попитам трябва ли да потарся друг лекар ...направих всичко което ми казаха с билки и с 8 дена антибиотик ,сега всичко почна от ново преди 2 дена пак си премерих температурата и е 37.2-37.3 възможно ли е пак да е от това

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Jan 05, 2009 3:47 am

При някой, който не гледа да Ви претупа.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”