Силно виене на свят и повръщане

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Силно виене на свят и повръщане

Postby ПОЛИ » Mon Nov 10, 2008 2:08 pm

Здравейте!
Имам нужда от Вашия съвет. Майка ми е на 56 г. и е от хората, които не искат да ходят на лекар. От няколко месеца насам за втори път и се случва сутрин като стане силно виене на свят и повръщане до такава степен, че е на легло цял ден. Виенето на свят се засилва при най-малко движение и започва да й се повръща. Когато лежи и не мърда пак има виене на свят и й е лошо. Пие кавинтон, но го повръща веднага след приема иначе ако не го повърне й влияе добре. Според нея състоянието й се дължи на критическата възраст или миниеров синдром /извинявам се ако е грешно наименованието/. Други симтоми няма. Минава й от само себе си. Първият път за 24 часа, а втория за 12 часа. Кръвните й изследвания са мн.добри. Има ли нужда според Вас от по-сериозни изследвания като например скенер на глава.
Предварително благодаря за отделеното време.
ПОЛИ

Postby Bulgaricus » Mon Nov 10, 2008 5:06 pm

Здравейте,

все някаква причина трябва да има за това и състояние.

Възрастта не е проблемът сама по себе си никога.

Явно става дума за проблем с вестибуларния апарат и така въпросът е можете ли отговорно да не ходите на лекар при тези симптоми и да отговаряте след това за последиците.

Ако има неврологични симптоми ще и трябва скенер, да.

Поздрави,
Bulgaricus

Re: Силно виене на свят и повръщане

Postby ПОЛИ » Tue Nov 11, 2008 3:17 pm

ПОЛИ wrote:Здравейте!
Имам нужда от Вашия съвет. Майка ми е на 56 г. и е от хората, които не искат да ходят на лекар. От няколко месеца насам за втори път и се случва сутрин като стане силно виене на свят и повръщане до такава степен, че е на легло цял ден. Виенето на свят се засилва при най-малко движение и започва да й се повръща. Когато лежи и не мърда пак има виене на свят и й е лошо. Пие кавинтон, но го повръща веднага след приема иначе ако не го повърне й влияе добре. Според нея състоянието й се дължи на критическата възраст или миниеров синдром /извинявам се ако е грешно наименованието/. Други симтоми няма. Минава й от само себе си. Първият път за 24 часа, а втория за 12 часа. Кръвните й изследвания са мн.добри. Има ли нужда според Вас от по-сериозни изследвания като например скенер на глава.
Предварително благодаря за отделеното време.

Искрено Ви благодаря за отговора! На какъв специалист трябва да се отиде за вестибуларния апарат, защото личния лекар не даде направление , а изписа кавинтон, но според мен трябва да се лекува причинат,а не симптомите.
Поздрави!
ПОЛИ

Postby Bulgaricus » Tue Nov 11, 2008 3:35 pm

По принцип УНГ е отговорен за това смущение.

Невролог също би трябвало да направи съответните изследвания, но УНГ е по добре.
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics