Болки в главата,очите и челото

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

едно момиче

Болки в главата,очите и челото

Postby едно момиче » Wed Oct 15, 2008 1:11 pm

Здравейте,от близо 20 дни имам главоболие,което ме буди и през ноща.Започна без видима причина за това и вече продължава и до днес.Болката е тъпа и в тила,нямам високо кръвно,а по скоро съм почти винаги с ниско.Очите ме болят и имам болка и в челото,точно над очите.Нося очила,мислях че е от тях,смених си диоптрите ,но дори и с новите болката не минава.Пия аналгетици,но в повечето случай не ми помагат или ако помогнат са съвсем за кратко.Притеснява ма факта че си лягам,заспивам и след 2-3 часа се будя от същото това главоболие в тила,челото и очите.Проблем в очите нямам,правени са ми всички изследвания за очите,единственото което откриха е леко възпаление и сега съм на капки.Не съм стресирана,нямам кой знае какви проблеми....,но работя по 9 часа на ден на компютър.Възможно ли е болката да идва от там? Стола ми е удобен,гледам когато нямам работа да не съм пре монитора,да излизам на вън,да не стоя в затвореното помещение...и това вече близо 6 години.Незнам на какъв лвкар да отида за това главоболие,дори и в момента го усещам,много е досадно и започвам да се изнервам от него.Може би невролог? Някой добър в София,ама като незнам при кой да отида????Да отбележа че нямам гадене,понякога леко се замайвам,нямам повръщания,не съм отпаднала....всичко ми е наред,освен главата ...

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Wed Oct 15, 2008 3:46 pm

Здравейте,

сложна картина описвате. Налице са много рискови фактори, като уви най-вероятно е да са очите отново. Диференциални диагнози много има, като например синузит, тумор, но най-опасната възможна е менингит.

Трябва да отидете отново на очен лекар и паралелно с това на невролог. Неврологът ще може да прецени дали е просто мигрена или е възпалителен процес. За тази цел ще трябва кръвна картина и ЕЕГ да Ви направи неврологът, а ако се наложи и компютърна томография.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests