Имам ли херния или не ?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Имам ли херния или не ?

Postby Митко » Tue Sep 30, 2008 3:16 pm

Здравейте, имам въпрос към вас:
Имам ли херния или нямам... значе, снощи както си седях вкъщи на дивана изведнъж ме присвиха слабините, толкова силно все едно съм се ударил, болката продължи нагоре по корема, чак до гърдите ми и после слезна по краката надолу, точно 1:1 когато се удариш силно в тях. За момент си помислих че е от тясните ми панталони които се бяха качили доста нагоре, свалих ги и обух едни съвсем широки (в тва време болката изчезна и остана едно изтръпващо чувство, болката продължи около 20-30 секунди и сякаш пусираше) но по-късно пак се появи за няколко секудни. И всеки път когато си напрягах коремните мусколи се появяваше отново по-лека + изтръпването.
Доста се стреснах но изчезна напълно след около 20тина мин.
Вечерта като си легнах нищо ми нямаше и заспах спокойно, на сутринта всичко отново си беше в ред, но към 9-10 се повтори отново, докато слизах по едни стълби, не толкова силна но забележима. От тогава насам ( около 5-6 часа) ми е нямало нищо и всичко сякаш е ОК в момента.

Огледах се добре покрай слабините, пипах барах - никакви подутини, и нищо което да ме боли външно (по-скоро болката е вътре в тялото ми но избива навън като е по-силна) огледах и коремната стена, дори като се стегна в момента не чувствам болка.

Страхувам се да не е херния, защото обикновенно спортувам - това включва и скокове от високо и тн. Но всички са добре премерени и до сега не ме е боляло никога така. Друго нещо е , че от 1 месец не съм спортувал и скачал от кадето и да е, както и вдигал тежко.

На 17 години съм от град Пловдив.

Благодаря ви предварително, кажете ми ако имате още въпроси относно положението за да ми разясните точно всико. Благодаря.
Митко

Postby Bulgaricus » Wed Oct 01, 2008 5:26 am

Има две възможности (извън тези от случаите на д-р Хаус). Или е херния, която е по-вероятната възможност или е усукване на тестисите. Ако е било второто, то може да е преминало от само себе си, щом сега не се превивате от болка. Ако е било първото пак ще заболи и ако пак заболи трябва да отидете на лекар. Очаква Ви в такъв случай операция, но не чакайте, защото като чакате много може така да се разшири хернията, че червата да Ви слязат в тестисите и тогава наистна ще има защо да Ви е страх да отидете на лекар.
Bulgaricus

Postby Митко » Wed Oct 01, 2008 1:08 pm

Bulgaricus wrote:Има две възможности (извън тези от случаите на д-р Хаус). Или е херния, която е по-вероятната възможност или е усукване на тестисите. Ако е било второто, то може да е преминало от само себе си, щом сега не се превивате от болка. Ако е било първото пак ще заболи и ако пак заболи трябва да отидете на лекар. Очаква Ви в такъв случай операция, но не чакайте, защото като чакате много може така да се разшири хернията, че червата да Ви слязат в тестисите и тогава наистна ще има защо да Ви е страх да отидете на лекар.

Добре 2ри ден от случелото се - днес.
През последните 48 часа не изпитвах НИКАКВИ болки нито в областа на корема нито в тестисите - никъде. До колкото четох за симптомите, може да се случи да спре да боли, но мен нищо не ме е боляло тва значе ли че е 2рото ?

Също забравих да спомена един страннен инцидент в ноща когато се случи това - направих шпагат (хлъзнах се и се разкрачих много лошо, на един мокър под хаха) спомням си че много ме боляха жилите на краката отвътре, може ли да е от това болката също ?
Митко

Postby Bulgaricus » Wed Oct 01, 2008 7:32 pm

Усукване на тестисите е слабо до невероятно. Да. Може да е това, което си мислиш, че е, но все пак ако болките се повтарят в бъдеще трябва да отидеш на лекар. Може да е просто разтягате на сухожилие.
Bulgaricus

Postby Guest » Wed Oct 01, 2008 10:10 pm

Bulgaricus wrote:Усукване на тестисите е слабо до невероятно. Да. Може да е това, което си мислиш, че е, но все пак ако болките се повтарят в бъдеще трябва да отидеш на лекар. Може да е просто разтягате на сухожилие.

Ами май-май е от това, днес бях да покарам малко колело, карах си като нормален човек - никаде никаква болка, после се разходих из града, и тн, карах дори физическо в училище - никакви проблеми и болки дори минимални никаде.

Мисля че съм се стресирал напразно. Ако се повтори болката дори и слаба отново, ще отида на лекар този път за ад съм сигорен какво е наиситна - но за сега нищо неусещам и мисля че съм си здрав.

Единствената ми подутина на корема ми е една изпъкнала вена, която седи от както се помна - всичко друго си е нормално, по тестесите също нямам аномалии - предполагам това също е добър признак ?
Guest

Postby Bulgaricus » Wed Oct 01, 2008 10:32 pm

Да. Така е. Колкото повече време минава без симптоми, толкова е по-вероятно нищо да няма.
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics