Бучка в гърдата. Има ли нужда да се притеснявам?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Бучка в гърдата. Има ли нужда да се притеснявам?

Postby mmrrrr » Sun Aug 24, 2008 3:35 pm

Преди повече от месец напипах нещо като подутина в горен ляв квадрант на лявата гърда. Ходих при гинеколога си той с опипване ми каза, че няма нищо обезпокоително, а било мастодония и ми изписа Герикапс и витамин В. Не ми мина особенно и аз пак отидох с притеснение че болката се появява и не минава,че пак е имало подуване за 1-2 дена. Той пак ме прегледа и каза,че няма нищо обезпокоително и да отида, ако не ми мине след менструация. Не знам дали вече аз си внушавам ама все там се опипвам за бучка, не го усещам така, ама ми се струва че е по-различно от другата гърда. Дайте съвет какво да правя.
mmrrrr

Postby Bulgaricus » Tue Aug 26, 2008 11:06 pm

С направление на рентгенолог и мамография. Друго няма.
Bulgaricus

Postby mmrrrr » Thu Aug 28, 2008 6:13 pm

Aми нали не е хубаво да се прави мамография преди 40 г.Аз съм на 33 .А и то бучка не се напипва,а само леко ми се струва че е по-твърдо там.Може и да си внушавам,все пак лекар каза 2 пъти че няма нищо или да се съмнявам в компетентността на лекаря ли.
mmrrrr

Postby Bulgaricus » Thu Aug 28, 2008 9:10 pm

Няма такова нещо, че не се препоръчва. Дали се заплаща от НЗОК е вече друг въпрос. При "бучка" няма препоръки. Не Ви познавам лекаря и ня мога да кажа. По-вероятно е да е преценил правилно.
Bulgaricus

Return to Форум имам проблем...

Similar topics