Имам проблем. Моля. помогнете! Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.
Здравейте.От няколко години ме болят костите на краката от студено, дори и през лятото от най-малкото течение.Възможно ли е да е "синдром на Raynaud" ?
by Д-р Стамболова-ревматолог » Tue Aug 28, 2007 5:49 pm
Краката могат да Ви болят от много болести - неврогенни, мускулни, ставни, съдови, възпалителни и т.н. Трябва да отидете на преглед при ревматолог, ако личният Ви лекар прецени, че това е Рейно синдром. При Рейно синдрома, краката и ръцете не само болят, но и посиняват.
fotografa wrote:Трябва да се проверят пулсациите на периферните съдове.
Как се проверява това - пулсациите на периферните съдове?
И аз имам болка предимно в лявото рамо - става - ръка -подмишница. Ходих при мамолог и каза, че не е от гърдата, но не можа да ми каже от какво друго може да е. А имам разширени вени, които незнам къде да лекувам. Дали може да има нещо общо?
Както отбелязва колегата - причините за една болка могат да бъдат много. Аз опипвам за пулсации на достътпните съдове на краката, но има и по специални изследвания. По правило се върви от по-просто към по-сложно. Никой не отстрелва врабчета с гаубица.