кокоши трън

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

aisa

кокоши трън

Postby aisa » Sat May 20, 2006 5:28 pm

Здравейте!Моля дайте съвет за медикамент за лечение на кокоши трън!Благодаря предварително.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Wed May 31, 2006 11:18 pm

Аз практикъвам изгаряне с течен азот. Другите 2 метода не ми допадат.

lion
Posts: 103
Joined: Tue Mar 28, 2006 2:22 pm

Postby lion » Thu Jun 01, 2006 1:04 am

От личен опит мога да кажа че изгарянето с течен азот е изключително болезнено (не по време на процедурата, а след това) и не особено ефикасно (по мое лично мнение). Преди години имаше едни лепенки Мазолек които бяха особено ефикасни. Но преди година когато ми се наложи не ги открих. Имаше някакви френски лепенки които не свършиха особена работа.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Wed Jun 07, 2006 2:53 pm

Предпочитам течен азот. Пробвал съм го нееднократно върху себе си. Мен лично не ме е страх от болката. По хирургичен начин не е сигурно и ще боли повече.

Guest

кокоши трън

Postby Guest » Sat Jun 09, 2007 8:12 pm

здравейте от една год.имам и аз на стъпалото препоръчаха ми да си направя следното.
изрязвате малка дупчица на лекопласт голяма колкото мазолчето ви и лепите отгоре,после слагате зелената коричка от млад орех каквито са в момента тъкмо напъпили и го лепнете отгоре за да не падне.така престоявате 24 часа,ако е нужно повторете процедурата.
в момента го изпробвам този метод върху себе си!

тити
Posts: 41
Joined: Fri Nov 10, 2006 2:31 pm
Location: русе

Postby тити » Mon Jun 11, 2007 7:26 am

Аз използвах адски камьк.Но пьрвият пьт прекалих,поду ми се кракьт и е много болезнено.Изрязва се твьрдата част и се поставя малка люспа от него,залепя се с лепенка,за да стои люспата на точното място.Местото почернява,но няма страшно.Няма да бьде кожата все черна.Ако се наложи се прави няколко пьти.На мен 1 пьт не ми свьрши работа.Има и мехлем verucca.Сьс силикон е ,омекотява кожата,но на мен не мисвьрши работа.Ако решите да използвате адски камьк внимаваите колко слагате.След 1 люспа се изрязва черното втвьрдяване и се прави малко почивка.

Guest

Re: кокоши трън

Postby Guest » Tue May 27, 2008 7:03 pm

Здравей, в този сайт има няколко описани начина,аз имах много търни ама се изчистих.погледни в сайта izgrev.info

mano

трън

Postby mano » Tue May 27, 2008 8:46 pm

е добре де, в крайна сметка никой ли не знае латинското наименование на кокошия трън

nerisa58
Posts: 1
Joined: Sun May 25, 2008 7:49 pm
Location: RUSE

Postby nerisa58 » Wed May 28, 2008 10:59 am

Искам да споделя с какво си излекувах кокоши трън преди време - изрязвам леко горната / твърда/ част и вечер го налагам със счупени бели, малки охлювчета /има ги по тревата сега/ до пълно излекуване.
Успех!

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Wed May 28, 2008 7:41 pm

Какво ли не прочетох :D.

Може и да заровите нокът под улука на съседа си. :D (шега)
Най-важното е да вярвате, че това ще помогне. Щом охлюви :D помагат що не и това...

По международната класификация ICD-10 кокошият трън има номер L84. На латински език е Clavus. Това обаче е в действотелност кокошия трън, а не това, което много хора вярват, че се нарича кокоши трън.

Отговорен лекар е подологът.

Лечението е със препарати, съдържащи салицилова киселина, както и и такива лепенки или със свободно купен от аптеката спрей, който замръзва и действа като течен азот. Цената му е обаче, ако вземате немския около 30 лв и повече.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

z

Postby ZdraveiGP » Sun Jun 08, 2008 11:44 pm

Здравейте отново,
Ще си позволя да ви препратя към отговор по същата тема, който съм писал неотдавна. Дано намерите полезна информация -
ТУК
Поздрави!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

gostt

Postby gostt » Tue Jun 10, 2008 9:52 am

Здравейте! Над месец вече се опитвам да махна моя. Какво ли не пробвах - салицил, лепенки.. и стигнах до момента в който с махна, но корена си остана. Преди 2 дни сложих и сребърен нитрат . Мястото обгоря, махнах горната коричка, отдолу има още една, нея не мога. И понеже съм чела в този форум, че трябва да се изкара "жилото", аз не можах да видя такова. Струва ми се, че останалите започнаха да се махат. Възможно ли е да съм изгорила "корена", без да съм вадила нещо??

Guest

Postby Guest » Sun Jul 27, 2008 12:01 am

Тези неща са доста упорити. И аз съм опитвала какво ли не, но течния азот винаги е бил най-ефикасния метод. Не си спомням да ме е боляло кой знае колко.

Далия
Posts: 14
Joined: Thu Jun 19, 2008 5:15 pm
Location: варна

Postby Далия » Sun Jul 27, 2008 11:35 pm

Хм аз имах три , и трите на стъпалото , ето един начин не е приятен и боли МНОООООООГО , но се простих завинаги ! Накиснаха ми краката във гореща вода , изрязаха върха колкото е възможно без да се стига до там да кърви , с бръснарско ножче и после с цигара - почти я загасят в крака ти ! Никога повече не се появи , нямам белег нищо ! Само много боли!

gangstaboy

Postby gangstaboy » Wed Sep 10, 2008 1:55 pm

Имах кокоши трън до преди 1 седмица и мисля че вече съм се отървал от него.Но ето как стана това 1 отидох в кожен кабинет да ми го горят с течен азот(горе долу нищо не стана) после си сложих салицилова лепенка и постоя така. Падна коричката и си помислих че съм се отървал от него но не израстна на ново и болеше повече.Тъй като си мислих че се е оправило от лепенката си сложих пак(нищи само ме заболя още повече).Отидох пак при кожния и ми го горях с течен азот (не ме боля) но после като се прибрах унас вече не можех да ходя от болка :? . Беше се образувал хематом(кръвонасядане) и аз се уплаших да не се инфектира щото яко болеше.Два дена по-късно отидох при един хирург от на майка ми болницата(добре че имам връзки). Той като го видя го отряза и отдолу лъсна мръвка и кръв и .... кокоши трън по средата :shock: превързаха ми пръста и такак стоя 7 дена наскоро ми махнаха превръзката и нямаше вече помен от него :wink: ("явно е умрял от кръвозагуба" :D )


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest