Restavit или Restavite ново откритие на Bio Serale

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

nadi75

Restavit или Restavite ново откритие на Bio Serale

Postby nadi75 » Sun Mar 16, 2008 3:13 pm

Здравейте имам въпрос относно новото лекарство Restavit или Restavite ново откритие на Bio Serale. Търсих информация на български език, но ненамерих никаква. От тази на други езици разбрах, че възтановява ставите. Искам да попитам някои сблъсквал ли се е досега с него и какво му е мнението за новото лекарство.
Предварително благодаря за информацията.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Sun Mar 16, 2008 4:15 pm

За съжаление това лекарство изглежда все още не стигнало до България. Редно е фирмата производител да ни запознае с него и да раздаде мостри, за да можем да го изпробваме. Не препоръчвам на никой от пациентите си да приема лекарство, в което не съм убеден.

Guest

Postby Guest » Sat Jun 14, 2008 10:04 pm

За 5 години съм използвал "Дона", "Артримин" на "Джеймисън" - Канада, "Артростоп", "Артростоп+", "Артрогард". Имам много напреднала коксартроза на лявата става, докато дясната е в ред. За 5 години с тези лекарства задържах положението, но все пак имах болки. При мене болката е само при движение, в покой не усещам нищо. Изчезва при вземане на препарати, съдържащи Диклофенак, но вземам много рядко, за да не си увреждам други органи.
От 1 месец вземам "Реставит". Апропо, имам скъсани кръстосани връзки в коляното на левия крак, където болката, като въртене на свредел в ставата, не се повлияваше от нищо, с изключение на мазане с обезболяващ спирт. Но за съвсем кратко.
Още на десетия ден от приемането на "Реставит" болката в коляното ИЗЧЕЗНА!:D :D :D
От 15 дни не съм вземал "Диклак", но почти не усещам болка в тазобдрената става.
Не вярвам в чудеса, т.е. да се възстанови разрушеният хрущял, но ако болката изчезне, ще бъде достатъчно. Защото нямам никакво желание да си имплантирам желязо.
Знам, че всичко е много индивидуално, но мисля, че който има проблеми със ставите, трябва да опита.
Ако някой желае по-подробно да му разкажа, може да ми се обади на
sturmvogel@abv.bg

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Jun 15, 2008 12:21 am

Здравейте,

НЕ. Лекарството не възстановява ставите. Ако говорим за Doxylamine, известен като Реставит в САЩ. Това е антихистаминен препарат, който се използва като ктаткотрайно успокояващо средство. Има само болкоуспокояващ и психологичен ефект. Успешната подмяна на ставата е единственото разрешение на проблема Ви към настоящия момент. Не знам да има разрешение за този препарат за Европа...
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Guest

Postby Guest » Fri Jun 27, 2008 10:32 pm

Драги (или драга) Bulgaricus,
Това американско лекарство, за което пишете, няма нищо общо с френския "Реставит", който е разрешен и се продава в България, а и в цяла Европа. Това са капсули, съдържащи:
500 mg SALTO 3 - 40% D-глюкозамин хидрохлоршд, 15
5 хондроитин сулфат и специфичен биоактивен млечен протеин на френската лаборатория BIO SERAE
Между другото, в Австралия има сънотворно със същото име, което е много странно във фармацията :roll:

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sat Jun 28, 2008 2:33 am

Получило се е малко разминаване. Да. Американското го предписват целево в САЩ за болки в ставите и понеже вторият пациент споменава диклак си помислих, че има предвид болкоуспокояващото, а не бъркоча на БИО СЕРАЕ. За втория не смятам нищо.
Защо нищо не смятам ли? Някакъв комплекс (ще рече смесица) от "уникални" протеини (белтъци) със смешното название, показващо движение "салто 3" щял да възстановява ставите?! Не. Това го не вервам, колкото и на ОРИФЛЕЙМ не вервам, че кашите им за отслабване за 56 Евро са по-добри от тези на АЛМАЗЕД за 16.90 Евро. Просто не е така. тези компании залагат на "тайните съставки" в "специална комплексна комбинация". Ако напиша в интернет това запазено име излизат само паролите на фирмата, че всичко лекувало.

Видях, че пише "Участва в синтеза на хиалуроновата киселина...", което сигурно е вярно. Какво не участва в синтеза и? Сигурно има над 1000 различни протеина, без които не може да се синтезира тази киселина. Изказването само по себе си е кухо. На мен ми преподаваше водещият професор в Германия по хиалуроновата киселина, който се занимава с нея от 20 години и трябва да кажа, че дори и по негово мнение, а на него му плаща фармацевтичната индустрия сме на поне още 10 години отдалечени от момента, когато тази киселина ще доведе до забележимо подобрение с терапевтична цел. Аз на него повече вервам, отколкото на опаковката на френската хранителна добавка.
На АСПИРИН например пише, че "предпазва от сърдечен инфаркт", че е "силно болкоуспокояващо" и т.н. Дали е истина?! Да. Истина е, ама само за някои пациенти.
Моят съвет е да не вервате безусловно на хранителната добавка от Франция и щом Ви помага да я приемате не вместо, а заедно с това, което лекарят е преценил.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests