ЕЕГ как и къде?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Guest

ЕЕГ как и къде?

Postby Guest » Fri Mar 14, 2008 8:47 pm

Става въпрос за три годишно момиченце, което започва да получава припадъци :( . Една невроложка се е изказала, че сигурно има епилепсия. Ето това е писала майка му

"В София проф. Маринов каза,че неможе никак да ни помогне след като нямаме никакви излседвания направени....а няма смисъл да ни праща в Сф да правим излседванията и да плащаме луди пари,след като в Бс може да са ни безплатни.
И сега тук се борим с тъпотията на Бургаските лекари...... има 3 ЕЕГ апарата в Бс и трите са недосегаеми.
В 1ва поликлиника и в транспортна...няма часове до 22.03...... а след тази дата д-ра в чва поликл. излиза в отпуск и следователно там апарата неможе да се ползва.
А третия ЕЕГ апарат е в кабинета на Атанасова,която обаче я няма до края на др седмица и също няма часове
Нямам думи просто...... "

Става ли да си вземат талон 7 или там някакъв друг номер и да ходят пак до София???

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

з

Postby ZdraveiGP » Fri Mar 14, 2008 10:16 pm

"Припадъци" е много общо понятие - не винаги са свързани с "епилепсия".
Най-често са свързани с неврологични, метаболитни, ендокринни или сърдечни причини. Съответно трябва да се изключат едно по едно.
Състоянието едва ли е толкова спешно, така че спокойно...можете да запишете някои час при споменатите "безплатни" лекари. Ако не искате да чакате:
1.Талон #3 от личната лекарка към невролог - важи в цялата страна - Варна е на 2ч път - със сигурност има сума ти невролози, включая и детски, които ще ви приемат - поразпитайте, ще намерите.
2. Директно отивате в спешно приемно в Бургаската болница, разказавате случките с "припадъците" и те ще решат как да процедират - ако е нещо по спешно, направо ще го приемат в детско отделение
3. Платен консулт / не мога да повярвам ,че няма един частен неврологичен кабинет в Бургас - Лайф Хоспитъл, Оксиком, Ел масри?/ сумата едва ли е кой знае какво. Ако някои колега може да предложи по рационална схема...., но ако не е спешност, а то явно не е - за да го приемат в болница първо ще искат поне един консулт с невролог.
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

Postby ZdraveiGP » Fri Mar 14, 2008 11:11 pm

...междувременно педиатърът/личният лекар, при който сте....ми да пусне една кръвна картина, кр.захар, урина и т.н. - кардиограма.....
Всички направления, които ви издават, независимо дали за консулт или изследвания ВАЖАТ в цялата страна, така че нали знаете, който търси-намира
....жалко, но все повече райони ще остават за в бъдеще без специалисти.....
защо...оставам на вас да помислите.
Отново успех и скорошно изясняване на проблема!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

Ади

Postby Ади » Tue Apr 08, 2008 9:27 pm

Аз си направих ЕЕГ в МЦ Света София - Бургас. Отидох там, беше вторик. Казаха ми, че само в сряда има специалист, който прави това изследване. Отидох на следващия ден и го направих.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests