Проблемът се появява обикновенно вечер в момента в който заспивам, будя се в някакъв пристъп с болка в сърдечната област, изтръпване на ръцете, особенно лявата, лека тъпа болка около грбнчния стълб отзад зад гръдната кост, напрежение в главата, задух. Като постоя 10-20-30 секунди да се съвзема и дишам дълбоко ставам пия чай, взимам 1-2 валидола и нещата се оправят. Обикновенно кръвното ми е 120/80. Когато получавам пристите е 130/90 много рядко е привишавало тези граници, както има моменти да е 120/90 115/90 и тогава ми е особенно гадно.
По някога 'пристъпа' започва с прозяване и недостиг на въздух!
Педи година получих кръвизлив в едното, око ходих скоро преди седмица пак.
Тази вечер пак получих подобен пристъп, станах поразходих се измерих си кръвното беше около 120/90 в момента в който стнах и се раздвижих всичко беше ОК. след 3-4 мин.Легнах и пак веднага получих запотяване, леко изтръпване, като схващане(напрежение) в краката и ръцете особенно в сгъвките(ставите колянни и лакетни)
Ходил съм преди време при кардиолог, невролог, психиатър, ендокардиолог и всичко е 'нормално'
От скоро ми се появи и напрежение в пасците или части от тях, назависимо дали ходя или не, като след много дъго ходене, сутрин като стана все едно съм ходил цял ден, така ме болят краката, няма видими подувания и т.н..
Моля да ме насочите към специалист за цялостен преглед без направление.
С Джи Пи То не ми се занимава защото всеки път като отида ми казва нищо ти няма, преуморил си се, въобръзяваш си