Имам газове...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Sammy

Имам газове...

Postby Sammy » Sun Feb 24, 2008 1:36 pm

Здравейте,

Малко прелюдия: По принцип имам язва на дванадесетопръстника от много години. На два пъти през тези години съм си правил Гастроенероскопия, вземани са ми проби. Резултата: категорично на нервна почва, не на бактериална. Казват ми усмихвай се... обикновено веднага отговарям с въпрос: На какво? Но както и да е, това е друга тема...

От известно време имам увеличение на киселините, почти всяка вечер лягам с по едно хапче Талцид. Когато започна да приемам Omeprazole (във вид на Улкопрол, Биопразол, Пробитор), проблемите ми изчезват. До спирането на лекарствата.

Но цялата прелюдия я казвам, за да обясня същината на питането си: Имам проблеми с газовете... постоянно почти имам, дори и след ходене по голяма нужда, макари по-рядко тогава. Какво лечение бихте ми препоръчали?

Все си мисля, че някаква форма на клизма би помогнала, но не знам рецепти - бихте ли ме посъветвали?

Благодаря предварително!

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

з

Postby ZdraveiGP » Sun Feb 24, 2008 2:48 pm

Здравейте,
Състоянието, което описвате може да се дължи на много причини и е известно като "метеоризъм" - можете да потърсите повече инфо из нета с този термин.
С вашата анамнеза/история/ - най-често:
- диетична грешка
- малдигестия/малабсорбция - "лошо храносмилане/резорбция" - проблеми със жлъчка/панкреас/черва - може да се наложи да взимате ензими - "мезим форте"/"креон" и т.н. препарати/
- други - особено, ако сте над определена възраст
Препоръчвам ви нова среща с вашия гастроентеролог с насоченост към гореизброеното и евентуално изследвания в тези насоки - образни, с акцент към долен отдел на хран.с-ма.
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

Sammy

Postby Sammy » Sun Feb 24, 2008 6:59 pm

Много благодаря за изказаното мнение!

Ще се обърна към специалист отново. Бихте ли ми препоръчали ако не конкретен човек, то поне здравна институция, където медиците са традиционно силни в тази област?

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

Postby ZdraveiGP » Mon Feb 25, 2008 12:13 pm

В София има доста места където можете да се обърнете за адекватна консултация - Гастроентерологии към "Св.Иван Рилски"; бившия "ИСУЛ";"Св.Анна - Окръжна болница"; "ВМА" След като са ви правени наскоро две гастроскопии и явно не разчитате на консулт от колегата, който ги е правил - можете да се обърнете към горепосочените заведения.
Проблемът едва ли е сериозен - но от всички причини, които изброих по-горе, трябва задължително да се изключи графата "други" - тя е свързана с обемни процеси, които могат да възпрепятстват нормалния ход на чревния пасаж и да предизвикват наред всичко друго и необичайно отделяне на газове.
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

Sammy

Postby Sammy » Tue Feb 26, 2008 12:06 am

Благодаря за насоките, колега.

Гастроентероскопиите са ми правени преди доста години, не наскоро. Вече дори не помня при кои лекари - правени са на различни места. Така че ще се насоча към едно от посочените от Вас здравни заведения.

Успех!

гост

как аз се спасих

Postby гост » Sun Apr 06, 2008 9:26 pm

Здравейте , докато търсих отговор на друг проблем попаднах на Вашия! Преди 5 години имах същите проблеми като Вашия и след гадна гастроскопия ,не ми помогнаха с нищо лекарите. Моя приятелка ми препоръча да пия пчелен клей разтворен във вода/всяка аптека го продава/- правих го в продължение на един месец и проблема ми изчезна като с магическа пръчка. Към пиенето на клея може да се прибави и пиене на пробиотици има български-енторосан и енторосан форте, аз лично предпочитам американски на фирма -FOR EVER LIVE.Пробиотика помага да се възстанови естествената микрофлора на червата. А относно язвата на дванадесетопръстника -поставете си за цел да пиете вода от Вършец за 1 година и тя ще изчезне -мой приятел се излекува точно така!Успех!

ели

за газовете

Postby ели » Mon Apr 14, 2008 4:12 pm

аз имам са6тия проблем с газожете от 4 месеца сам така и ни6то не ми поимага
ходих в 4асна клиника в бургаските болници но ни6то от тожа което ми изписаха не ми помага с какжо да си помогна искам да питам Sammy дали пу6и мойе ли при4ината да са цигарите.

Guest

Re: как аз се спасих

Postby Guest » Mon Nov 10, 2008 12:17 am

гост wrote:Здравейте , докато търсих отговор на друг проблем попаднах на Вашия! Преди 5 години имах същите проблеми като Вашия и след гадна гастроскопия ,не ми помогнаха с нищо лекарите. Моя приятелка ми препоръча да пия пчелен клей разтворен във вода/всяка аптека го продава/- правих го в продължение на един месец и проблема ми изчезна като с магическа пръчка. Към пиенето на клея може да се прибави и пиене на пробиотици има български-енторосан и енторосан форте, аз лично предпочитам американски на фирма -FOR EVER LIVE.Пробиотика помага да се възстанови естествената микрофлора на червата. А относно язвата на дванадесетопръстника -поставете си за цел да пиете вода от Вършец за 1 година и тя ще изчезне -мой приятел се излекува точно така!Успех!

Може ли да те попитам как се приготвя този "чай" от прополис и вода?Смисъл по какво количество се слага и кога се пие-сутрин,вечер,преди,селед ядене и т.н. Балагодаря предварително.

sarita
Posts: 19
Joined: Fri Oct 03, 2008 8:07 pm

Postby sarita » Mon Nov 10, 2008 12:31 pm

Здравейте Sammy,
направете си необходимите ендоскопски изследвания, за да изключите сериозните диагнози.След това наистина обърнете внимание на нервната си система.Много е важно да намерите подходящия начин да се разтоварите от напрежението и стреса.Опитайте да релаксирате след работа, да отпуснете всяка една част от тялото и след това да имате малко лично време, за нещо което ви харесва ,нещо вдъхновяващо за вас.
Как няма на какво да се усмихнете?Светът не е оцветен само в сиво-черни нюанси, опитайте се да видите и другите по-светли тонове, които наистина съществуват.
Не допускайте киселините, защото те ще доведат със сигурност до образуване на язва/казвам го от личен опит/.
Има една билкова отвара, която е срещу повишено образуване на газове , гастрити и язви.1 чаена лъжица сух джоджан и 1 чаена лъжица широколист живовляк се заливат с 500 мл.вряща вода и се запарват 10-15 мин.
Тази отвара се пие 3 пъти на ден 30 мин. преди хранене.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests