Нещо става! Моле ви даийте ми вашето мнение!

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

nightlight
Posts: 1
Joined: Fri Feb 15, 2008 11:22 am

Нещо става! Моле ви даийте ми вашето мнение!

Postby nightlight » Fri Feb 15, 2008 11:28 am

Здравейте! По принцип имам стравнително обилен цикъл, но преди 2 дена ми дойде и ми тече много малко все едно ми 6-ти 7-ми ден! Много ме е страх! На какво може да се дължи? Естествено най-голямото ми притеснение е да не съм бременна и умирам от ужас! Надявам се да не е така, защото последно правихме c*кc с приятеля ми преди около 10тина дена и нямам нямам никакви симптоми; 2: защото този месец сме правили c*кc 4 пъти и винаги с презерватив Дюрекс; 3: Винаги сме порверявали презерватива, не сме забелязали да е скъсан и 4: Забелзвам малки съсиречета, мисля че така им се казава, и знам че сте са знак че цикъла е нормален! А и октомври ходих на гинеколог и ми каза че имам малки кистички, но после до сега си ми идва най-редовно и спокойно! Ала сега! На какво може да се дължи?
Аз лично мисля, че слабото течение можя да се дължи на стреса, а и на това, че от октомри до сега не съм спирала да боледувам (първо бях в болница заради бъбреци, после настинах, после пак бъбреци, сега със счупена кост на крака и в деня в който ми дойде ме хвана гърло и лека температура, което много ми се орази на психиката)! А и съм голя паника! Още 10 дена преди да ми дойде аз се паникьосвам и винаги се е оказвало, че няма повод! Обаче сега съм на върха на паниката! Днес следобяд ще си направя тест и се моля на Бог да е отрицателен! Моля ви ако можете, кажете, на какво може да се дължи! много съм притеснена! Благодаря!

Ral

Postby Ral » Mon Feb 25, 2008 3:09 pm

Здравей! Най-добре е да отидеш на лекар, той най-добре ще ти помогне. Но според мен оскъдният месечен цикъл се дължи на антибиотиците, с които си се наблъскала и от стреса малко или много. При мен също беше така предния месец- изпих два вида антибиотици и цикълът ми като никой друг път беше оскъден и продължи точно 3 дни :roll: Така че се успокой сега-засега. Ако и другия месец е така - най-добре е да се консултираш с лекар. Късмет от мен ;)

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

Postby ZdraveiGP » Mon Feb 25, 2008 3:46 pm

Найтлайт,
малко със закъснение...но поне да знаеш за друг път - не е задължително менструацията ти да е винаги една съща като интензивност. Регулацията й зависи от много фактори /ендокринни, психо-емоционални и т.н./, които могат пряко да повлияват изявата й. Въпроса за възможна бременност естествено винаги е налице - но при теб мензиса е дошъл, нали така? Спокойно - рядко се случва популярната "цветна бременност"/има отедлна тема тук, провери/
Най-често в такива случаи се касае за "ановулаторен цикъл" - просто не си отделила яйцеклетка и оттам нататък всички навързани хормони, които отговарят за нормалния за теб мензис са се променили - съответно и самия мензис, като изява. Разбира се, ако това не е еднократен акт и се повтаря - консулт с гинеколог е задължителен.
Хубаво е, че си обръщате внимание с приятеля за предпазните мерки - все пак, ако си такава"паника", каквато се описваш:) има и други, по-сигурни методи за контрацепция - прочети това, онова из нета. Кой е най-подходящия за теб - ще реши специалиста.
Успех и късмет, като му дойде времето.
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

Guest

Postby Guest » Sat Mar 01, 2008 9:09 am

Много благодаря! Аз се чувствам някак си длъжна да се притеснявам - не знам! Правих си 3 теста отрицателни са и поне това вече се успокоих! А сега във вторник съм на лекар за да ме прегледа, щото и без това вече е време да ида на профилактичен! Благодаря


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests