Тригеминална невралгия

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Тригеминална невралгия

Postby ИВАН ЧЕШМЕДЖИЕВ » Sun Jan 20, 2008 7:47 pm

Здравейте, преди известно време ми бе поставена диагноза - тригеминална невралгия /по симптомите/. Искам да знам, в кое лечебно заведение могат да бъдат извършени прецизни изследвания и какво е лечението, освен тегретол?
ИВАН ЧЕШМЕДЖИЕВ

Postby ZdraveiGP » Wed Jan 23, 2008 10:04 pm

Здравейте,
Заболяването се диагностицира и лекува в неврологична клиника - ако сте от София - препоръка към "Св.Наум"/4-ти километър/ или Александровска болница.
Явно при вас проблема е хроничен - по неприятният вариант. Ако наистина се отнася само до невралгия на н.тригеминус/т.е. само болкови синдром, без отпадна сетивна или двигателна симптоматика/ в 80% от случаите не се открива причина. В другите 20% обаче, може да има причина е хубаво да се направи образна диагностика - скенер/ЯМР (едва ли ще минете по каса обаче)
Освен Тегретол(Карбамазепин) други средства са обичайни противоболкови средства - аспирин, парацетамол, нимезулид т.н. +комбинации. При хронично и тежкопротичане се правят и оперативни интервенции - блокади на нерва с различни вещества и други. Дано намерите решение - Успех!
ZdraveiGP

Postby ГИЦОАКА » Tue Feb 10, 2009 6:08 pm

Здравейте Иван,
Моля ви пишете за симптомите на вашата невралгия и как се лекувате, защото и аз имам подобен проблем, но след толкова ходене по лекари вече не знам дали ми е вярна диагнозата. При мен болките са съсредоточени в едното ухо, като имам и парене и мравучкане в областа.
ГИЦОАКА

Postby jasi » Tue Feb 10, 2009 10:00 pm

Здравейте ГИЦОАКА ,
Малко вероятно е да ви отговори Иван.Той сигурно вече се е оправил имайки впредвид ,че е поставил въпроса преди повече от година (20.01.2008) и не влиза във форума.
Колкото и да ви е омръзнало да ходите по лекари , все пак не може да се отрече ,че успешното лечение зависи от правилната диагноза.
Така ,че консултация с невролог и УНГ си остава като необходима стъпка към вашето лечение.
jasi

Postby ГИЦОАКА » Wed Feb 11, 2009 4:21 pm

Здравейте,
Благодаря за съвета, но бях преглед при отоневролог, който ми постави диагноза тригеминална невралгия. Изписа ми да пия 20 дни Милгама Н и Тегратол и ако няма добър резултат ще ме изпрати на иглотерапия. Имам проблем от една година, като когато пия съдоразширяващи лекарства болките и паренето отшумяват, като симптомите при мен са: болка в лявата част на главата, ухото, мравучкане и затопляне на бузата на лицето, както и парене вътре в ухото и затопляне на ушната мида. Направила съм почти всички неврологични изследвания: ЯМР, изследване за Херпес Зостер, ЕЕГ, доплер на шията и всички резултати са добри, но болката си остава, както и посещение при УНГ специалист. По препоръка на отоневролога съм спряла Сибелиума, но мисля, че симптомите се появяват отново. В момента продължавам да пия Милгама Н а Тегратола трябва да започна при болки. Интересува ме, дали Тегратола ще има временен подобряващ ефект и след спирането му всичко ще започне от начало /дали е болкоуспокояващо или лекува по-някакъв начин възпаления нерв/.
ГИЦОАКА

Postby Bulgaricus » Mon Feb 16, 2009 3:02 am

Въпросното лекарство блокира натриеви канали и е за акутно лечение. Възпалението ще премине от само себе си, а лекарството ще Ви помогне да се справите със симптомите.
Bulgaricus

Postby Jaki » Thu Feb 18, 2010 12:13 am

Здравейте, интересувам се дали има някой излекувал се от тригеминална невралгия ( по възможност без блокери и операции, само с хапчета)? Съшо така ако за нея има причина като се махне причинителя оправя ли се нерва в последствие или това е трудно постижимо? Аз съм на 23 и наскоро ми поставиха тази диагноза като все още бе е сигурно от какво е...какви са възможностите нерва да е възпален от зъб, а ако е простуден на течение или нещо такова има ли шанс да са оправи? Благодаря?
Jaki

Postby bella.staneva » Mon Apr 05, 2010 3:27 pm

Привет!
Хубавата новина за Вашата болест е, че има светлина в тунела, колкото и да е мъчителна.
Баща ми в продължение на 3 години се измъчваше неистово от тези болки - ходи къде ли не - Правителствена болница при проф. Стратиев - уж голямо светило - нищо не можа да помогне, даже за малко да пристъпи към глупостта да накара баща ми да извади нерва амбулаторно, което, както разбрахме после, влошавало нещата и било необходимо лечение с по-силни лесарства. До момента баща ми пиеше тегреол, които забави реакциите му е още куп неприятни симптоми се появиха. Опитахме и иглотерапия - никакъв резултат.
Преди 2 месеца нещата се влошиха неимоверно и всички много се притеснихме и сестра ми, Господ здраве да й дава, стигна дотам, че да пише е-мейли до болници в САЩ и Германия да търси спасение. И от двете страни ни насочиха в България и казаха, че за такова нещо не е наложително да пътува толкова далече. Положителният отговор на всичко е: проф. Кирил Романски от Медицинска Академия - Св. Иван Рилски. Миналия понеделник го оперираха, след 2 дни си беше вкъщи и в момента е като новороден.
С пожелания за успешно лечение:
Белла
bella.staneva

Re:

Postby delfin4eto » Tue Feb 01, 2011 2:45 pm

bella.staneva wrote:Привет!
Хубавата новина за Вашата болест е, че има светлина в тунела, колкото и да е мъчителна.
Баща ми в продължение на 3 години се измъчваше неистово от тези болки - ходи къде ли не - Правителствена болница при проф. Стратиев - уж голямо светило - нищо не можа да помогне, даже за малко да пристъпи към глупостта да накара баща ми да извади нерва амбулаторно, което, както разбрахме после, влошавало нещата и било необходимо лечение с по-силни лесарства. До момента баща ми пиеше тегреол, които забави реакциите му е още куп неприятни симптоми се появиха. Опитахме и иглотерапия - никакъв резултат.
Преди 2 месеца нещата се влошиха неимоверно и всички много се притеснихме и сестра ми, Господ здраве да й дава, стигна дотам, че да пише е-мейли до болници в САЩ и Германия да търси спасение. И от двете страни ни насочиха в България и казаха, че за такова нещо не е наложително да пътува толкова далече. Положителният отговор на всичко е: проф. Кирил Романски от Медицинска Академия - Св. Иван Рилски. Миналия понеделник го оперираха, след 2 дни си беше вкъщи и в момента е като новороден.
Белла

Здравейте,моля дайте ни някакъв ваш номер за връзка,защото при нас нещата също излязоха извън контрол.Баща ни е на 55 години и от 10 години страда от главоболие.Днес лекар от Варна му постави диагноза Тригеминална невралгия.но хайде подробности после.Ще чакаме да ни пишете ии да се свържете с нас.0896607552 или 0896607554 възможно най бързо.
delfin4eto

Re:

Postby rumen » Sun Aug 14, 2011 4:31 pm

bella.staneva wrote:Привет!
Белла

Минал съм през същия мъчителен път като вашия баща, но все още не съм намерил решение и подходящо лечение, а нещата вече са просто непоносими. Бих се радвал, ако се свържем по някакъв начин. Просто бих искал да получа съвсем малко допълнителна информация т.к не се разбира много точно по какъв начин е бил опериран баща ви. Ако може ми оставете вашия телефон или email, за да може да се свържем. Оставям Ви телефон, на който при желание от ваша страна може да се обадите: 0899181009 .
rumen

Re: Тригеминална невралгия

Postby ptomoff » Tue Aug 16, 2011 4:30 pm

Ето координати на гореспоменатия професор:

Проф. д-р Кирил Романски, дмн - консултант - тел. 0889 716 040
ptomoff
Site Admin

Return to Форум имам проблем...

Similar topics